Brunch i Västerås

Verkar vara svårt att få tag i idag. Vi tänkte att det bara var att gå ner på stan men icke.. Det får bli imorgon istället! 

Vi har haft en supergnällig plupp här hemma inatt och på morgonen så vi är helt slut.  

Som vanligt så gör han sin pose så fort kameran dyker fram men sen kommer gråten igen. Det är såå skönt att Fredrik är hemma igen så vi kan hjälpas åt. Vilken Mors dag-present kan slå det? 

 

Må bra-tips!

Jag tänkte att vi alla kan dela med oss av våra 5 bästa må bra-tips! Jag börjar här så kanske ni kan fylla på i kommentarsfältet? Om någon vecka eller så kan jag sammanställa alla kommentarer i ett inlägg, snacka om må bra-dag det kommer bli!

  1. Umgås med vänner och familj som ger energi
  2. Äta och dricka regelbundet, helst inte för mycket kolhydrater
  3. Röra på mig. Sen jag började träna och äta bättre är jag mycket piggare och gladare! Och vad är inte härligare än långa promenader i solen eller ett svettigt träningspass?
  4. Ha städat hemma
  5. Fysisk närhet i ett förhållande

Nu är det er tur att fylla på listan!

/ Jennifer

 

Mors dag

      

Imorgon är det Mors dag men jag blev firad idag. En snygg regnkappa och ett par nya löparbyxor fick jag av Fredrik (och W). Så nu har jag precis varit ute och sprungit. 5 km i spöregn blev det. 37 min. Bättre kan vi! Imorgon blir det långprommis med familjen och sen styrketräning. Blir ni andra mammor firade imorgon? Kram!

Liveintervju med Röjdykare Jonatan

För några dagar (veckor?) sedan gick försvarsmakten ut med att man kunde prata live med en röjdykare ett visst datum och tid. Jag tror det var igår eller i förrgår vid 11 på förmiddagen. Här är resultatet. Sjukt roligt och kreativt. Vad tycker ni?

Jag har alltid velat jobba i försvaret men nu kommer det nog inte bli så. Jag mönstrade ju och ville söka GMU men sen blev jag gravid. Jag vet inte riktigt hur bra det skulle vara med två föräldrar i försvaret så jag får hoppa över den drömmen.

Om ni har några frågor om hur det är att jobba i flottan så svarar Fredrik gärna på era frågor!

Teknisk bebis

      

Den senaste veckan har Wilhelm åstadkommit det här. Han har delat ett klipp från youtube på min Facebook, han har börjat redigera en bild på sig själv (!) ( från hemskärmen lyckades han ta sig in i en app och valde en bild på sig själv) och han har nästan mailat ”Babblarna” till någon. Vilket tekniskt barn vi har! Kanske ett tecken på att det inte är bra att låta honom leka med min telefon? Med fjärrkontrollen har han slagit på 3Dn på TVn..

Brukar era barn få hålla i era telefoner? 

Ralph Lauren Baby

  Äntligen kommer W i kläderna jag köpte till honom när jag var i USA. Såhär ser han ut idag alltså. Sjömansdräkten hade inga ben så den fick bytas mot detta nu när vi ska ut. W ska till farmor och jag och Johanna ska på bio. Tacka gudarna för dagbio! Vad är era planer?

Haha vilken rolig frisyr han hade på den här bilden! 

90 låsta pappadagar

Lagom till mors dag presenterade Försäkringskassan en ny kampanj. ”Den bästa presenten på Mors dag är med jämställd föräldraledighet”. Igår blev det även klart att ytterligare 30 dagar ska låsas till vardera förälder. Katastrof!

Vem anser att den känner min familj bäst? Förutom jag och Fredrik då. Det är helt sinnessjukt. Hos oss skulle det innebära att Fredrik inte skulle kunna vara hemma lika mycket. Vi har ju gjort tvärtom mot hur de flesta väljer att lösa det. Jag har bara tagit ut mina 60 dagar som varit låsta till mig, annars har jag inte tagit ut något allt. Fredrik är den som har varit pappaledig medan jag har jobbat hemifrån. Det är det här som är grejen, alla familjer är unika. Det finns inget sätt som passar alla familjer. Det är otroligt konstigt hur någon annan kan hävda annorlunda. försäkringskassan-kampanj-pappadagar-550x264

 

Vad tycker ni?

Veterandagen

Idag är det Veterandagen. Jag hoppas att alla tar en minut till att sända en tanke till alla våra soldater och sjömän som är beredda på att offra sina liv för vår demokrati. De förtjänar det bästa.

Wilhelm vill bli som pappa när han blir stor. 

  

Bärsele – Är det okej att bära utåt?

  Vi fick till fliken sen, titta här nedanför. 

 För några dagar sedan la jag upp några bilder på Wilhelm i sin bärsele BabyBjörn ONE. Jag behövde helt enkelt hjälp med att få till den. Och det fick jag, främst på Instagram, tack allesammans! Det drog också igång en diskussion i huruvida man ska bära en sån ”liten” bebis utåt eller inte. Jag har aldrig riktigt tänkt på det förutom att de ska vara stabila i nacken. Instruktionerna för Babybjörn ONE säger att man får göra det från 5 månader. Någon drog upp det här med att det inte är ergonomiskt och att man ju faktiskt inte rekommenderar att man vänder på vagnen förrän barnet är 2 år på grund utav alla intryck och att samma sak då bör gälla vid bärande. Jag har aldrig tänkt i de banorna så jag blev lite ställd. Vad tycker ni? Själv vet jag att Wilhelm är allmänt missnöjd om han sitter inåt och lugn som en filbunke när han sitter utåt. Sen vet jag inte, om jag skulle gå på stan en lördag vid löning skulle jag ha honom i vagnen iallafall.

Vad tycker och tänker ni?