Om du inte vaccinerar ditt barn, kan min son dö.

Kommer ni ihåg den där härliga epidemin av kikhosta i början av 1900-talet? Meh, ni vet när ca 1000 människor dog typ varje år?Var inte det härligt? Det blev så himla tråkigt när man tog fram det första vaccinet mot kikhosta och det började dö mindre folk. Sen blev det lite mer spännande när man drog in vaccinet igen och det blev en vanlig sjukdom, igen. Mellan 1981 och 1983 blev ca 2300 barn, så pass dåliga att dem behövde vårdas på sjukhus, hälften var under ett år. Fyra procent av dessa barn drabbades av neurologiska komplikationer. Det är här mammorna i facebook-gruppen "sen avnavling vid födseln" och "hemmafödsel vid fullmåne", blir galna. "Aa men 4% är ju ingenting, tänk på att man kan få autism av vaccin". Eller den här är ännu skönare "Man dör inte av kikhosta, det är en vanlig förkylning. Ge mig källa på dödsfall".För det första, fyra procent av 2300 barn är,(hjälp mig om jag har fel. För liksom dessa fullmånsföderskor är jag ingen läkare, och är superkass på matte) men jag får det till 92 barn. 92 barn fick alltså komplikationer med hjärnsjukdomar pga kikhosta. På mitt barns förskola går det ca 30 barn, det innebär att tre förskolor skulle drabbas av neurologiska komplikationer, och det är ändå inte så mycket?För det andra, det finns ingen giltig rapport på att man kan drabbas av autism av vaccinering. "Det gör det visst det"- Waldorfmamman86NEJ! Det gör inte det, det gjordes en, men den fick dras tillbaks illa kvickt, då det faktiskt inte stämde. Kan vi inte prata om hur 350 000 barn förlamades år 1988 av den fruktansvärda sjukdomen polio? Vi snackar nästan 1000 barn, vaaarje dag. VARJE DAG. Polio är påväg att bli helt utrotad, om vi fortsätter att vaccinera våra barn, så kommer den att vara utrotad år 2019. Men det har börjat hända någonting. Föräldrar vill inte vaccinera sina barn längre, utan vidare vettiga belägg för det heller. När deras argument går åt helvete så blir svaren "men du förstår ju inte", eller "Landstinget är köpt". Men ja! Självklart är sjukhusen köpta, men säger inte statistiken en hel del?Om man får välja på att låta sitt barn vara friskt, med lite feber efter en vaccination eller låta sitt barn dö en jävligt plågsam död, som innebär att kvävas i sin egen kropp, efter ett fruktansvärt sjukdomsförlopp där hen blir förlamad i hela kroppen. Är det ett svårt val? Alltså, jag tycker inte det. Om jag fick välja på det eller autism, gissa vad jag hade valt?"Men vaccinera ditt barn då"-LiljasMammaDet hade jag gjort, och jag vaccinerar mina barn med allt som dom kan vaccineras med. Men min son är fruktansvärt allergisk och har nedsatt immunförsvar, så vissa vaccin, kan han inte få. Han och flera miljoner barn förlitar sig på att dem som kan gör det. Jag har sett kikhosta, jag blev duschad av kikhostanys av en tre månader gammal flicka, när jag jobbade på barnkliniken. Tack vare min vaccinering, så blev jag inte sjuk, och jag hade inte ens velat se min värsta fiende från mellanstadiet så sjuk, och tro mig, jag gillade inte henne. alltså inte ens lite.Så vad är summan av kardemumman? Sjukdomarna börjar komma tillbaka. Mässlingen har gjort intåg, kikhostan har krävt livet av tre spädbarn. Jag brukar sällan bry mig om vad andra gör, jag brukar faktiskt skita i vad andra gör. Men när era handlingar, kan drabba min son, då bryr jag mig. Då blir jag galnare än alla facebookgrupper för naturliga waldorfmammor tillsammans. Dessa sköna sjukdomar blir barn i Sverige vaccinerade mot idag. difterikikhostastelkramppolioHaemophilus influenzae typ b (Hib)pneumokockermässlingpåssjukaröda hundHumant papillomvirus (HPV). Endast flickorÄr ni osäkra, för det får man vara, prata med er bvc-sköterska, be att få prata med en läkare. Prata med en pensionerad läkare "som inte längre är köpt", om det nu är där skon klämmer. Men sitt inte och gadda ihop er i facebookgrupper där er enda källa är galningen, Rudolf Steiner.