NYÅR.... PILGRIMSMUSSLA MED BLOMKÅL OCH MISO

Hej! 

Här kommer några pics från nyårsafton.. samt en liten film på desserten som jag kämpade med! men den vart ju ganska lyckad tillslut.. Cissi som va här lyckades få den perfekta filmen på desserten så ja va ju bara tvungen att lägga upp den här! :-) Vi åt en fyra rätters middag, Först pilgrimsmusslor marinerade i soya, med blomkåls puré hasselnötter och grönkål.. magiskt god dessert som jag tycker passar året om! Så långt ner hittar ni receptet på denna! :-) Sen va det hummer frossa.. Vet inte riktigt hur min kar tänkte.. men 20 humrar hade vi.. lite väl många kanske.. Så det vart väldigt många över...  Men inget mig emot då hummer är bland det bästa jag vet! :-) Sen hade N gjort oxfile med hasselbax potatis, svampsås och rödvinssås.. Grönsakerna till glömde vi laga.. Till dessert så hade jag gjort pannacotta, glass och jordgubbar som va täckt med en stor choklad kupa.. Se filmen längre ner! Väldigt kul dessert men väldigt jobbig att göra! hehe 

Alla barnen höll sig vakna till 03.30.. Helt otroligt... och dessutom utan ett ändå bråk eller tjafs.. Det kan ju lätt hända när 5 tjejer leker ihop.. Matteo va ensam kille, men hade nog ganska skoj ändå..  12 slaget firade vi på balkongen... Känndes för meckigt att klä på alla barnen och gå ut..

SOJASOTAD PILGRIMSMUSSLA MED  BLOMKÅL OCH MISO


Pilgrimmsmusslor

0,5 kg Pilgrimsmusslor

1dl soya

2 msk socker

 Blanda soya och socker låt pilgrims musslorna snabb rimma i ca 15 min.

Grönkålschips

100g färsk grönkål

1-2 msk olivolja

Dra av bladen från själken blanda med oljan och lägg på bakplåtspapper och rosta i ugnen 150g ca 15 min

Blomkålspure

0,5kg blomkål

1 vitlöksklyfta

1.5dl creme fraiche

1,5 msk vit misopasta

0.5 msk risvinäger

Bryt blomkålen i större bitar, stek tilsammans med vitlöken tills blomkålen är mjuk. blanda blomkålen med resterande ingredienser och mixa till en slät pure

Smör

bryn smör till gyllen brunt

Torka av pilgrimsmusslorna och stek dom på hög värme i ca 30 sek

Lägg upp piren musslorna och toppa med grönkålschips och hackade hasselnötter