Lillelördag 


Ja när man inte trodde att det fanns något mer att säga om något. Då fanns det ändå lite till. För er kvällspigga eller morgonpigga.

 #lillelördag bara ligger där och väntar som en mjäll bris i sommarnatten. Vi pratar om det vi värnar mest om. Finns den? Hur är den, hur mår den? 

Familjen. Är den sådär ”härliskap” som Ann skulle utryckt sig. Gör vi allt för våra barn eller är det en omskrivning för att få göra det VI vill i denna självförverkligande tid? Från sommarhuset till slottet. Hur härligt är det när familjen ska umgås och sommarens alla måsten drabbar en. Det undrar vi och massa annat såklart. Varmt välkommen att lyssna. (Direktlänk till podden lite högre upp i menyn). 

Lillelördag


Det är #lillelördag och solen skiner. Vad mer kan man begära? Idag pratar vi om att vara femte hjulet på en semester att prioriteras bort för ett älskande par. Ann oframgångar som groupie, ja det blir väldigt snaskigt i den här podden. 🙈 Om att ligga med Gud och det ansvaret det innebär. Vi pratar om ord som bytt innebörd. Personer som är ilsk på jobbet är fromma som lamm och tvärtom samt att undvika att bli ledsen i mesta möjliga mån verkar vara 10-talets recept för att bota ångest eller är det precis tvärtom. Podden laddas upp vid två. 

Vi ber om ursäkt, men ljudfilen fastnade mellan Gotland och Stockholm igår och det ställde till det för vår redaktör Magnus som även är Nyhetsredaktör för #nymo han klipper när han slutat nattskiftet. Så podden kommer upp vid 14.00. Nästa vecka har Ann slutat filma så då kommer vi spela in på vår vanliga inspelningstid. Dvs ordningen återställd. 

Länk till podd HÄR!


10.00 idag släpps förköps-biljetterna till vår julpodd 7 december live på Intiman. Först till kvarn gäller. När det är slut så är det slut. Sen släpps resten 29 augusti. 

Länk till förköpsbiljetter (gäller från 10.00):  här!

Tack för att ni står ut med oss. 🌸🌾🌸🌾🌸 Ha en fin midsommar🌸🌾

Lillelördag=Gratis

Dagens outfit

Frisyr: Pudel

Kappa: Zara #zara 

Blus: Stella McCartney

Byxa: Indiska #indiskaofficial 

Skor: Zara #zara


Undercover Mother. 

Keps: (Någon gratishistoria)

Tröja: Stella Mccartney 

Jeans: Mango 

Sko: Zara 

Väska: Gucci 

Storelördag 


Håll ut kära vänner och jag vill VERKLIGEN be om ursäkt för sen leverans. Det har aldrig hänt i poddens historia att vi varit sena. Då har vi alltså sänt i snart ett och ett halvt år och har aldrig ledigt från er. 

Vi spelade in en fantastisk #storelördag på Gotland i onsdags. När den skulle klippas visade det sig att ett ljudkort var trasigt. 

Sen har Ann filmat dygnet runt. Så igår kväll klockan 23.00 fick vi till det på distans. Ikväll kommer alltså #storelördag där Mia Parnevik är med på ”länk” och vi pratar om det från hennes perspektiv, kändisfru gift med ett kändisbarn, som har egna kända barn med stora sociala mediakonton. Jag ger min bild av det jag får ta del av i text och spekulationer om min familj, min dotter och min man. Sen pratar vi om Gotlandsfåret Anns vurm för ön. Runt 20.30 finns detta att hämta hem. 

#storelördag =betalpodd 

#lillelördag =gratis

Tävling! Vinn ett presentkort hos Babyland


Den här barnvagnen är typ min bästa kompis i maskinparken för barntransport. Den är sjukt smidig. 

Nu har du chansen att vinna ett presentkort på 1000kr hos Babyland.

Motivera vad du skulle använda pengarna till i deras shop. Beskriv med egna ord i kommentarerna. (OBS, lämna din korrekta email adress, den kommer inte publiceras). 

Tisdag är slutdatum för tävlingen. 

Kör!

Wrapp


Ni vet väl att om ni kopplar ert kort till appen #wrapp så får ni payback direkt på ert Nordea kort. Just nu får ni som följer mig och har Nordea kort 100 kr insatta på det ifall ni laddar ner Wrapp och registrerar ert kort. Ta aktiv del av erbjudanden i appen för flera tusen i veckan eller få payback direkt in på kortet utan engagemang. Bra va? Er kod är ANITHAS #lillelördag

Här laddar man ner Appen

Öppet brev till Gunilla Brodrej, musikskribent och krönikör på Expressen.


Gunilla skrev det här om oss och vår familj. Vill ni läsa den får ni leta upp den själva. Vill inte ge 

Expressen en gratislänk för den sörjan. 

När jag jobbade på TV-kanal för sisådär sju år sen. Så fanns det en regel att allt som hade med våld, sex,, droger och könsord etc. tablålades efter 22.00 på kvällen. Oavsett om det var dokumentärt eller underhållning. 

Regelns syfte var som det hette att ”protect the children”. En helt vettig regel tycker jag. Det tycker jag fortfarande. Man ska skydda barn för sådant som de inte ska behöva bli utsatta för. I ovan nämnda kategori. Men Instagram och Youtube verkar inte arbeta efter samma arbetsmodell. Där kan mina barn lätt få tillgång till allt från våld och sex genom ett par pekfingrar på en skärm. 

Ändå är det hon – Min dotter som verkar uppröra allra mest. 

För mig är det en gåta. Jag vet inte om det är brinnande moralpanik eller om samhället blivit så hemmablinda av allt ovannämnt som vi utsatts för. Så det fått oss att tappa fokus och därför formulerat en åsikt -starkare än den om det rådande världsläget om en femåring. 

En femårig som knasar sig framför hennes föräldrars telefonkameror och med ett öppet sinne som bara fyra och femåringar har och talar från hennes ofiltrerade hjärna. 

Ibland säger hon omedveten om kraften i sina ord smartheter som får en hel generation barn och vuxna att dansa hejvilt till några ljudsatta ljudspår på en låt som heter Tjejer Är Bäst. 

Ibland har hennes små uppmaningar om att ”lördagen är den bästa dagen” och om vad som är rimligt och inte, fått en egna såkallad Hashtags. Folk har spelat in sina egna filmer och hashtaggat med hennes namn. Det är så fint och rörande att se så mycket positivism. 

Det är som hon blivit en liten ”lyckomaskot” på en social media folkrörelse i Sverige. För folk – precis som Penny föddes in i en ny kultur. För flertalet av oss i vår samtid nu spenderar närmare 40% av vår vakna aktiva tid, online på ett eller annat sätt. 

Precis som vi i min barndom helvant öppnade kassettlocket på VHS-spelaren så swipar nutidens barn upp låset på sin padda. 

Våra föräldrar häpnades över ”videon” men stöttade oss och de lite äldre ojade sig och sa att det förmodligen skulle ”gå åt helvete” för oss, med videovåldet och allt vad det var. 

Men, som sig bör. För alla äldre generationer ska vara rädda för det nya. Det är inget märkligt med det. Det finns vettigheter i det. Till och med dom som rökte och ammade på 70-talet är moralister av den gamla skolan idag som. 

Åsiktsgapet öppnar sig och ut far dom -åsikterna, alla kan tycka. Vi med. Men oss får man tycka OM. Det är vi vana vid. 

Dom tycker att vi är dåliga föräldrar som exponerar vårt barn. Deras relation till kändisbarn är drillade Hollywood avkommor som fått växa upp fort. Fått tillgång till sprit och droger i tidiga år. Dom som fått det där med förebilder utsuddade. Vissa som har blivit utnyttjade sexuellt av människor de litar på. Det har inte gått så bra. Deras idé om kändisskapets baksidor är så långt ifrån en kamera på din dator. Så det är svårt att övertyga dom att världen förändrats. Eller att i telefonen där du skapar din egen underhållning i den nya tiden, i den finns det flöden av bilder som kommer vara glömda imorgon eller om några dagar för det finns så mycket bilder så ingen riktigt bryr sig jättemycket. 

En kändis idag är en fullt tillgänglig person, lika ”naken” och påklädd inför alla. Fast vi alla är ju ”nakna” så vi står väl lika inför varandra i sociala medier med det vi bjuder på? 

Om scenen inte längre har publik i en bänkrad så finns den där men har flyttat hem till ditt vardagsrum. Men på repetitionen är det ingen som står att skriker på dig att ”sträcka på ryggen och steppa fortare”. Ingen som erbjuder en cigg med tvivelaktigt innehåll i pausen. 
För det är på dina villkor och syftet är inte alltid att få publiken och skratta utan kanske främst för att DU som skapar ska ha kul. Den transaktionen tror jag är ytterst viktig och kommer eller har förändrat framtidens underhållningsindustri för lång tid. 

Jag kollar på Snapchat-Stories, på den naturlighet unga för in berättelsen i sitt liv som en del av deras vardag. Klippen försvinner inom 24-H och ingenting ligger där i evigheters evighet. 

Jag tänker på Parnevikarna, så trygga barn. Fullständigt exponerade flera generationer tillbaka. Hemifrån, utifrån och i egen regi. 

Jag tänker på Frans, artist som gosse stjärna som tonåring. Jag tänker på Barnkanalen, julkalendrar, Youtube-kids, Disneyklubben, Kungabarnen, Jönssonligan, Sunefilmerna, Brevfilmerna i Bullen, Idol och Sveriges Yngsta Mästerkock. Är det föräldrar som vill det eller är det dom? 

Jag tänker på alla talangjakter jag själv sprungit på när jag var liten. Inte var det väl mina föräldrar som pushade, förrän jag behövde deras push. De möjliggjorde för mig att göra det jag ville. Jag minns en klasskompis som var väldigt bra i friidrott när vi var åtta år. Ett sk. ”ämne” hens pappa tränade tre timmar varje dag med hen tills denne grät och lite till. Ingen sa något. Ingen säger något om det idag heller. Men om en femåring online kan man projicera det mesta. OM man vill för det är hon som är ett offer för två vidriga, giriga monster. Eller?

Jag minns att en gång såg en sketch en gång med Galenskaparna/Aftershave om en man som ville bli analfabet. Han skulle alltså lära sig att sluta läsa. Det är  omöjligt när man väl en gång lärt sig. Därmed är den rolig, den sketchen. En fåfäng önskan om att stoppa tiden i förlängningen. 
När jag läser krönikörens text i Expressen känns det lite som att se den sketchen. 

Det är en kvinna som vill stoppa tiden. Hon ojar sig inte över pornografi eller exponering av kroppar, våld, knark, vapen eller rasism. Som kanske borde vara på tapeten…
Nej, hon ojar sig över vårt föräldraskap. Att vi minsann ska få stå tillsvars för våra handlingar i framtiden. 

Om saker i framtiden skulle gå åt helvete för vår dotter då skulle hon krönikören först berätta det för henne att det är föräldrarnas fel. Alla föräldrars fel. 

Ja hon kanske får rätt. Men inte kommer det vara för att Penny (min dotter) sa roliga saker på Instagram, inte heller för det faktum att hon – enligt kvinnan påstås ha ett falskt tryggt hem, för det är ett påstående baserat på fördomar från en ”ojerska” som är generade att utgivaren ens publicerade. 

Utan att hon förmodligen – som alla unga människor någon gång i livet kommer att må dåligt. 

Kommer hon vara där då och berätta det för henne – Expressentanten att hon varnade henne genom kultursidorna på Expressen? Meta mor fos?

Jag blir förvirrad här, debatten handlade om exponering och det debattören gör i det här sammanhanget med hjälp av sin arbetsplats är i så fall vadå? 

Vi ÄR i framtiden och sociala medier ÄR en del av det. Som Steve Jobs förutspådde.  Jag och min man är verksamma i den här ”branschen” och vi får ta en del skit för resten. Men alla ÄR på sociala medier, medvetet eller omedvetet. Om du läser det här är du där just nu.  Det är inte ett aktivt val utan en del av vår samtid. 
Deal with it. Säger inte att amma och röka var en bra grej. Men låt framtiden utvisa vad som är rätt och fel inte det förgångna. 

Lyssna!


Åh vilken ära att få vara med på Alexander Pärleros bucketlist. Ja alltså få gästa #Framgångspodden. Att jag får vara med i DEN ligan. Stort! Tack för att få vara med och prata om sånt jag ofta pratar om men inte på det sättet. Samt sånt jag aldrig pratar om.