Det spökar på slottet…eller…(?)

Thess:

Jisses vilken natt! Var så trött så att jag nästan kände mig febrig när jag skulle sova och DÅ dök det upp en mygga. Jag avverkade den, mycket för att Holly är rädd för dem, och då dök det upp en till…. Och precis när jag trodde att jag skulle få somna i lugn och ro så kom en tredje. För böveln! Inte så att jag tror att det är farligt och att jag nojar över att jag och barnen ska bli stuckna men väldigt störande med surret och dess närvaro som bara stör mig. Holly instämmer.

Tjejerna var trötta i morse:

image

Vi tog en promenad i Bokskogen med min pappa och gick omkring i Torups slotts trädgård. Vackert och väldigt välskött. På söndag ska jag ta med Holly på en rundvandring I slottet. Det blir spännande, sägs att det spökar där. 😉

Torups slott

Bokskogen

Vackra Bokskogen!

Ikväll kom Thomas och Tuva hit efter att ha bilat från Stockholm.  De åker igen i morgon bitti. Thomas börjar sin turné med Badjävlar. Start i Västervik. Så nu är bilen på plats och jag är inte låst här. Tjohoo!!!

En vecka själv med de små..

Thess:

Idag flög jag och småtjejerna till Skåne igen. Helt slut just nu. Efter en Intensiv dag, i typ 50 grader, slocknade de först vid 22:30?? What!!!?? Efter det har jag nu jagat tre myggor och dödat två. Hoppas inte den tredje väcker oss i natt.

Nu…. ZZZZOVA!!!!!
Hörs i morrn!!

Två små på stranden

Thess:

Idag var första stranddagen för oss detta året. Inte det absolut bästa strandvädret hela tiden men det fick bli bra så. Några stranddagar måste man ju ha på sommaren. Kära svärmor var med oss och det passade ju bra eftersom Thomas behövde jobba. Intensivt annars med två små med två STORA, olika, viljor.  Om jag inte skulle jobba i morgon så hade vi stuckit till stranden igen. Det är sista inspelningsdagen för en humorserie jag är med i.  Mer om det när det närmar sig.

Ett par bilder från dagen:

image

Dags att sova så jag kan leverera repliker i morgon. :-)
Natti!!

Ohyra

Thomas: Men alltså!! Några jäkla små löss – boklöss kallas de – har flyttat in på vår tomt. De bor i gräsklipparen och på vårt ekbord som står i garaget samt att några kryper på husfasaden. Wtf?! Thess vågar inte ens ha öppna sovrumsfönster pga det. Ska vi behöva vänta till vintern kommer för att bli av med dem nu eller??   Nej, även om det ser ut så på bilden har Holly inte fått löss i håret. Hon lyckades få en dansande ballerina i en speldosa att snurra in sig i håret på sig själv. Fem min senare och 100 hårstrån mindre så var hon fri..  Igår turades vi om med ungarna. På förmiddagen tog jag dem till en lekpark och på eftermiddagen åkte vi alla ned till tennisbanorna så lekte tjejerna där medan jag lirade tennis. Edsvikens tennisklubb har verkligen ett sagolikt läge!  Frukostarna numera kompletteras av bär från trädgården. Vi har vinbär, hallon, smultron, krusbär och plommon!   Till ungarnas förtjusning…

Imorrn åker tjejerna till stranden medan jag förbereder mig för turnén Badjävlar, som börjar i helgen.

Första barnkalaset!

Thess:

Idag hade vi Hollys första Barnkalas. Mycket lyckat faktiskt. Trots att både jag och Thomas inte gillar rosa prinsess-stilen så mycket, av olika skäl, så var det det hon fick som tema idag. Hon älskar ju det och det är HENNES kalas.

image image

Det blev snurra flaskan vid paketlämningen, jag fixade rosa/glitter-slinga på de som ville ha i sitt hår, lunch, björnen sover-lek för både barn och vuxna, fri lek, tårta och fiskdamm.

Tack ni som kom idag och firade Holly. Guld!!!

Den årliga pappa-dotter-utflykten

Thomas: Varje sommar gör Tuva och jag nån liten minisemestergrej på tu man hand. Den traditionen har vi haft sedan hon var liten men det har känts extra viktigt sedan småsyskonen kom till världen eftersom det blir så väldigt mycket fokus på dem hela tiden.

Förra sommaren blev det en roadtrip i en cab upp till Dalarna för lite aktiviteter och en spa-grej. Denna gången blev det paddling i skärgården. 

 Jättehärligt var det. Dock visade det sig att BÄGGE våra luftmadrasser läckte all luft (typiskt) så vi sov sjukt obekvämt.. Men förutom det var det lyckat! Blåbär till frukost, bad, paddling och många skratt. 

Fick städ-prestationsångest

Thess:

Idag stack Thomas och Tuva till Roslagen för att bli ett med naturen. Han får nöjet att berätta mer om det sen.
Jag och de små gick hem till Hollys förskolekompis för att leka en stund. Där fick jag gott kaffe och en stor dos av städ-prestationsångest. Mamman där är pedant och hade till och med besticken helt perfekt lagda åt samma håll i lådan. Omg!! Hur hinner hon det? Hennes man och två små barn är typ tvärtom, dvs inte så bra på att plocka undan efter sig.
Jag tycker att jag går och plockar och plockar här hemma men det skulle ju ta mig två timmar efter att barnen lagt sig var kväll för att jag en månad senare skulle kunna få till det så snyggt som hon och sen bibehålla det.

På vägen hem tog jag denna fina bild på min små hjärtan.

image

När man ser en sån här bild tänker man ”åh, så mysiga och fina de är med varandra”.
Det är dem faktiskt också, för det mesta, men visst är det lätt att folk bara lägger upp såna här lyckliga bilder utan den osmickrande helheten. I själva verket var det så att sekunderna innan bilden togs så snackade Holly oavbrutet om Bajs och Penny var hungrig och grinig. Inte lika romantiskt! 😉
Hollys kärleksgos-infall till Penny var dock äkta och värt att dokumenterats på bild!
Mina kärlekar!! 💕