Enkel glasstårta och pizza med söt touch

Inte så svår sommarglasstårta
1 tårta/8 portioner

4 ekologiska ägg
2 dl strösocker
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1–2 marängbottnar (färdigköpta)
Färska vinbär till garnering

Så gör du:

1.Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
2.Vispa strösocker och äggulor poröst och rör i mascarponeosten.
3.Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
4.Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5.Varva maräng och glassmet i en sockerkaksform, börja med smet och varva sedan med maräng bruten i bitar.
6.Täck tårtan med plastfolie och frys i minst 5 timmar.
7.Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar tårtan lätt. Servera med vinbär eller andra bär.


Pizza Gino
1 stor pizza/4 portioner

1/4 sats valfri pizzadeg (se Leilas grundrecept [LÄNK: http://www.leila.se/pizzadeg-basic/recept/brod/index1,32.htm?id=3718])
1/2 burk (125 g) ricottaost
2 dl blandade bär (jordgubbar, hallon, blåbär och röda vinbär)
50 g vit kvalitetschoklad
1 msk råsocker
Florsocker och färsk basilika till garnering

Så gör du:

1.Sätt ugnen på 250 grader.
2.Gör pizzadegen enligt grundreceptet.
3.Kavla ut degen tunt och bred på ett lager ricottaost.
4.Skiva jordgubbarna och strö dem tillsammans med övriga bär över pizzan. Hacka chokladen grovt och strö den och råsocker över bären.
5.Grädda i mitten av ugnen i 5–10 minuter.
6.Pudra pizzan med florsocker och garnera med färsk basilika.


Tips! På Leila.se finns massor av smaskiga recept, inspirerande cityguider och roliga pysselprojekt.