Snöstorm tips

Norrland och Svealand kommer under tisdagen drabbas av ett rejält snöväder som kan ge upp till 20 centimeter nysnö, enligt SMHI. För Roslagskusten kan detta bli särskilt besvärligt, då man knappt hämtat sig sedan stormen Alfridas härjningar under förra veckan. Så vad ska man göra om man hamnar mitt i stormen? Familjelivs användare har såklart massor med bra råd!

Om du tvingas att köra i stormen
En stor fara med snövädret är att vägarna blir så dåliga och att risken för trafikolyckor är högre. Familjelivs användare tipsar om att ta det extra lugn. Men det räcker inte alltid att du är skicklig och lugn, vilket en användare påpekar:

– Tänk på att du är ju inte ensam på vägen. Bara för att du kör försiktigt så innebär det inte att dina medtrafikanter gör det och de har allt att göra med om du kommer fram säkert eller inte. I mitt fall var det en medtrafikant som orsakade en avåkning på juldagen i fjol, med hjärnskakning, brutet nyckelben och totalkvaddad bil som följd. Det hjälpte liksom inte ett strunt att jag var försiktig när han inte var detsamma.

Om du måste hålla dig inne, och samtidigt underhålla aktiva barn
Ett av de bästa sätten att få få bort det mesta springet i benen på energifyllt småbarn är att låta de härja runt utomhus ett par timmar. Men vad gör man om man inte har möjlighet att gå ut? I tråden "Vad hittar man på för att aktivera en vild ettåring när det är snöstorm ute?" ber en föräldraledig mamma om tips på vad hon ska göra inomhus, sedan hon drabbats av ett rejält oväder:

– Fram och tillbaks 200 meter till affären tog 40 minuter. Nu är det vi som stannar inne tills det slutat snöa och de hunnit ploga bort det värsta!

Hon får flera bra tips från de andra användarna:

–  Bygg koja, och sen fixar ni något som ni kan äta i kojan. Har ni en laptop kan ni kanske titta på film samtidigt.

–  Här hemma kör vi bilar på bilmattan och överallt. Annars bygger vi duplo, bygger med klossar, byter kläder på dockorna, bygger tågbana, läser böcker (eller ja, vi tittar om och om igen i samma bok) och sen gör vi allt ihop om och om igen.

Och sist men inte minst: Måste man verkligen gå ut?
I tråden "Snökaos, får man stanna hemma?" frågar sig en användare om man faktiskt måste ge sig ut när vädret är riktigt hemskt. Är du tvungen att ta dig till jobbet om det exempelvis är risk för din hälsa eller om du vet att du kommer att fastna i timmar i trafiken?

Svaret verkar, tyvärr, vara att du måste gå till jobbet. Däremot tipsar flera användare om att det kan vara värt att tala med sin arbetsgivare. Du kan inte vara ledig, men eventuellt kanske det kan bli fråga om en semesterdag? Det kan även vara bra att kolla av om du eventuellt kan jobba från hemmet under de värsta stormdagarna.

Det verkar även finnas lite skilda meningar om vad som faktiskt är så dåligt väder att man ska kunna vara hemma:

– Haha, de hade ju vart underbart om man hade sluppit jobbet för lite snö. Här har vi snö redan i oktober och full vinter från november, den försvinner inte helt förrän i  maj. Så de vore ju kanoners om man kunde få stanna hemma med betalt för att de är SNÖKAOS!

Läs hela tråden här!