9. Astrid Laurin

Astrid

Ålder: 42. Fyller 43 i juni.
Klubb: Vadstena handbollsförening.
Favoritidrott: Handboll.
Egen idrottskarriär: Testade på handboll en kort period och höll på med judo på hög nivå under hela skoltiden.


Nominering:
”Utöver att träna ett ungdomslag så är Astrid navet som hela VHF snurrar kring. Hon ställer alltid upp och sprider en positiv anda. Astrid är inte bara förälder till sina egna barn utan idrottsförälder till massor av barn och ungdomar i Vadstena”.


När dottern Kerstin, som blir 15 i år, började att spela handboll i Vadstena HF i barndomen så blev det naturligt för Astrid att engagera sig i det.

– De första åren var jag med som förälder. Jag var nere på träningarna ibland och tittade och det ledde till att jag så småningom började att hjälpa till, förklarar Astrid Laurin.
Genom åren har uppdragen och ansvaret blivit större och större.

Nu hjälper Astrid till som lagledare och sköter allt administrativt arbete i dotterns lag, där A-lagsspelaren Alexandra Simonsson är tränare, men hon håller också i många andra bitar inom föreningen. Bland annat ser hon till att alla lag har matchställ och bollar, ordnar med föräldrautbildningar för att sitta i sekretariatet och sitter själv i sekretariatet när det är A-lagsmatcher. I höstas var hon också med och arrangerade skolhandbollen och USM för B-flick och B-pojk.


– Det finns många ledare i föreningen som gör ett väldigt bra jobb och kan jag underlätta för dem så gör jag gärna det.


Astrid har själv bara spelat handboll under en kort period, men höll på med judo på hög nivå under hela skoltiden. Hon kommer ursprungligen från Tyskland och flyttade till Sverige -91 då hon kom till Linköping som utbytesstudent.


– Jag fick en väldigt bra fadderstudent, skrattar Astrid och förklarar att det var hennes blivande man Jesper som tog hand om henne när hon kom.


I dag bor hela familjen i Vadstena och är väldigt engagerad i VHF. Jesper är bland annat ordförande i föreningen och tränare för det lag som parets andra barn, Jonas som blir elva i år, spelar i.


– Det är handboll för hela slanten så det blir inte många gemensamma middagar hemma. Men det är viktigt att vi engagerar oss i barnen, fastslår Astrid.

RÖSTA PÅ ASTRID LAURIN SENAST 17JUNI
Rösta på Astrid Laurin och ge henne möjligheten att vinna Sveriges Idrottsförälder som ger en resa för 2 till OS i London 2012. Ett paket med resa, boende & OS- biljetter mm.

För att SMS-rösta gör du följande:
SMS:a till nr 72001

För att rösta på Astrid skriver du sedan sms-koden:
Väljer du IDROTT IF 9 så kostar din röst 10 kr
Väljer du alt IDROTT RB 9 så kostar din röst 15 kr och 5 kr går till Rädda Barnen