EN OVANLIG DAG PÅ JOBBET

imageEn helt otrolig solnedgång i Umeå. 

Gästinlägg av Elin

I torsdags vaknade jag i Kiruna. Vi landade sent kvällen innan och fick därför lite sovmorgon. Vi checkar ut från hotellet som vanligt men får reda på att det är något problem med en radar i Stockholm. Vi åker ut till flygplatsen och när vi är framme där får vi mer information och det visar sig att det förmodligen kommer bli kraftiga förseningar. Några av er läsare kanske var ute och reste i torsdags och blev drabbade. Vi blev kvar i Kiruna i 6 timmar innan vi kunde flyga till Arlanda.

Kirunas flygplats är inte stor men vi hade tur och fick låna ett personalrum att sitta i. Inte den mest glamourösa sidan av jobbet, att bara sitta och vänta. Vi skulle dessutom flyga en London på eftermiddagen så när vi satt där i personalrummet hade vi ingen aning om hur lång arbetsdagen skulle bli. Det här är ändå lite härligt med mitt jobb tycker jag. Vissa dagar har man ingen aning om var eller när arbetsdagen kommer sluta. En försening eller något tekniskt fel kan leda till helt ändrade planer.

När vi kom fram till Arlanda i torsdagskväll var det ett kaos jag aldrig nånsin sett på Arlanda tidigare. Det var väntande, förtvivlade, stressade, irriterade och trötta resenärer precis överallt. Långa köer till restaurangerna, bagage i drivor och många som sov på golven då alla hotell var fullbokade. Det var kaos helt enkelt och det är så jobbigt att se hur besvikna och ledsna folk blir när de missar det där viktiga mötet, den där spännande resan, födelsedagsfesten eller begravningen.

När jag sedan kunde sluta för dagen tog jag bilen och körde hemåt. Det var kö långt innan Upplands Väsby så det gick väldigt långsamt. Klockan var då efter 23 så jag började bli ganska trött. Jag svängde in på närmaste mack för att tanka och då händer ännu en ovanlig grej som fick mig att vakna.

När jag kommer in på macken ser jag hur killen som jobbar springer runt som en iller i butiken i panik. Jag frågar vad som händer och ser i samma sekund hur en kvinna vid kassan har ett krampanfall. Jag springer fram till kvinnan och säger till killen att ringa en ambulans. Hans händer skakar och han får inte fram telefonen. Jag inser att jag nog får fixa detta själv så jag pratar med SOS samtidigt som kvinnans kramper börjar släppa. Kändes så skönt att vara lugn och lita på att jag vet hur jag ska agera i ett sådant här fall. Under samtalet blir hon mer och mer ”med” och kan själv ta luren och berätta sitt personnummer osv. Vi sitter kvar på golvet och börjar småprata lite i väntan på ambulansen.

När hon fått tillbaka en fin färg i ansiktet och börjar vara sig själv igen händer som på beställning nästa, för mig ovanliga händelse. In på bensinmacken kommer två killar som går runt lite och går på toaletten. Lägger inte direkt märke till dem mer än att jag hörde vad de pratade om osv. De går ut igen och tankar bilen fullt innan de sätter gasen i botten och smiter därifrån utan att betala. Killen i kassan får än en gång adrenalinpåslag deluxe och springer genom butiken, tar reda på regnummer, ringer polisen och är nu om möjligt ännu mera skakig än tidigare. Jag som tyckte att jag hade en busy day på jobbet, haha!

När ambulansen kommer åker jag hem och undrar om jag varit med i dolda kameran. Herregud vilken dag!

Idag ska jag flyga till Zakynthos och hoppas på lite mindre action.

imageKlockan 23:45 i Kiruna är det fortfarande ljust ute.

Share via email
Share on Tumblr

HELA FAMILJEN PÅ PREMIÄREN AV FURUVIK

IMG_3757Igår var hela familjen på öppningen av Furuvik utanför Gävle. Det var ZAP Events som hade bjudit till denna dag. Detta är helt klart ett resmål jag kan rekommendera till hela familjen. Det tar ca 1,45 h från Stockholm med bil. Det är en stor park med massa kul.
IMG_3806
IMG_3642Barnens favoriter var helt klart getterna som man får klappa i en stor hage. IMG_3722  Där finns även massa karuseller, allt från små till de minsta och större till äldre barn och vuxna. IMG_3816Djur från hela världen! Bland annat apor, lamor, lemurer, ormar, sköldpaddor, flamencos, strutsar, kor, hästar och getter.
IMG_3764 IMG_3688Det var intressant att se apor för första gången. 
IMG_3656
IMG_3796 IMG_3802Det sista vi gjorde var att åka i en liten rund båt genom ”amazonas”. Längs turen var det musik och djur att titta på. Rio hade gärna åkt denna hela dagen.

IMG_3823 IMG_3819Besök inne hos de små aporna.

En riktigt bra lördag med familjen!

Share via email
Share on Tumblr

MIN FREDAG I BILDER

Vilken underbar dag igår. Det var Briska cider som bjöd på sitt årliga skärgårdevent. Det var första gången jag var bjuden så jag visste inte riktigt vad som skulle hända. Det väntade en riktigt trevlig båt nere på Strandvägen som väntade på ta oss ut i skärgården.
Solen sken och allt var perfekt. Jag tog med mig min vän Joe på fredagens utflykt.

_OSS4152Nisse och Manne var också med vilket var extra kul såklart.

_OSS4332
_OSS4717Fasiken vad nice att glida in till Sandhamn i strålande sol. Nu väntade en 7-rätters lunch framtagen av årets kock på Seglarhotellet.
_OSS4712

_OSS4791Det var ett riktigt skönt gäng som anlände till Sandhamn och intog lunchborden. 
_OSS5305Kul att träffa nya männsikor, en av dem var supersköna Salem Indrias och hennes kusin! 
_OSS4780Välkomstdrink, mums mums!! 
_OSS5395I love sparris. 
_OSS5051Ett fantastiskt fin sommardukning. Till alla rätter drack vi givetvis Briska cider. Somrigt och härligt! 

_OSS5012 _OSS4910 _OSS4801 _OSS4552
_OSS4097Det blev många cider under dagens event!! 

IMG_9913 copyEfter lunchen var det dags att inta spaavdelningen och en bokad massage vilket inte var helt fel. 
_OSS4327
Tusen tack till Briska Cider för en helt fantastisk fredag.

Fotograf : Ossian Langenborg

Share via email
Share on Tumblr

TANKESTÄLLARE

Förra veckan fick jag mig en tankeställare.

Jag satt på ett café och åt lunch. Bredvid mig satt en mamma men sin dotter, runt 3 år. Dottern satt mittemot mamman.
Mamman pratade i mobilen i headset med en vännina samtidigt som hon skrollade igenom bilder på sociala medier. Hon hade dessutom vänt huvudet så att hon tittade utåt och inte mot dottern. Flickan satt med yoghurt och en juice som hon hällde ut och kladdade med och skrek högt i lokalen, för att få mammans uppmärksamhet.

Men mamman var helt uppslukad av mobilen. Det var som hon inte hörde sin dotter. Jag kunde inte sluta titta på detta. Efter ca 10 minuter börjar flickan skrika att hon kissat. Inte ens då reagerar hon. Helt inne i mobilen. Jag ser då att flickan har kissat på sig och precis då slänger hon ner tallriken på golvet. DÅ tittar mamman upp och ber flickan vara tyst och inte skrika. Då säger flickan att hon kissat på sig. Då säger mamman att hon minsann får vänta för mamma pratar telefon ber dottern att vara tyst.
Därefter skriker flickan så högt att mamman blir tvungen att lägga på och gå iväg till toaletten. Flickan är ledsen och mamman superirriterad. också rätt märkligt, borde varit tvärtom.

Efteråt satt jag helt förstummad att man kan vara så uppslukad av mobilen. Jag vet att jag själv kan sitta med mobilen när jag har barnen. Men detta var ju helt sjukt.
NO MORE. När man ser det så tydligt så får man verkligen en tankeställare. Jag är absolut inte felfri i ämnet men ibland kan det vara bra att tänka till.

Men jag har faktiskt regler hemma. Ingen mobil i sovrummet och heller inga mobiler när vi äter. ALDRIG.
Jag använder inte heller min mobil så mycket på helger, då lämnar jag den hemma ofta, det är så skönt.

För min egen del känner jag att jag behöver regler gällande mobilen. Man måste sätta upp regler för sig själv för att haja till och inse att det är sjukt att hela tiden behöva titta på sin mobil.

Barnen ska få känna att deras pappa SER dem. Inte hela tiden tittar ner i telefonen.

Share via email
Share on Tumblr

PAPPATRÄNING

Namnlöst-2

träna2
Tvåbarnspappa, driver eget företag och har samtidigt en blogg. Det är mycket man ska hinna med. Träningen är helt klart en sak som jag fick minska på då barnen kom. Det är väldigt mycket snack om mammaträningen som såklart är viktigt, men idag vill jag slå ett slag för pappaträningen. Det är viktigt att vi pappor också är i bra form och kan vara där som en pigg och stark pappa.

Nu när äntligen våren är här så blir det mycket uteträning. Ofta tidigt på morgonen eller när barnen tar en lur i vagnen. Jag har varit lite dålig att uppdatera bloggen om min träning men jag lovar att bättre mig och tipsa om roliga övningar.

Imorse hann jag med ett bra pass och Rio sov i vagnen.

träna3Brukar avsluta med ”plankan” och träna mage. Tar ofta tiden, när jag började orkade jag 30 sek, idag kör jag mellan 2-3 minuter.

träna4Jag gillar att springa, hoppa och hitta på nya övningar i naturen. Mitt mål är armövningar på händer, men inte riktigt där än.

IMG_3441-Återställd45 minuter senare och dags för duschen och frukost. Perfekta starten på morgonen för mig. 

Share via email
Share on Tumblr

RIOS BÄSTIS

Gästinlägg av Elin

image

I söndags skulle Bamse och hans vänner hälsa på på Gröna Lund och eftersom Rio älskar Bamse var det ett bra litet äventyr för honom tänkte jag. Vi åkte dit bara han och jag, utan papp och lillebror och bara det i sig tyckte Rio var kul, att få hela mammas uppmärksamhet. Vi mötte upp Rios bästa kompis Caspian vars mamma även är en väldigt fin vän till mig. Bra sammanträffande, haha.

image

Killarna hade superroligt tillsammans och sprang runt hand i hand inne på området. När Caspian ville prova att åka alla möjliga karuseller bille Rio hellre ”vila i vagnen” som han sa, men han stack nyfiket ut huvudet och vinkade till Caspian när han svischade fram i tekopparna! När jag frågade om Rio ville prova någon åkattraktion svarade han bestämt Nej. När Bamse stod på scen dansade alla barnen och det var en rolig dag! Att Rio dessutom fick åka tåg ut till Gröna Lund var dagens höjdpunkt!

image

image

image

Share via email
Share on Tumblr

PODDINSPELNING

Podd

podd2

podd5Riktigt rolig dag! Jag och Elin gjorde en poddinspelning på förmiddagen. Spännande med podcastpremiär. Gick väldigt bra och var verkligen sjukt kul att göra det tillsammans. Efter inspelningen tog vi en promenad på Söder och en fika på Johan Nyström på Mariatorget.
Skön dag bara vi två.
Funderade på en sak idag när vi som par gjorde något nytt och lite utanför vår comfort zone. Shit vad det är bra att få nya erfarenheter tillsammans! Man peppar och stöttar varann och gör ett bra resultat (som idag var en bra inspelning) som ett par.
Vi brukar skoja ibland om att om vi inte hade barn skulle vi vara ett perfekt team i The Amazing Race. Har ni sett det programmet? Finns ingen svensk version vad jag vet men vi skulle briljera. Haha!

podd4

elin5

Share via email
Share on Tumblr

SHOPPING PÅ MALL OF SCANDINAVIA

FlynnFlynns outfit, jacka Mini rodini, tröja Modéerska Huset, jeans I dig denim, skor Hummel. 
flynn1

Idag har vi varit på Mall of Scandinavia och shoppat. Det är ett trevlig ställe att strosa runt på. Finns typ allt man behöver.
Vi har aldrig varit där förut och jag brukar vara lite allergisk mot stora malls men detta tycker jag är över förväntan! Det finns märkesbutiker blandat med inredning, kedjor och bra mat. Vi åt på Vigårda som jag tycker är ett idealiskt ställe om man vill ha bra mat snabbt. Bra priser, riktigt schysst mat och snabb service. Älskar konceptet och även väldigt barnvänligt.

jmJag hade min jacka från COS, jeans Weekday, skor Sandays. 
jm2 matbildAlla 4 i familjen var nöjda!

Share via email
Share on Tumblr

FISH TACOS TONIGHT

middag

Idag lagade jag fishtacos till våra gäster. Jag förberedde allt ganska noggrant som vanligt.
Fish tacos är så enkelt. Tar cirka 30 minuter och laga. Lagom tid om man inte vill stå i köket hela dagen.

Skär upp bitar av torskfilé och doppa i mjöl, vispat ägg och ströbröd. Stek sedan ca 2 min per sida. Klart!

matbildJag hade en mangosalsa, picklad rödlök, rom, koriander och en guacamole såklart, love it! Jag toppade med fetaost. 
matbild3
Mangosalsan är lätt att göra. Skär en mango i tärningar, dela ca 20 cocktailtomater i små halvmånar. Hacka en röd chili, med frön om man vill ha spicy, annars utan frön. Hacka en halv gul lök fint. Blanda allting i en skål med saft från en lime, salt och färsk koriander. Klart!

brabildbild10Vårt favoritpar Ebba och Frida var på besök. Ebba och Elin jobbar tillsammans på SAS så det blir mycket flygskvaller, haha. <

Nu blir det Eurovision, HEJA FRANS!

Share via email
Share on Tumblr