Att både ha kakan och runka av patriarkatet

Jag kan inte hjälpa att tänka att vi spelar patriarkatet i händerna.  Det kan inte bli mer tydligt än instgramfeeder toppad med orden ”active feminist”. Jag vill inte förringa någons feminism, fast mina tankar vandrar alltid till yngre tjejer som ser dessa feeder och tänker ”jag kan vara feminist och runka av samhällets dammiga kuk samtidigt”. Det är ändå faccinerande hur många som köper ”playboy-feminismen” rakt av. Det enda den feminismen gjort är att förenkla för skithögarna som brukade behöva bränna pengar på tidningar som slitz och more för att få se en skymt av en bröstvårta och inoljad hud. Nu har du det på instagram, bikiniunderdelar uppdragna i röven och fittneskonton där byxor inte tillhör det vanliga. Jag säger inte att vi ska skyla oss själva, men vi har tagit kameran och fortsatt där männen avslutade. Vi sexualiserar oss själva och skickar ut det till våra följare som om det vore feminismens nirvana. Men är det frihet när vi fortfarande håller fast vid ideal som mannen skapat? Allt kvinnor gör är inte feminism, jag vet att jag låter som en gammal morsa, men faktum är att vi börjar missbruka ”feminismen”. Feminism handlar om frihet och jämställdhet. Jämställda är vi inte förrän kvinnor slutar betala för att se ut som Kim Kardashian och dessutom tro att det är ”för deras egen skull”.