Sthlm

De har diskuterats på Familjeliv hur stockholmare ser på övriga svenskar och vi har listat de vanligaste fördomarna mot just Stockholmare.  

1.  “Stockholmare beter sig svinigt” är det många utanför Stockholm som tycker. Stockholm Fördomarna mot Stockholmare spjäs på rejält och är väldigt vanligt runt om i landet. Att personen kommer vara “sviniga om det var en Stockholmare”. 

2. Att Stockholmare “äger stället bara för att dom semestrar där”. Många tycker att Stockholmare beter sig annorlunda än andra när de är på semester. Kan upplevas som att “dom som ägde orten över sommaren”. Var vi än bor beter vi oss annorlunda när vi är på semester, är lite mer fri och släpper på gränserna, är inte bara   

3. Många “dryga personer i Stockholm” och tror att dom är något. Många tror att det finns ett överskott av dryga personer i Stockholm än vad det gör i övriga Sverige. Har vi något bevis på det, Nej! Att de som bor i Stockholm har ett annat sätt att leva och kan upplevas som bättre än andra. 

4. Att stockholmare “kallar folk utanför sthlm för lantisar” är en annan väldigt vanlig fördom. Att Stockholm är Sveriges mittpunkt och att de som bor utanför inte har så stor koll på omvärlden. 

5. Det pratas mycket om hur det är att vara Stockholmare? och några upplever att de som är från mindre städer verkar vara MER fördomsfulla än andra och att de föredrar stockholmare för att de verkar vara "mindre fördomsfulla och mer öppna än de utanför Stockholm". 

Bildkälla: Balticmedia / Pixabay