Shave

Många kvinnor på Familjelivs Forum undrar hur man blir av med oönskad hårväxt och vilka olika sätt finns det? Vaxa överläppen är en av de mest kända sätten men det finns många andra sätt du kan välja. Vi har listat de bästa sätten att bli av med håret: 
 
1. Vaxa bort håret
Den vanligaste metoden är vaxing. Det finns tre bra sätt för att lyckas med vaxningen och dessa är att applicera vaxet medhårs, fixera huden genom att lägga tryck med handen på vaxremsan och dra alltid bort vaxet mothårs! Ibland kan det vara svårt med vaxningen för att hårstråna kan vara för korta för att kunna tas bort.

2. IPL för att ta bort håret 
IPL är en metod som du faktiskt kan göra hemma! Och det håller dessutom länge. Genom ljusimpulser når IPL djupt ned i hårsäckarna vilket saktar ned återväxten på hårstråna och gör att du kan bli hårfri i upp till åtta veckor. Fördelen med IPL är att du inte bara blir av med håret på överläppen utan på hela kroppen om du vill. 
 
3. Raka bort håret 
Den vanligaste och enklaste sättet är att raka bort det.  Att raka hårstråna är relativt smärtfritt men det gäller att ändå var försiktig så att du inte skadar dig. Byt blad ofta så du inte får en slö hyvel och får mindre sår på huden. Om du vill bli av med håren snart är detta ett bra alternativ för hårborttagning på överläppen.

3. Epilera överläppen
En epilator rycker upp hårstråna på överläppen från roten och håller längre än om du använder en rakhyvel, men ändå inte lika bra som en IPL behandling. Att epilera kan kännas lite obehagligt i början men efter ett par gånger vänjer du dig. Det som är bra med en epilatorn är att det går snabbt att göra och är väldigt enkelt att göra och du blir då av med håret fort. 
 
5. Hårborttagningskräm 
Det går faktiskt att ta bort håret med en kräm! Krämen tar bort håret snabbt och göt inte alls och ger en skön känsla efteråt. Det som är bra med borttagningskrämen är att det inte alls gör ont och går lätt att använda i duschen.

Bildkälla: JohnOndreasz/ Pixabay