Halloween event på Sheraton

Min kollega Sonja fick assistera


Håll en förhoppningsvis inspirerande lunch på Sheraton och tipsade om ny teknik för pumpakarvning. Jag gillar att jobba med bort. 

Sen kan man även måla pumpor i akrylfärg och shablontrycka motiv istället för att skära eller dekorera med attribut som på exemplet. 

obs måla med en penna som är vattenlöslig


en härlig grej är att göra en ljusstake av en gammal kvist

Efter det så dekorerade vi ett Halloween bord med element från naturen. 


Voilà!

Lillelördag

Tack snälla NI för allt hyll igår. Rörd till tårar. Så fint 🙏 men nu ska vi inte vältra oss i nostalgi utan blicka framåt. För det är ju inte vilken dag som helst. Det är ju #lillelördag och denna podd spelades med ren tur in två dagar innan Frasse Franzén damp ner. Vi pratar om personligheter och gör ett test! Testet resulterar i att jag får en ingivelse att konfrontera Ann ”The Campaigner” till lika hycklerskan med hennes stors kliande Akilleshäl. Sen pratar vi skillnaden på, förebild, talent, influencer och kändis. Att leva i myten om sig själv och mycket annat. 💕✨ Tack för att ni är med oss i ur och skur ❣🙏❣

Värvet

Ja då var det uppe Värvet med mig. Har inte hunnit lyssna själv än. Tack Triumf för att du är en grymt bra journalist och gör omfattade research och hitta nya vinklar. Det var kul och lite jobbigt. Det kommer ni säkert höra i podden, länk HÄR!
För ni som är morgonpigga 07.55 är jag på Rix FM 

”Backstage bilder” från Intimanshowens pressbilder

20161017_1206

Ta en selfie som Joan och Linda hade gjort.

20161017_1236

En skräcködla i dbbelbemärkelse :-P

20161017_1215

Ann har precis fått reda på att hon förlorade ”bredast axlar tävlingen” ;-)

20161017_1159

Jessica Krage, geniet bakom typ alla karaktärer i Mammor och snart detta. <3

20161017_1170

Ann har precis hittat sin Chrystal Carrington

20161017_1172

Elak och självgod i en och samma min…

20161017_1175

Att få på sig den var en sak men av…

 

Foto: Pernilla Thelaus

Lillelördag

Vad har hänt med oss? Har vi outsourcat oss själva från eget ansvar? Har våra barn sämre ansvarsplikt för att vi är så rädda att de inte ska älska oss? Är ett nej värre än att inte få kärlek? Anns skämskudde kastar mig tillbaka till underkastelsen. Jag blir generad bara jag tänker på den. Bob D vad tycker vi? Ja det och mycket annat. #lillelördag 

Veckan som gått 

Ber om ursäkt för lite frånvaro här men har varit sjuk och haft galet mycket att göra. Mammor har premiär om en vecka tisdag 25 oktober, 22.00 på TV3, tv3play även på Viafree och Viaplay. Sen försöker vi klippa klart de andra programmen och trailers parallellt. Helt klart är det ju mest jobb nu inför första avsnitten sänds. Sen har vi väl satt tonen för formatet. 


Däremellan lite stallhäng med Penny fina Fleezejackan kommer från Nova Star


Calle har fixat hemma och hängde upp ”tavlorna ovanför sängarna” i barnrummet. Tänkte inte att jag skulle behöva vara så bildlig att jag inte menade precis över… Haha

Min ”första fru” Ann Söderlund surprisade vi med en liten babyshower. Hon blev riktigt ”tagen på sängen” i dubbel bemärkelse.  Mer om det i podden. Sen har vi plåtat bilder för vår Intimanföreställning, Kvinnogrisarna. Gissa vilka vi föreställer?

Förebilder:

Gjorde min obligatoriska påfyllning på 3D-bryn. Nu ska jag inte behöva fylla i bryna på 1-3 år. Bra va? 


Var på tjejmiddag i fredags på KB det var riktigt kul! Men här är från fördrinken på TG

Petra, Elisabeth, Vera & Clara


jag och Anton

Bingo och Tilde

Susanne, Tilde, Edita, Marie, , Clara & Mira


Har varit på Sushi Oi på Karlavägen 36 och på Anton Ewald (som också har en gästroll i Mammor!) release av sin singel DEVIL. Så bra!


Lämnat TA på förskolan. Han går inte en meter utan sin brandbil och två ambulanser… 

Körde en heldag med Penny på kontoret. Åt frukost på Strandvägen 1 hamnade mitt i Petter (artistens) rep. Han gör ju 30 livegigs där. 


På pressfrukost för Indiskas nya klädkollektion till lika designat av min kompis Christopher Bastin. Gaaalet fint. Inte bara för att Stoffe gjort det utan för att det var det. :)

Världens bästa känsla…


Sen hängde jag med Kristoffer i Vällingby (Värvet)

Ja det var en vecka det. Typ. 

Lillelördag

Hur mår Ivanka? Hur mår patriarkatet? Hur pratar vi om män på en tjejmiddag? Kan Trumps ”locker room talk” ge oss alla en tankeställare? I #lillelördag berättar Ann om ett flat-äventyr med ett strejt slut. Partiledardebatten, för och efternamn på män och kvinnor? Kvinnors tonalitet i media. Moralism i vetenskapen. Ett riktigt politisk men inkorrekt podd. Som vanlig i princip. Tack för att ni lyssnar. 

Nominera era miljöhjältar!

Hörni Miljöhjältar därute. Har ni gjort någon välgärning, skrivit en sång, pantat burkar, plockat skräp, kommit på nya uppfinningsrika lågenergilösningar eller andra stordåd? Då ska ni in och tävla. HÄR! (länk)
Telge Energi har instiftat ett klimat- och miljöpris för barn: Children’s Climate Prize. Nobel-priset saknar ett pris inom en av framtidens absolut viktigaste fråga och därför riktar de strålkastarna mot de barn och ungdomar som redan idag visat prov på stort engagemang inom klimat- och miljöområdet.

Vinnaren får en medalj, ett diplom och 50 000 kronor under högtidliga former i Södertälje Stadshus med efter följande bankett på Tom Tits den 24 november. Bra va?

Nominera barn i åldrarna 9-16 år som på något sätt gjort en insats för miljön eller kommit på något miljösmart HÄR!. Det kan vara alltifrån en uppfinning, en låt, en insamling eller annat initiativ. Nominera din klimathjälte innan den 22 oktober.

e-dr1080x1080

Fallet Martin Jonsson har utlöst en systemkollaps

Bildresultat för martin Jonsson

Det är inte så ofta jag blir så berörd att jag på riktigt bryter ihop utav den misär man får ta del av i pressen. Man lär sig sålla. Man blir hårdhudad och man ”vänder blad”. Sist jag minns att jag blev så tagen av ett brottsfall och inte kriget i Aleppo eller en pojke som flöt i land likt en petflaska i strandkanten i Bodrum var fallet Bobby. Den utvecklingsstörde pojken som systematiskt torterades av sin sk. ”bonuspappa” att han tillslut avled av sina skador och dumpades levande-död i en isvak.

En sådan djup ondska som tar sig sådana uttryck är så svårt att förstå. Men äMen lätt att känna igen, för det är lätt att ta kontrollen över en annan människa. Hur man kan brytas ner av en annan utan bara avbryta och bara därifrån. Känner vi nog alla till, från leken till allvaret. Hur hot och våld kan få en att förstenas av skräck.

Nu hände det igen, att jag bröt ihop. Martin Jonssons fall sen i våras har fyllt tidningarna med hans våldshistorik och den senaste dödliga misshandel på Lotta är inget annat än en systemkollaps.

Hur en enskild individ kan orsaka så mycket lidande för andra bara går fri eller släpps ut och orsakar mer lidande för andra. Som en tornado flyger han fram med en kraftig våldsamhet och orsakar förödelse vart han än är. Hur en person lamslår sina vänner med passivitet. Hur samhället själv är utmanövrerade.

Hur hans hot och våld mot kvinnor bara pågår och kvinnor vill fortsätta att rädda denne ”oräddbare”. När de visar rädsla så är rättsskyddet marginellt. En familj förlorade Niklas för dennes aggressivitet, en annan har Martin ”förpackat till en grönsak” för att denne befann sig i Martins väg vid fel tillfälle, precis som Niklas.

Kvinnan som Martin parallelldejtade samtidigt som han skickade 500 sms till Lotta måste tackat sin lyckliga stjärna att han inte följde med henne hem utan åkte hem till just Lotta.

Jag vet inte hur det såg ut i Martins föräldrahem. Han har en bror som är en av Sveriges värsta kriminella. Man ska inte spekulera för mycket  men orsak och verkan finns absolut med i leken, det är jag säker på. Att det finns diagnoser som självmedicinerats med illegala preparat och har bidragit till aggressivitet är ju uppenbart. Hur som helst så har det gått fel i så många led så det går inte längre att hitta en enskilt utlösande faktor. Människorna som fått lida för Martins uppväxt är otaliga och när alla har gett upp och ingen vill ta sitt ansvar då kollapsar till slut systemet.

Det värsta är att Martin snart kommer gå på gatorna igen som att ingenting hänt och andra kvinnor kommer ”försöka rädda” denne oräddbare. De kommer säkert fria till honom redan i fängelset.

Bobbys pappa kom ut för ett år sen. Sköter man sig i fängelset så kommer man ju ut tidigare än strafftiden. Martin kanske har tur och placeras i slutna delarna med pedofiler och andra kvinnomördare då de anses lågt stående bland fängelsekunder eller så kan han fortsätta att slåss och skapar status där inne. Hur som helst är det här en saga utan lyckligt slut och flera offer kommer att skördas. Man får bara hoppas på att man inte råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle eller att ens dotter inte har lika mycket otur på en Tinder-dejt, som Lotta hade. Som tydligen var så sönderslagen att hon såg ut som en trasdocka när poliserna hittade henne, vid liv men bortom räddning. Jag är inte för dödstraff men en hederlig lobotomering kanske i vissa fall inte vore så dumt.