​KRÄFTBRÖD MED DILL SMAK OCH VÄSTERBOTTENBULLAR!

Här kommer recept på bröden jag gjorde till kräftskivan, Dom vart fantastiskt goda! Med både dill och västerbotten ost i så passade de utmärkt till kräftorna:-) KRÄFTBRÖD MED DILL SMAK OCH VÄSTERBOTTENBULLAR!25 g jäst3 dl vatten 1 msk rapsolja1ägg1tsk salt1msk flytande honung0,5 paket dill fryst (men går lika bra med färsk!)9dl vetemjölriven västerbottenost Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° (finger­varmt) och rör ut jästen.Tillsätt rapsolja, ägg, salt, flytande honung, dill och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.Dela degen i två delar. Lägg ena delen åt sidan.Kavla degen till ca 1 cm tjocklek. Skär med mjölad kniv eller med brödsporre när du formar brödet som en kräfta. Kavla ut resten av degen, häll riven västerbotten ost på rulla i hop och skär som när man gör bullar!Låt jäsa på plåt i ca 30 min. grädda i  225° gGrädda mitt i ugnen ca 10 min eller ca 20 min för de större. Degen och mitt bästa köp någonsin! :-)