Hemmagjort vätskedrivande – tips på livsmedel

Svullnad i kroppen kan botas tillfälligt med vätskedrivande livsmedel. Här kommer några tips!

Bota svullnaden med vätskedrivande.

Upplever du en generell eller lokal svullnad i vissa kroppsdelar? Då kan det vara ett tecken på att du binder vätska. Detta är någonting som du bör åtgärda innan problemen blir mer omfattande.

Det finns läkemedel som fungerar som vätskedrivande men dessa är ofta är receptbelagda och därmed svåra att få tag på. Men det behöver inte vara så krångligt. Det finns en mängd hemmagjorda och naturliga livsmedel som fungerar som vätskedrivande. Många är dessutom fyllda med bra vitaminer och väldigt goda! Det finns med andra ord många bra anledningar att prova dessa livsmedel.

Läs också: Vad är mest vätskedrivande – kaffe eller kolsyrat vatten?

Tips på hemmagjorda vätskedrivande medel

1. Vattenmelon
Den stora mängden vatten som finns i vattenmelonen gör den vätskedrivande. Den innehåller även aminosyror som vidgar venerna och låter vätskor flöda bättre.

2. Vindruvor
Ännu en god frukt att äta mer av! Vindruvor innehåller mycket koncentrerat vatten och kalium. De låga natriumnivåerna bidrar till att avgifta kroppen via urinen.

3. Tomat
Tomater utgörs av 90% vatten och mängder av antioxidanter som skyddar mot fria radikaler som kan orsaka inflammation och vätskeavgivning.

4. Gurka
Ett livsmedel som bekant innehåller mycket vatten. Gurka är en allsidig aktör bland naturligt vätskedrivande medel.

5. Morötter
Fyllda av antioxidanter, mineraler och vitaminer som avgiftar kroppen, påskyndar metabolismen och motverkar synproblem som uppstår på grund av vätskebrist.

6. Kronärtskocka
En grönsak som blivit populär den senaste tiden. Kronärtskockan är inte bara extremt god, den innehåller cynarin som förbättrar gallflödet och tar bort den lagrade vätskan.

7. Sallad
Det höga vatteninnehållet i sallad främjar urinprocessen. Järn och magnesium som finns i sallad hjälper till att tömma fettceller.

Läs också: 5 läckra recept på somriga sallader

Dessa livsmedel är bara några av alla som fungerar som vätskedrivande. Om du hellre vill få i dig vätskedrivande medel via dryck så fungerar tranbärsjuice eller blåbärsjuice bra.

För att minska svullnad i kroppen är det även viktigt att se till att inte äta för mycket salt då det binder vätska i kroppen. Glöm inte heller att fylla på kroppen med vatten under hela dagen!

Här kan du diskutera hemmagjort vätskedrivande med våra medlemmar i Familjelivs forumtråd.