EASTER CAKE!

Todiloo! Hoppas ni haft en mysig start på detta påsklov.. Matteo skulle iväg till skansen på utflykt idag.. Men jag fick så ont i magen av bara tanken, så vågade inte släppa i väg honom.. Jag är en sån som verkligen blir livrädd och riktigt feg när sånt här händer så tråkigt önskar att jag inte lät mig skrämmas men ärligt talat så är jag livrädd.. Vill knappt gå utanför dörren.. (kan tillägga att jag har lite fobi för djurparker också..) Har alltid varit rädd att nån galning ska slänga ner något av barnen i t.ex. björnburen.. Helt sjukt jag vet.. Men såg en film när jag va liten där dom gjorde det och sen dess har jag alltid varit rädd för det.. Men vi hade en rolig dag här hemma istället Vi (mest jag) knåpade ihop denna ur tjusiga påsktårta, Det vart lite för många moment för att barnen skulle orka vara med hela processen.. Men smeterna till allt var dom med och gjorde..  Fick inspirationen till denna från omslaget på Elle mat och vin :-)  Efter tärt bak så åkte hela familjen ut till märlarhöjden och sa hejdå tilll Jossan C och lilla Noelle som åker tillbaka till LA tidigt i morrn.. :-( Väl hemma igen så kom Lina och Charlie hit vi gjorde hemgjord pizza, och laxsallad till mammorna.. Nu väntar kvälls mys med sleepover! Så mysig måndag! :-) :-)  TÅRTBOTTNARIngredienser 75g smör1 dl mjölk2 ägg2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl1½ tsk bakpulverSätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form, Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Blanda ner vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. JAG GJORDE DETTA RECEPT X2 FÖR JAG VILLE HA EN HÖGRE TÅRTAFROSTING250g rumsvarmt smör300g philadelphia4dl florsockersaften från 0.5 dl blåbärrödkaramellfärgJÄTTE VIKTIGT ATT SMÖRET ÄR MJUKT annars blir det klumpar.. Blanda alla ingredienserna väl och täck sedan tårtan med dettaMARÄNGER4 äggvitor2 dl strösocker2 krm ättiksprit 12%Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum. Dela upp smeten i flera små skålar och färga med karamellfärg så det blir olika färger på marängerna! Klicka/spritsa ut  marängerna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.FAKE MACARONES3 st äggulor1 msk vatten4 dl florsocker0.25 tskhjorthornsalt1 tsk vaniljsocker 1.Värm ugnen till 15o grader.2. Rör äggulorna och vattnet.3. Tillsätt florsockret och vispa kraftigt tills smeten är tjock, ljus och porös.4. Tillsätt hjorthornsaltet och vaniljsockret, blanda väl.5. Klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, det blir ca 25 kakor.6. Grädda i ca 10 minuter.Jag hoppade både vaniljsockret och hjortronsaltet, för det hade jag inte hemma... och det blev jätte fina kakor ändå:-) Sätt i hop två kakor med lite frosting emellan!