ATT BRÅKA ELLER ATT INTE BRÅKA

Bråkar du mycket med din partner?
Idag är svaret på den frågan nej men hade jag fått frågan för 10 år sedan skulle jag absolut inte ha samma svar.

Jag har haft svårt att diskutera. Att kunna prata om problem och känslor och kunna diskutera ett problem utan att det blir bråk. För det är två helt olika saker, att diskutera och att bråka. En diskussion kan leda till att man tycker helt olika men ändå vara sams.

Jag ska erkänna att Elin är bättre på det än mig. Oj, vad jag har lärt mig mycket av min fru. Hon har förändrat mitt sätt att se på så många saker.

Hon har fått mig att tänka positivt, bli gladare, våga mer, peppat, pushat, stöttat.
Hon har även ”lärt mig” hur man bråkar och hur man inte bråkar.

I Elins familj har det alltid varit okej att vara arg och sur. Man har diskuterat öppet och pratat och löst saker och ting. Precis tvärtom har det varit i min familj och därför krockade det minst sagt lite när Elin och jag träffades. Jag förstår idag var det kommer ifrån. I min familj pratade vi inte känslor, vi diskuterade aldrig saker, min pappa var långsur. Såklart tyckte jag att det var ok då. Eftersom jag såg upp till mina föräldrar.

Jag fick snabbt dock inse att mitt sätt att diskutera, bråka och tjafsa var bara att säga tack och adjö till.

Eftersom att Elin blev gravid väldigt snabbt efter att vi träffats ( tre veckor) har vi även väldigt snabbt fått gå igenom många faser. Vi har varit tvungna att lösa saker direkt och har inte riktigt kunnat eller velat lägga någon tid på att vara osams. Det har gått lättare för Elin som är extremt kortsur. Hon hinner knappt bli arg innan det går över medan det varit mer jobb för mig. Det krävs övning.

Jag och Elin är olika på en del plan. Jag tycker att hon är väldigt slarvig och stökig medan hon tycker att det är jag som är extremt pedant. Vi tjafsar faktiskt bara om en sak egentligen och det är just det. Att det är stökigt eller att jag tycker det är kaos hemma. Man kanske ska vara glad när ens största problem och bråk är just så små. Haha.
Jo, en sak till. Jag tycker hon gör saker i sista sekund och har en liten ”det löser sig-attityd” medan jag mer vill vara strukturerad och planera.

Hon kontrar dock med att påminna mig om mitt humör och då känns det som att vi är kvitt.

Jag brukar fundera på det här med bråk. Det finns ju par som bråkar ganska ofta och som försvarar sig med att ”det är BRA att bråka ibland”.

Är det verkligen bra? Jag kan till och med tycka att de flesta av mina och Elins små bråk eller diskussioner är helt överflödiga och onödiga. Är så nyfiken på par som tycker det är bra! Där det bråkas om det ena eller det andra. Stort och smått. Skriks och smälls i dörrar. Är det bra? Jag tycker inte det.

Jag vet hur jag vill leva och det är utan bråk och skrik men med öppenhet för diskussioner. Börja PRATA med varandra istället! Jag tror (utan att leka Dr. Phil) att många bråk bottnar i att par inte kommunicerar. Man säger inte vad man tycker och tänker och framförallt inte hur man känner till varandra vilket senare resulterar i bråk. Nu är jag där igen med pekpinnen, men jag tror att det framförallt är många män som har det problemet. Som inte vågar snacka känslor. Då menar jag inte att snacka känslor betyder att säga ”Jag älskar dig” till sin partner utan att öppna sig och prata om djupare känslor. Att berätta för sin partner t ex att när du gör såhär blir jag besviken eller när du säger si eller så blir jag ledsen. Ha en öppen dialog och lyssna på varandra. Det är mitt lilla tips till de män som har svårt att prata.
Jag hade skitsvårt att ta det där första steget att börja kommunicera istället för bli sur och bara dra iväg som en barnunge.

Helt ärligt, vem vill lägga tid på att bråka och sura. Inte jag. Livet blir så mycket roligare utan.

Share via email
Share on Tumblr

VÅR MIDSOMMAR I BILDERGlad midsommar! Vi firade på Frösön på ett ställe som heter Stocketitt! Utsikten är magisk även här! För en skåning som växt upp i ett väldigt platt landskap är detta nästan lite exotiskt. 

Vi åt en ganska klassisk midsommarlunch med lax. Till middag grillade vi T-bone och grissida. Dagens midsommartårta var helt fantastisk! Botten är gjord med citron och vallmofrön, fyllningen är hemmagjord lemoncurd, rabarbersaftsmarinerade jordgubbar och vit chokladpannacotta. Wow! 


Köpte nya blommiga tröjor till barnen dagen till ära. Dessa fina kommer från Ralph Lauren. Det gör även Rios nya rosa shorts. Färg på sommaren är så fint!! 

Share via email
Share on Tumblr

DATE NIGHT

Sent ikväll var vi ute på en date night. Älskar landskapet och ljuset, att det inte ens blir mörkt mitt i natten. Det är helt magiskt. Vi åkte längst upp på Frösöberget där utsikten är oslagbar. Just här uppe var vi bara några timmar innan vi åkte in till förlossningen med Rio. 

Jag älskar att vara här uppe med Elin. Känner mig så nykär just nu. Det är en helt obeskrivlig känsla att vara så där härligt kär som jag är i Elin. 

Det var ju här som Rio föddes så känslorna är extra starka när man är på Frösön. 

Vi passade på att plocka blommor till midsommar. Utsikten är över Storsjön.

Share via email
Share on Tumblr

MRS MAXWELLER HAS ARRIVED

Igårkväll kom min fru upp hit! Hon hade jobbat och kom direkt när hon slutade. Flynn hade somnat så jag tog med mig Rio ut till flygplatsen. Han var jättespänd på att se mammas plan landa och blev överlycklig när Elin kom. 

Ikväll är det date night inne i stan medan barnen har det mysigt hos mormor och morfar! 

Share via email
Share on Tumblr

NORRLAND

Idag har vi varit ute hela dagen. Haft en helt fantastisk kul dag. 

Det är något speciellt att ha barnen själv. Man kommer nära barnen på ett helt annat sätt. Det är underbart att få tillbringa egentid med mina barn. Jag tror det är viktigt för både förälder och barn att vara ensamma. Man skapar ett annat band känner jag när vi är själva en längre tid som nu. Nu är det jag som finns där när de är ledsna och söker tröst. Det är bara jag som finns där som deras trygghet. 

Barnen är nu 1,5 och 2,5 och vi har så himla kul tillsammans. Rio pratar hela tiden och Flynn pratar också fast det är ingen som förstår vad han säger än, haha! 
Nu har båda somnat och jag ska kika på matchen! Nu håller vi tummarna för Sverige! 

Share via email
Share on Tumblr

NU TAR JAG SEMESTER

Idag har jag pysslat hela dagen med vår nya lägenhet. Hantverkare i full gång. Ska bli galet spännande att se resultatet. På eftermiddagen kände jag att nu kan jag inte göra mer och Elin är ute och flyger. Så jag packade bilen och hämtade kidsen på förskolan och stack upp till Norrland hem till barnens mormor och morfar. 

Kan man annat än älska detta vackra landskap. Barnen sov nästan hela vägen medans jag har lyssnat på Alex och Sigges podcast ett par timmar och är nu äntligen framme. Nu blir det semester och midsommar i Norrland. 

Share via email
Share on Tumblr

NICE I NICE

Gästinlägg av Elin 

God morgon!! För er är det förmodligen morgon nu när ni läser detta. Klockan är strax 3 på natten och jag har precis kommit hem från jobbet. Jobbigt kan det låta som men jag började kl 17:30 denna eftermiddag så jag ser det nästan som en ledig dag. Idag var det en Nice tur och retur som stod på schemat. Egentligen inte på mitt ursprungsschema men lyckades byta med en kollega och fick denna. Anledningen var att jag ville flyga med min kompis tillika kollega Ebba.

image

Jag och Ebba har flugit tillsammans på ett tidigare bolag och hade då världsturnéer som jag aldrig kommer glömma. Sist vi flög med varandra på en riktigt rolig turné så började vi i Stockholm, flög till Fuerteventura, vidare till Teneriffa, Las Palmas, Stockholm, Phuket i Thailand, Singapore och avslutade i Malaysia. Allt detta på cirka två veckor om jag inte minns fel. Så himla kul!! Nu är detta några år sedan och även fast vi idag är kollegor på SAS så har vi inte flugit med varandra här än. Vi är så många på Stockholmsbasen så vi jobbar i princip med olika kollegor varje dag.

Idag lyckades jag äntligen byta en tur på schemat och vi fick flyga ihop!

image

Oj vad vi har skrattat! Helt otroligt. Har haft en så fin dag på jobbet och det enda felet egentligen var att vi inte kunde stanna längre nere i Nice.

image

image

image

Det var en perfekt kväll i Nice. Fullmåne, vindstilla, 23 grader och helt klart. Flygplatsen ligger så fint alldeles vid havet och inflygningen in över Cannes, Antibes och Nice är verkligen något att vila ögonen på. Blev sugen på en weekend. Vi försöker ju hinna med en resa i månaden vilket kan låta sjukt när man jobbar med det här och det skulle kunna tänkas att man mest vill vara hemma på sin lediga tid, men jag är tvärtom.

image

Hoppas ni alla har det fint! Nu ska jag sova ett par timmar innan barnen vaknar och ska iväg till föris.

Ha en bra tisdag!

Share via email
Share on Tumblr

NIGHTIE NIGHT 


Idag har jag packat hela dagen och Elin har varit på äventyr med kidsen.
Nu är båda nyduschade och får titta på film innan bedtime!
Barnens handdukar kommer från Elodie Details. Så fina.

Share via email
Share on Tumblr

FREDAGSPARTY


Fredagspartyt är över. En galet kul fest med Gåsmammans crew som jag bokade på Grodhavet i Pampas Marina. Ett supermysigt place! Perfekt för en personalfest!! 

Nu har vi snart filmat hälften för säsong 2 på Gåsmamman och igår fick vi se lite filmklipp som spelats in fram till nu och jag lovar er… Säsong 2 kommer blir så sjukt bra:) 

Nu blir det packa hela helgen! Mindre kul 😁 Men snart flyttar vi 😀

Share via email
Share on Tumblr