SIFFER TÅRTA

Todiloo från bilen... Louie har tröttnat totalt på att sitta fast och håller hela familjen busy med att underhålla honom.. Igår firade vi min älskade mormor som fyller 94år i veckan... Jag gick upp tidigt för att hinna baka denna tjusiga tårta!! Som hon vart såå glad för..  Det är nog mer som en bakelse än en tårta men ja jag vet inte vad man ska kalla det .. Bottnarna är vanliga mördegskakor som jag gjort till stora siffror,  Toppad med smörkräm maränger och bär..  Den blev sååå god gissar att det inte är 1a gången jag kommer göra en sån här..  Började med att googla 94, och sen bilder... zoomade in på skärmen och kalkerade försiktigt av från data skärmen:-) Hade inte kunnat rita så snygga siffror helt själv..  Sen klippte jag ut siffrorna som jag använde som mall.. Sen gjorde jag dubbel sats mördeg som jag kavlade ut direkt på bakplåtspapperet, Gräddade kakorna ca 10 minuter tog ut dom och la på mallen igen och skar bort de som jäst utanför den.. Sen gräddade jag dom ca 2-3minuter till... Då vart siffrorna helt perfekta! Jag gräddade en siffra itaget.  MÖRDEGSBOTTNAR x4 6 dl vetemjöl 400 g smör, gärna rumsvarmt 2 tsk vaniljsocker 2 dl strösocker  2ägg gulorArbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen och skär ut siffrorna. Grädda ca 10min ta ut skär bort de som svällt ut och grädda några minuter tillMARÄNGER2 äggvitor2dl sockernågra droppat ättikspritom man vill så kan mag ha i lite karamellfärg. Använd äggvitorna från äggen och blanda då 2äggvitor med 2 dl socker några droppar ättikssprit och vispa till ett hårt skum klicka ut små maränger på en plåt som gräddas på 50grader i 1timmeSMÖRKRÄM300g philadelphia ost1 paket florsocker120g mjukt smörnågra droppar röd karamellfärg.Mixa samman med elvisp, och spritsa ut små rundlar runt siffrorna. TOPPINGHallonjordgubbarmaränger