Små saker som gör livet enklare

Thess:

Senaste tiden har jag kommit till insikt om vissa saker som tar min energi. Jag ska helt enkelt göra så gott jag kan för att avverka sådant som tar min goda energi från mig. Då menar jag inte min man 😉
Ett exempel som tar onödig energi hela tiden är att oroa sig över att barnen ska springa ut i gatan. Då får det bli ett staket som hindrar detta.
I stället för att lägga ner otroligt mycket energi på att komma på middagar var dag så gör jag matlistor för var vecka.
Dagens energifix blev det här. Trådbackar i en av garderoberna i tvättstugan. Nu ska alla familjemedlemmar över 14 år sortera in sin smutstvätt i rätt färgback. Då behöver jag inte stå och sortera och titta på varenda liten strumpa.
Tjohoo! Små saker som gör livet enklare.image

 

Tog Ranelids identitet på bokmässan

Thomas: Idag var jag för första gången på bokmässan i Gbg och läste ur min bok ”Hjälp, vad ska jag göra med räkorna”, som ju handlar om Familjeliv.se och alla roliga trådar där. Wow – vilken grej! Så stort det är! Vilken sjuk mässfeber! Jag såg bl.a. Leif GW Persson, Plura, Carolina Klüft, Leif Mannerström och typ ALLA man nånsin sett på tv, och då försökte jag inte ens leta. Alla var där. Den enda författaren jag själv hann lyssna på var Elin Larsson som berättade ur sin bok DJUNGELPILOT som handlar om när hon var djungelpilot i Indonesien, vilket var grymt spännande att lyssna på. Shit vad grejer hon fått vara med om!

 

Sen hände nåt sjukt. Jag skulle gå och äta lunch med lite folk från bokförlaget i mässans finrestaurang men hovmästarinnan sade att det var tvärfullt. Då frågade vi om vi inte kunde få chansa på att det kanske blir ledigt snart. Mm, men det dröjer nog upp till 35 minuter sade hon. Ok, sade jag och lämnade mitt tel.nummer. Ring mig när det finns plats – namnet är Ranelid, sade jag. Jag trodde såklart att hon skulle uppfatta det som ett skämt men hon tittade på mig med HELT andra ögon. Jag gissar att hon kände igen mitt utseende och att hon kände igen namnet Ranelid och på nåt sätt kopplade ihop dem, så att det blev en sanning! Tre minuter senare hade vi ett bord för hela sällskapet:-) Haha, jag undrar vad hon kommer tro nästa gång hon ser Björn Ranelid på tv?! Va? Oj vad solbränd han har blivit! Och gjort en stor tigertatuering på bröstet!

Vem fasen kom på det namnet?

Thess:

Igår stack jag och tjejerna iväg med två av Hollys kompisar och ett par av deras föräldrar som också är föräldralediga. Svårt att hitta på något på fredagar ibland eftersom en del av de andra barnen går heltid på förskolan men vissa av oss har deltidsbarn. Thomas jobbar ofta på helgen så jag brukar stå för aktiviteterna. Igår blev det i alla fall djur och natur på Bögs gård. Underbart namn! Vem fasen kom på det?

Andra roliga namn på platser: Pungpinan, Trosa, Fittja..

Vet ni något kul namn på något ställe?

image image

Ett katt-linne, långklänning och starköl

Thomas: Nu är det torsdag natt och jag är nyss hemkommen från en riktig toppenkväll på Norra brunn. Kul! Gighelgen fortsätter med en show i Årsunda, Sandviken imorgon fredag och så ska jag till bokmässan i Gbg för ett framträdande där.

Annars har jag varit pappaledig lite halva dagar här och där i veckan, och varvat det med rätt mkt jobbmöten hit och dit. Kolla in den här fina lunchtallriken vi åt på ett grymt falaffelställe på Nytorget i solskenet! 

 Vi busade, jag och videoregissören Jonas, genom att fira med varsin starköl fast det bara var onsdag lunch. Ajjabajja eller?

Innan jag drog till Brunnen tidigare ikväll, (när Thess var iväg på ett jobbmingel) så märkte jag hur lilla Penny verkade avundsjuk på Hollys katt-linne. Så jag bad att få låna den från Holly och klädde på den på Penny. SOM hon blev stolt:-) Plötsligt blev det en långklänning…

 

Små men snabba steg..

Thess:

Idag kom svärmor och passade Penny några timmar så att jag kunde hinna ikapp med några saker. Bland annat fick jag tittat igenom några gamla Anna Blomberg Show- klipp som jag varit med i. Ska uppdatera min Show reel så jag behöver ha något klipp från denna roliga produktion. Serien ses på SVT-play.

image

Pennys utveckling går snabbt fram tycker jag. Hon kunde gå när hon var 11 månader och nu är hon 12 månader och ett par veckor och hon har redan blivit snabb. Jag får verkligen hålla koll på henne när vi är ute. Snabb och nyfiken och ska upptäcka massa nytt. Idag var vi i en lekpark efter vi hämtat Holly på förskolan. Hollys kompisar Tilde och Vera med deras föräldrar följde med. Skönt på något vis att låta dem springa av sig ”sista energin” i solen. Man får ju passa på innan hösten blir kallare.

image

image

Grannar

Thomas: Vår granne har nu i två veckor haft ett gäng arbetare som gräver med maskin, sågar i sten och bankar och har sig från 7 på morgonen till 18 på kvällen. Såhär mitt i sista indiansommar-rycket är det såklart lite störigt, vi som är hemma rätt mycket dagtid, men vad gör man. Bara att stå ut. MEN…

Nu i morse (lör) när vi såg fram emot lite sovmorgon och lugn och ro, ja då börjar en ANNAN granne såga och banka klockan 7. På helgen?! Vips vaknar en av ungarna av oljudet, vilket i en småbarnsfamilj innebär att alla vaknar och måste gå upp. Suck.

Min gamla låt ”Grannlåten” blir mer och mer en sanning. Jag som tyckte jag överdrev när jag skrev den.