Matinspo?


Sugen på lite mitt i veckan mat som inte är köttrelaterad? Kolla HÄR!

Här är två av mina favoriter. 

Råstekt broccoli, med honung, fetaost, karimelliserad charlottenlök och rostade mandlar. 

Röda vinbär på ”fransk grädde” (hälften créme fraîche och hälften grädde ihoprört).  

#Partnersinplay

Fick äran att göra den svenska ”voice overn” eller rösten till det globala välgörenhetsprojektet #PartnersInPlay

Precis som filmen beskriver hjälper lek att stimulera hjärnan. 

  Tillsammans med LEGO Foundation (LEGOs eget forskningscenter) och UNICEF vill LEGO öka medvetenheten om hur viktigt det är med lek för barn.  Tyvärr är det många barn som inte ges möjligheten till fri lek. Det är dessa barn som LEGO och UNICEF vill nå i sitt nya projekt.

Just nu riktas uppmärksamheten mot Jordanien där över 630 000 syriska flyktingar försöker skapa sig ett nytt liv, varav uppskattningsvis 220 000 är skolbarn. 

Det är här DU kommer in. Vi vill uppmana föräldrar i hela Sverige att visa sitt stöd, och visa hur livsviktigt det är med lek, på enklast möjligast sätt: genom att dela en bild eller video av sin familjs glada lekstunder på Twitter, Instagram eller genom att publicera bilderna direkt på LEGO DUPLOs Facebook-sida, under hashtaggen #PartnersInPlay.

Tagga på och lek mer! <3

Två rum i ett

Vi hade länge känt att vardagsrummet haltade lite. Det är avlångt ganska stort och svårmöblerat. Man vill liksom inte ha allt längs väggarna för då ser det mer ut som en möbelutställning. Så det har verkligen varit en utmaning. Så vi kom på att dela av det med en glasad mellanvägg (ja allt är barnvänligt). 


Men man ville ju liksom få ut två rum i ett på något sätt. Så det inte bara känns som en märklig mellanvägg. 


Jag har varit sugen på en riktigt mörk färg. Jag blev besatt av färgen Vejde hos Colorama. Så vi testade. Jag menar skulle det int funka kan man ju alltid måla om :)


Men det blev ju strålande. Det är lite tak och listfix kvar i hyllan och jag väntar på en fåtölj till från Melimeli men vardagsrummet har verkligen blivit harmoniskt och jag och Calle sitter mestadels i bibliotelksdelen runt öppna spisen. 

Social media party!

* Anitha Schulman The Phantom of the Opera på Cirkus, Stockholm 16-09-13 Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB

Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB

Hoppas verkligen att vi ses och att ni går in och röstar på era favoriter. Livepoddade ju förra året men hinner inte i år. Det var riktigt kul då så det kommer vara ännu bättre i år vet jag.

Eventet är den 1a oktober 10-16 på K-märkt (Linnégatan 87)
Det kommer vara ett fullspäckat schema och det vore så kul om ni kom!

Lite av det som händer under dagen är följande:

Boksignering med Michaela Forni

Bloppis med Make It Last och massa profiler

Föreläsning med Caroline Roth

Livepoddar med bland annat Dasha Girine, Petra Tungården och Josefin Dahlberg

Boksignering med Alexandra ” Kissie” Nilsson

Det är gratis att gå men man måste anmäla sig.

Gå nu in och rösta på era favoriter i SO.M.

http://www.socialmediaparty.se/

Lillelördag

Det är mitt i veckan. Det är #lillelördag med mig och Ann där vi hyllar vår generations känslomässiga storhet jämfört med våra föräldrar. Ann har fått smaka på hormonvallningarnas raseri och sammanbrott. Varför är det viktig att vara obekväm med sig själv och hur många uttryck klarar vi egentligen av att hantera? Analys av Fantomen på operan och Underbara Claras hyllade text. Sven Melanders jovaliske Berra har format svenskens relation till alkoholisten i decennier. Men varför är en man som vill dricka 70% strårommen härlig och en kvinna med samma begär vidrig? Allvar och trams. Som alltid. ❤️ you

Kolla in det här proffs-referatet :)

3D-bryn

Det finns något jag gör även om jag bara ska springa ner på närbutiken. Det spelar ingen roll ifall jag är helt osminkad. Men jag skulle inte lämna huset utan att fylla i mina ögonbryn. Jag har testat serum, förlängning, sparat ut, trådat bort, vaxat och format. Men inget är konstant eller hjälper breda men glesa bryn (se bild 1). Men härom veckan fick jag tips om #3dbryn här på insta och var tvungen att kolla upp det. Det är därför Kardashians ögonbryn mfl. är så där löjligt perfekta. 💡
Mina ögonbryn i @nyhetsmorgon var alltså inte målade. Utan det är så de ser ut. (Se bild innan i feeden). 

Jag gjorde alltså mina 3D-bryn igår och då får man inte sminka dom på en vecka. Men man ska heller inte behöva. 

För er som inte vet vad det är är det alltså en ny teknik för permanent tatuering av bryn. Man gör alltså hårstrå för hårstrå. Först målar skönhetsterapeuten upp en slags skiss (bild 2). Det är två sittningar totalt med en månads mellanrum så man får ett ”perfekt bryn”. 

Sen lägger hon små ”snitt” med ett speciellt verktyg som motsvarar en tatueringsnål/skalpell, typ och JA du är bedövad med Embla salva så det gör inte ont om än känns, ska medges. Sen ”gnuggas” färg in i stråna (bild 3). Den processen upprepas ca 3 ggr på första sittningen. Sen ser bryna ut som på bild 4. Du får inte ha annat än vaselin på i en vecka. Hantera alltså som en vanlig tatuering i princip. 


Är löjligt nöjd. Det finns lite olika tekniker som ger olika resultat (kolla på hashtagen #3Dbryn #3Deyebrown eller googla). Sen beror det ju på hur bryna ser ut innan. Men Moa hos Visage Stockholm är helt klart väldigt bra vågar jag påstå. Jättenöjd. Aldrig mera sminkade eller ångest för ojämna bryn!

Visage ger 20% på behandling om man hänvisar till mig. Hej!

Nyhetsmorgon

Missade Nyhetsmorgon med mig Hasse Brontén och Margret Atladottir. Så hör oss diskutera om det är vettigt det här med kommentarer i SO.M., vem som vinner presidentvalet och om Pokémon jakt i riksdagen. Kolla HÄR! OCH vad tycker ni? :)