Då var det dags igen 

Började dagen med sovmorgon och sen muffins till frukost,  bra start på dagen.

Dock är ibte dagen så bra, har ont över urinblåsan och det svider när jag kissar. Troligen har jag urinvägsinfektion så blir att ringa VC i morgon.

Vi hänger på stranden i dag med, dock badar jag inget för att försöka undvika att bli ännu sjukare. I eftermiddag ska jag åka hem mot värmland igen för att jobba i morgon. Henrik har semester så han kommer efter i morgon, för han har lite att göra hema först. 

Planen är att göra precis samma som förra veckan och bara jobba måndag, tisdag och onsdag. Om nu kroppen tillåter det. På torsdag ska jag i allafall vara i Hagfors för då är det dags för Packmopedsturnen och Dregen.

Svar på era frågor!

1. Du hade Disney Channel, sa du. Vet du om Lilo & Stitch serien fortfarande sänds på Disney Channel? I så fall, vad tycker du om den serien?

Svar: Har inte sett på Disney channel på ett halvår så har ingen aning.
——————–

2. Vilket gillar du mest? Hamburgare eller pizza?

Svar: Pizza.
——————–

3. Har du sett filmen Bilar? I så fall, vad tycker du om den?

Svar: Nej har inte sett den.
——————–

4. Har du läst Engelsfors-trilogin (Böckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln) och/eller sett filmen Cirkeln? I så fall, vad tycker du om Engelsfors-trilogin?

Svar: Nej gillar inte den typen av böcker/film. Jag gillar ”verkliga”, där man kan känna igen sig typ självbiografier.
——————–

5. Skulle du vilja att din blogg och ditt företag var internationell(t), så att du kunde sprida din historia och din kunskap om Aspergers till hela världen? För det är ju inte bara Sverige som behöver få en bättre insikt och förståelse för Aspergers.

Svar: I Norden kanske men annars får jag nog skaffa en tolk för jag hatar att prata engelska.
Redan i åk 4 informera en lärare mig om att jag var värdelös på engelska. Värdelös vet jag inte om man kan kalla det eftersom jag fick VG på nationella proven. Men får man höra varje dag i tre år att man är värdelös på något så tror man tillslut  på det. Vilket resulterar i att slutat prata engelska och gör det bara när jag verkligen måste, och med tiden har jag blivit värdelös på engelska, bara för att jag sluta prata det språket.
——————–

6. Jag vet att du ser ditt Asperger som din superkraft, men om du fick välja en till superkraft som osynlighet eller tankeläsning att ha såväl som ditt Asperger, vad skulle det vara?

Svar: Att kunna läsa tankar skulle vara bra i bland;)
——————–

7. Vad innebär det egentligen att leva med Aspergers syndrom?

Svar: Här kan du läsa om vad Asperger innebär, men glöm inte att ALLA människor är UNIKA oavsett diagnos eller ej!

Stek vid Rönneshyttan

Blev en tur till Rönneshyttan för lite sol och bad innan det är dags att åka hem och bänka sig framför tvn. Ett tag fundera vi på att åka till Hallstavik och se SM-finalen live men så blev det inte. I stället blir det att heja på Ludde framför tvn.

New hair 

​Kom på att jag ska träffa Dregen på torsdag. (Han vet dock inte om de än haha 😂)

Och då funkar det ju inte att ha en urblekt hemmafärgning så fick uppsöka en frisör.
Sen snodde jag Henriks solglasögon så nu ser jag så där cool ut, som bara rockstjärnor kan 😉

Ingen bra natt

Blev ingen bra natt, somnade vid 01, av att gråta mig till sömns av smärta.
Min kropp saknar reumatismmedicinen och det gör ont överallt.
Värst är foten, en handled och mitt bäcken, men eftersom jag hade druckit en cider till middagen i går så kunde jag inte ta smärtstillande. Får försöka överleva helgen och ringa reumatologen på måndag och se om de fått svar på de där provsvaren så vi kan sätta in medicinen igen.

IMG_3532

Gårdagens middag

Nej jag tänker inte hålla käften!

I 20 år var jag en snäll, tyst och blyg liten tjej som inte vågade säga i från.
Som lät andra prata skit och bete sig allmänt illa, och bara tog åt sig.
För det var ju mig det var ”fel ”på.
Sedan hände något, jag fick mer kunskap om min diagnos och började förstå styrkorna som den förde med sig.

Jag hittade tillbaka till livet och fick en ny chans.
Eller egentligen fick jag åtta nya chansen eftersom jag försökte avsluta mitt liv åtta gånger just pga av de här människornas skitsnack. Och jag kände att det måste finnas en mening med att jag misslyckas med att ta mitt liv åtta gånger.
Jag tror att meningen är för att jag ska berätta min historia, öka kunskapen och förändra samhället, därför slutade jag upp med att hålla käften.

I bland tycker nog vissa att jag borde vara tyst och bara skita i saker.
Men nej jag var tyst i 20 år och jag tänker inte vara det längre.
I dag uppstod en sådan situation, där andra antagligen bara skulle varit tysta.

Två av mina vänner på facebook blev taggade i en bild när de var ute och jagade pokémons , som alla andra ägnar sig åt just nu.
Den var inget konstigt med det men personen som hade lagt upp bilden valde bildtexten:
”Var ute och luftade mina autistiska vänner i dag på  lunchen med lite pokémon”

När jag såg bilden reagerade jag direkt och kände att nej jag tänker inte vara tyst den här gången heller, så jag kommenterade bilden:

”Tycker du ska tänka över hur du uttrycker dig. Skulle du någonsin komma på tanken att tex skriva jag är ute och går med mina cancersjuka vänner?Det finns faktiskt personer som lever med det tillståndet på riktigt, och så vitt jag vet har inte ***** och ***** autism (rätta mig gärna om jag har fel)  MVH Joanna ett stolt autismbarn”

Snabbt kom det ett svar:
”Men du jag drev med mina kompisar och man behöver inte ta åt sig av allt man läser även om man själv är sjuk. Det var inte alls illa menat.”

Där fick jag bekräftat att det handlar om okunskap, men jag kände att jag inte kunde hålla käften den här gången heller så jag svarar:
”Du borde läsa på lite för jag är inte sjuk! Autism är inte en sjukdom, det är en del av min personlighet. Nej det var inte illa menat men det lät fruktansvärt illa”

Direkt fick jag medhåll av en annan person som tyckte precis som jag och tre minuter senare var bilden bortplockad, antagligen förstod väl hen själv hur fel det lät.

Och jag känner bara YES! Jag ska aldrig mer hålla käften!
Min kunskap krävs för att få bort all okunskap i den här världen.
För det är de det handla om, den här personen menade inget illa men hen förstod inte hur fruktansvärt fel det blev.
Jag tänker inte bli tyst förrän jag fyllt hela världen med kunskap och fått alla att förstå superkrafterna med de här diagnoserna!

Det är kul att autism uppmärksammas tack vare Pokémon go.
Men i stället för att skämta om autism så kan man i stället berätta att det sägs att personen som uppfunnit detta spel faktisk har autism. Eller så kan man trycka på den blåa ”share knappen” under detta inlägg och hjälpa till att dela det , och samtidigt hjälpa till att öka förståelsen för NPF-diagnoser.

IMG_3523

Karlsborg

IMG_3498

IMG_3500

IMG_3511

IMG_3502

IMG_3495

IMG_3518
I dag visade sig den svenska sommaren från sin bästa sida och vi tog en till Karlsborg, där vi spenderade hela dagen.
Det blev stek på stranden och årets första dopp utomhus, tom två dopp!
Fördelen med att ha gipsskon och inte vanligt gips hela läktiden, jag kan bada bara jag är försiktig.

Hotellfrukost hemma 

Blev väckt av Henrik som sa att det var frukost. Han hade legat i så här på morgonkvisten och bjöd på superfrukost. Jag brukar ha svårt att äta direkt jag vaknat, men lockar man med Donuts så går de bra;) 

Solen skiner och vi ska passa på att åka och bada för första gången i år.  Sådana här dagar är jag glad över att de plocka av de vanliga gipset och gav mig gipsskon. 

Chill dag

IMG_3480

IMG_3477

IMG_3483

Avslutade gårdagen med att morfin för att kunna somna.
I dag är det sex dagar kvar tills gipset ska av men som det känns nu kommer jag inte ta av det nästa vecka.
Försökte ringa till ortopeden men var många fler som ville fram, så gav upp.

Gjorde ett försökt till reumatologen med men nu är den andra onsdagen på rad som jag kommer på att jag ska ringa dem, men under sommaren har de öppet alla dagar UTOM onsdagar. Så länge medicinerar jag mig själv med diclofenac i väntan på reumatism medicinenen ska sättas in.

Är ganska säker på att det är en inflammation i foten, som ortopeden sa när hon tog av de vanliga gipset:
”Du kan det här”. Har även meckat med gipset, insåg att man kunde ändra vinkel på det så nu känns det lite bättre när jag går och drar inte lika mycket.  Vi får väl se vad som händer när foten får vila lite.

Så i dag blir det en lugn dag. Henrik håller på i trädgården och jag ligger på antalen och lyssnar på ”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman.