Samarbete med AMF

Jag är och har nog alltid (iallafall som vuxen person) varit en riktig "spara" ni vet en sån där person som både sparar mitt godis och mina pengar (det där med att jag sparar mitt godis kan typ ingen i min närhet fatta, haha).  Jag har nog fått mitt "goda sinne" för ekonomi av min mamma, som under min uppväxt lärt mig värdet av pengar (jag fick tidigt lära mig att skriva kassabok (haha). När jag var 7 år så började min mamma att spara i fonder till mig. När jag nu i vuxen ålder frågar henne varför det blev just fonder, så svarar hon att hon tyckte att det var det bästa sättet att spara på eftersom man sprider sina risker (och långsiktigt brukar det vara det bästa alternativet).  När jag var 19 år så bestämde jag mig för att ta tag i mina skådespelar-drömmar och sökte in till Calle Flygare Teaterskola. Några veckor efter inträdesproverna så damp det äntligen ner ett brev i brevlådan där det stod att jag var antagen, LYCKAN var gjord. Men - Utbildningen som var privat kostade en hel del pengar vilket jag som 19 åring inte hade i överflöd, så för att finansiera min skolgång så sålde jag några fonder och hade på så sätt råd att plugga och fick mitt livs två roligaste år på köpet, vilket senare ledde till att jag började jobba som programledare. Tänk att den drömmen blev sann tack vare mina fonder! Nu drömmer jag om ett eget landställe, där jag kan gå ut på morgon med en tekopp i handen och känna gräset under fötterna för att sedan sitta på trappen och skrapa potatis, det är sommar för mig.  När jag som 31 åring blev ensamstående med Charlie som då bara var 3 månader, hade jag panik. Hur skulle jag kunna köpa lägenhet och leva på mamma-pengen? Jag kan säga att det var min räddning att jag hade kvar fonder, annars vet jag inte hur jag hade klarat mig, vissa månader hade jag knappt råd att köpa frukt och grönsaker utan fick fokusera på så billig mat som möjligt (det blev mycket blodpudding och gröt). Dom månader som verkligen krisade så fick jag nalla av min "buffert" dvs sälja fonder.  Tips till dig som vill börja fondspara!Börja spara här! Min mamma, barnens Mormor sätter varje födelsedag in 1000 kronor och har gjort det sedan Charlie föddes. Jag sätter in barnbidraget varje månad, vilket gör att när Charlie har fyllt 18 så kommer han att ha mer än en halv miljon kronor vilket jag tycker är helt fantastiskt. Tänk vad mycket han kan göra för dom pengarna.  Jag bad min mamma att lista saker som hon tycker är viktiga för mina barns framtid.  Här kommer min mammas och min lista: 1. Körkort är så bra att ha, vi tycker båda att det är en väldigt bra start på vuxenlivet. Att ha körkort ger en väldig frihet.  2. Studier (om dom vill plugga utomlands eller gå någon utbildning som kostar). 3. Lägenhet, ett måste med tanke på att jag inte kommer att vilja ha killarna hemma tills dom fyllt 30, dom måste lära sig att stå på egna ben och då är en kontantinsats till en egen lägenhet guld värd.  Charlie (8år) som hörde oss prata ville skriva en egen lista. Här kommer den, jag tänker att den kanske ändras på 10 år (gulligt ändå).  1. Lägenhet 2 .Körkort  3. Bil