Så tog vi fram rapporten

Urvalsramen för respondenterna är mammor med hemmaboende barn i åldern 17 år eller yngre. Undersökningen är riksrepresentativ och representerar ett genomsnitt av befolkningen för den aktuella målgruppen. Totalt deltog 1 128 mammor i undersökningen.

Naturlig effekt
     I undersökningen efterfrågades bakgrundsvariablerna ålder, kön, antal barn, barnens ålder, civilstånd, region och storlek på bostadsort. De presenterade andelarna i undersökningen är för enkelhetens skull avrundade till hela procent. Det innebär att en summering av de redan avrundade andelarna, för en fråga där respondenten enbart kunnat välja ett svarsalternativ, inte alltid blir exakt 100 procent. Detta är alltså ingen felaktighet utan en naturlig effekt av avrundningen.

     Utöver den kvantitativa undersökningen har en kvalitativ undersökning bland Familjelivs medlemmar genomförts. Denna undersökning utfördes i form av telefonintervjuer med fem av Familjelivs medlemmar. Citaten från mammorna i SverigeMamman 2012 kommer från dessa telefonintervjuer.

Undersökningen SverigeMamman 2012 är statistiskt säkerställd.