Torka chili i ugn: Så här gör du!

Skördar du tusentals chilifrukter? Då ska du definitivt torka den – och det kan du göra i ugn.

Foto: TierneyMJ/Shutterstock

Att torka chilin både förlänger och förhöjer användningsområdet. När du har torkat din chili kan du exempelvis mala den till chilipulver eller chiliflakes – passar perfekt som kryddning i grytor, marinader och oljor.

Så här torkar du chili i ugnen

Det enklaste sättet att torka chili på är att använda en frukt- och svamptork, men om du inte har någon hemma så har vi ett bättre tips – som dessutom är gratis. Torka chili i ugn. Sätt ugnen på 50 grader och låt chilin ligga över natten, eller i några timmar. Sätt luckan lite på glänt. Om chilin är extra tjock kan det vara bra att halvera den före torkningen.

Vad beredd på hetare smak

Torkning av chili har en konserverande effekt och chilin tappar sin vätska. Detta gör den starkare samtidigt som den utvecklar en sötma. Chilin får helt enkelt en annan karaktär och blir dessutom hetare i smaken.