Sjukaste på länge

Thomas:  I helgen gigade jag i Jönköping och bodde sedan i det sjukaste hotellrummet jag sett.

      Sovrumsutsikten här ovan. Trerummare med två toaletter, jacuzzi, bastu, regndusch m.m plus vidsträckt sjöutsikt från alla rummen.

Tyvärr hade jag inte frugan med mig. Synd, för man vill ju dela en sån upplevelse. Men å andra sidan både kom jag dit sent och åkte hem tidigt nästa morgon så jag utnyttjade verkligen inte potentialen ändå:( Men nästa gång jag drar till Jönköping, då blir det Vox hotell igen!

Imorrn bitti blir det tandläkaren, sen möter jag upp Thess och ”tar över” Penny i stan för Thess ska göra ett röstjobb direkt efter. Och rörmokare kommer hem och röjer hemma. Och så ska jag på gårdsfixardag på förskolan. Ett ironiskt ”jippi” för det sista.

Kvalitetstid!

Thess:

Igår hade jag och Tuva lite kvalitetstid i stan. Det är ju svårt att hinna med alla tre tjejerna och samtidigt känna att det faktiskt är fokus och kvalité. Tuva är ju så mycket äldre än de andra två så intressena är väldigt olika. Igår lyxade vi till det med Pedikyr och god lunch samt köpte vi godis från vår favoritgodisbutik ”BirkaGott” på Rörstrandsgatan.

image

Idag hade jag kvalitetstid med Holly. Hon fick gå på Bio för första gången. Det blev ”Anna och långa fabrorn”. (Skulle också kunna vara titeln på en dålig porrfilm nu när jag tänker efter). Vi gick med hennes förskolekompis Tilde och hennes mamma. Kul att man kan hitta vänner genom barnen.

image

Holly och Tilde busar.

Nu har jag ätit upp Tuvas Häagen-dazs glass IGEN… Jag hade tom skrivit hennes namn på den och nu är den i min mage. Dåligt! Men jag vet att jag har några dagar på mig att fixa fram en ny åt henne innan hon kommer hit från sin mamma.

Hur en perfekt bild ser ut egentligen!

Thess:

Då Thomas åkte iväg till gig idag gick jag och småtjejerna till Edsviken och softade med picknick. Jag hade gjort bananpannkakor vilket Holly älskar.
Lätt att göra; ca 1 1/2 mosad banan, fyra ägg, 1 dl havregryn och lite salt. Stek i smör. Vi gjorde det enkelt och tog med bara lite flytande honung till det.
Hur som… Så mysigt, och för en gång skull kände jag mig inte stressad. Jobbar på det nämligen, att inte vara stressad, varje dag. Babysteps framåt.

image

Efter picknickstunden ville Holly passa på att gå till ”pappas jobb” dvs ett utegym en liten bit bort.

image

På vägen hem tänkte jag fortfarande ”Ingen stress” då Holly ville ställa sig i vartenda fönster längst väggen på en byggnad.
…. Det fanns 27 stycken!

image

Till middag gjorde jag Kronärtskocka med rört smör, mozzarella och tomat.
Så här fint kan det se ut!

image

Så här ser det ut egentligen!

image

Amningsfilt, räkningar, inköpslistor, burkmat sen lunchen, Whiskey sen förra helgen…
Att städa hinns inte så mycket vissa dagar. Så är det med det liksom!

Plåtning

Thomas: Idag var jag i Medljus studio och blev plåtad av den sjukt grymme fotografen Robert Eldrim. I första hand tog vi bilder till min nya show som ska ha premiär i februari men passade också på att ta lite olika pressbilder eftersom det var ett par år sen sist. 

 Ogillar egentligen att bli fotograferad men med Robert känns allt så avslappnat att t.om. jag har kul:-) Ska bli spännande att se hur affischen till showen blir!

I övrigt: Holly är inne i en rejäl trotsperiod igen. Dags att börja med stjärnklistermärke-systemet på nytt…

Hur högt kan man smaska på en napp?

Thomas: Ikväll var jag och jobbade på Norra brunn och delade scen med dessa roliga herrar, Carl Tillenius och Dominik Hensel. 

 Hela dagen har jag varit i halvkoma p.g.a. att Holly kom in astidigt till vår säng, lade sig vid mig,  snodde min kudde och ”smaskade” på nappen oavbrutet, (HUR HÖGT KAN MAN SMASKA PÅ EN NAPP, LIKSOM?) så det blev ingen mer sömn för mig. Svårt att tagga till innan gig när man är dåsig i huvudet men det funkade bra ändå som tur var. 

Imorrn ska jag till grymma fotografen Robert Eldrim för att plåta bilder för min nästa shows affisch!

Denna ljuva fantasi!

Thess:

Holly tog med sin kompis Tilde hem idag efter förskolan. Det är så kul att tjuvlyssna på hur de leker ibland. Ofta har de übergulliga rollekar och klär ut sig. Holly skulle härom dagen gifta sig med en prinsessa och nästa stund är hon en bebis. Sån härlig fantasi och så snabbt de kan vända inlevelsen. Det gäller att inte störa i onödan. Ett rop ”MAMMA!!!” är sällan mig hon menar då hon har kompis hemma.

image

Bästa kompisarna är ändå dessa små. Systrarna ”FrostJärvheden”. Vi är så tacksamma att de redan är så lekfulla och glada för varandra. ❤️ Blir riktigt glad i hjärtat var dag.

image

Familjär på distans..

Thess:

Mamma åkte hem idag. ”Hejdå mormor!” Ropade Holly ut mot bilen där hon satt. Thomas skulle köra henne till Arlanda. Kände redan en viss tomhet då jag stängde dörren. Känns märkligt att mamma ska åka ner till Skåne men jag stannar kvar här. Med min ”nya” familj. Jag som är så familjär…så nostalgisk för min hemmatrakt och Skånefamilj.. Sedan jag blev gravid första gången har jag blivit mer och mer familjär av mig.
En del av min barndom satt nu i bilen på väg Hem.
Tack du bonniga, skrattiga mamma för några mysiga dagar.

image

Jag fotade när mamma höll Pennys lilla fot i sin hand. Då ville Holly att jag skulle ta en bild med hennes fot också. Självklart! Hon är ju faktiskt också fortfarande liten fast hon inte är minst längre.

 

En gång  i tiden höll hon min fot så där..