Jag är gravid!

Jag är gravid!? Vi ska ha barn! Underbart, härligt.. Så mycket laddade känslor i en liten mening. Mäktiga ord. Herregud ett liv bakas inuti en annan människa. Ett jäkla mirakel. OMG.

Tyvärr var det inte så för mig! När jag klämde fram de orden stortjöt jag och var totalt utslagen i sängen. Ett känslomässigt jävla nervrak. Som grät,skrek,spydde,hade ångest,värk,smärta,åkommor med mer.. I 9månader gled stora krokodiltårar längst mina kinder och jag kunde varenda liten mm i mitt tak. I 9månader hade jag utstuderat detdär jävla taket…
Två gånger också. Det innebär att jag självmant studerat TAK I 18månader. En fullständig idiot. Men SÅ VÄRT. Såklart. Ett liv utan avkommor hade inte gått.

Låt mig ta det från början….

2008 vaknade jag upp lite halvpackad på ett hotellrum med sån olidlig värk i pattarna och att en galen skåning brölade på torget utanför mitt fönster. Oklart vad som störde mig värst. Hemresan gav mig många tankar om vad nu detta tänkas kunde vara (även fast jag givetvis visste) , vad stod på i de små liven några cm ovanför min navel..

Några timmar senare stod jag lite omtumlad på toaletten inne på ett solarium med ett positivt gravtest i min näve… WOW..

4dagar hann gå innan helvetet i min kropp gjorde entré. Snarare djävulen som var på besök.

Jag hade ett modelljobb i Göteborg som skulle göras med eller utan de kroppsliga spökena. Värsta jag gjort i mitt liv. Typ. Isch. Men jag gjorde det. Väl hemma åt jag en kebab (tog mig 8år att äta kebab igen) la mig i sängen utan vetskapen att jag skulle tillbringa en längre tid inne i mitt lilamålade sovrum.

Varje dag var en kamp. Sån fruktansvärt ångest över att inte kunna känna glädje och lycka inför det finaste i livet. Att liksom allt var som det skulle. Jag kunde bli med barn. Jag funkade. Allt funkade. Men jag kunde inte ta del av den glädjen då. Bara det. Dåliga samvete var konstant.

Jag hade ALLA åkommor man kan ha. Kunde inte stå upp. Den första tiden behövde jag hjälp för att gå på toaletten. Kunde inte duscha. Rörde mig några steg för att snabbt återvända till min trygga Borg-sängen. Kunde inte förklara för nån vad jag kände. Ingen förstod vad jag sa utan jag kände mig mest förminskad och dum. Jag var ju förtusan bara gravid o lite illa mådde ju de flesta upp till vecka 12.

I vecka 19 vände det sakta men säkert. En oerhörd lättnad. Jag såg liksom ljuset i nån slags tunnel. Kunde känna dofter. Orkade gå en meter iallafall utan att falla ner. Muskelmassan lyste med sin frånvaro. Min kropp var som ett gammalt dragspel som gått sönder. Man fick sakta med säker veckla ut mig som en trasig solfjäder.

Några veckor tog det därefter och en försiktig general tog sina första steg ut från sitt hem. Som Bambi på hal is. Men det gick. Min kropp fick syre, ansiktet kunde kände vinden och jag kunde träffa MÄNNISKOR. Inte bara höra ljudet från Tv:n. För mig var det ett mirakel och jag kommer ihåg att jag grät av lycka den dagen jag tog mig ut första gången. Jag hade då legat INOMHUS I 4MÅN. Det är sinnesjukt.

1.5mån fick jag innan det var raka vägen till fängelset igen.

Exakt på utsatt datum kom mannen,myten och legenden. Mingus,Walter,Jarl,Lars Fröling låg på mitt bröst var den största dagen i mitt liv. Vilket berg jag hade bestigit. Storm jag ridit ut. Känslomässigt krig jag vunnit. Men SÅ VÄRT. Så mkt kärlek.

2012 skulle jag tydligen jag gå på det igen.. Denna gång tänkte jag. Men inte skulle väl samma sak ske i min kropp?!! Denna gång skulle jag ha babydoll-klänning, tofs och ha kuddkrig i mjuka bumullstrosor med min kille. Hahahaha eller hur?!!!BOOM.

Denna gång skulle jag tydligen ligga helt utslagen i 9mån med absolut ingen inräknad permission.

Nej med ÅNGEST,KLÅDA,BLOD,SVETTO TÅRAR låg jag i mannens kalsonger med bultande pattar i armvecket.

Gulliga vänner kom hem o matade mig med soppa. Baddade min panna o sa att snart var det över. Snart var det vecka 19.

När vecka 19 kom och jag insåg att jag det inte skulle hå
Över fick jag panik. Ville krypa ur min kropp. Försvinna. Intalade mig att jag levde. Hade ingen dödlig sjukdom. Allt var bra. Jag skulle bli 2barnsmamma.

Varannan vecka stod ett litet gossebarn och frågade om ”mamma var frisk”.

Andra gången var helvetet i helvetet.

9månader senare var jag någorlunda frisk. Denna gång lite mer sargad av resan. Lite längre väg tillbaka att vandra.

En decembernatt kom en väldigt stabil,cool och självsäker donna ut och sa hej till världen. Nu hade jag bestigit mitt andra berg.

Marley,Havanna,Mira,Lou ett kärt barn har många namn.

Jag ångrar inte en tår för mina avkommor. Så otroligt innerligt jäkla värt. Men vilken resa. Jag är så oerhört tacksam,tro inget annat.

En önskad graviditet kan vara så mycket mer än små perfekt magar,rosa skimmer på marshmallowsmoln. Så olika.

Men vi älskar våra avkommor lika mycket.

Tack för att ni gör vår värld så mycket härligare!

image

image

Här vill jag vara nu!

På en strand långt ifrån telefoner,paddor,datorer, stress och måsten. Bara ligga på en strandsäng,höra vågorna brusa, bada om man vill, får en härlig drink i sin näve,beställa ner vitlöksmarinerade räkor som serveras bubblande på ett lerfat. Sen när man har ätit sig proppmätt går man till massagetälten och får sig en rejäl massage. Så lite vill jag ha det nu.. Men det kan jag jU FET GLÖMMA. Men härligt ändå då att man kan kolla på bilderna och typ låtsas man är där. Känns ju ändå helt ok. 

image image image image image image image image image image

Min dag i bilder…

När liksom orden tagit slut och helt plötsligt tagit bilder..

Åt lunch med denna goding. Över en smarrig fisk planerade vi var ni alla ska vara de kommande torsdagar. Nu vet Ni, på Vau De Ville. JAG SPELAR NI DANSAR,dricker o HÄNGER..

Åt lunch med denna goding. Över en smarrig fisk planerade vi var ni alla ska vara de kommande torsdagar. Nu vet Ni, på Vau De Ville. JAG SPELAR NI DANSAR,dricker o HÄNGER.. 

Sen kom Fabios oförskämt snygga o fräscha fru (3barnmorsa) och deras bedårande dotter Laura 5mån. Hon bara skrattade. Tänk om man kunde vara så glad . Alltid .

Sen kom Fabios oförskämt snygga o fräscha fru (3barnmorsa) och deras bedårande dotter Laura 5mån. Hon bara skrattade. Tänk om man kunde vara så glad . Alltid . 

En liten presentation av firren.. Hejhej

En liten presentation av firren.. Hejhej  

Hämtade upp min dejt. En liten ljuvlig pojke på några kärleks centermeter. Visade Mingus var jag bodde när jag var liten. Bakom denna port. Sen köpte vi skor. Till stora och små.

Hämtade upp min dejt. En liten ljuvlig pojke på några kärleks centermeter. Visade Mingus var jag bodde när jag var liten. Bakom denna port. Sen köpte vi skor. Till stora och små.

ASSÅ KOLLA IN OSTARNA. KÄR LIKSOM! Hejhej!

ASSÅ KOLLA IN OSTARNA. KÄR LIKSOM! Hejhej!  Dom skrek mitt namn – snälla köp oss – nej jag har inte råd – jo du måste!!!! O så höll vi på så en sekund. #lättlurad 

 

Mingus fick välja mat. Vårrullar o nudlar. Brukar bli så!

Mingus fick välja mat. Vårrullar o nudlar. Brukar bli så! 

Sen mötte vi en kompis, köpte alldeles för nyttig mat,åkte hem o sen kom mamma med Marley. Lite så liksom...

Sen mötte vi en kompis, köpte alldeles för nyttig mat,åkte hem o sen kom mamma med Marley. Lite så liksom…

JULSHOW!

Mange"Glassigt" Schmidt..

Mange”Glassigt” Schmidt..

 

December kommer ju vara riktigt angenäm. Man ska få vara med i en julshow. Hur kul?!!

Jag, massa killar och en transa! Jag kan inte komma på en mer genialiskt kombination. Vi ska dansas och sjunga och ni ska bara äta,njuta och frossa.

Man ska alltså få denna briljanta färgklick samtidigt som man tuggar på en köttbulle och sköljer ner grisen med en nubbe.

Vem har inte velat gå på bingo, samtidigt som man äter julbord och Mange Schmidt sjunger ”Glassigt”…

Som sagt klockrent…image

Miss Inga⁉️🔝💃🏻

Miss Inga⁉️🔝💃🏻

Ett paket liksom...

Ett paket liksom…

Jag BA liksom. Som hade sjukt snygga kläder från Replay på mig.. Galet ju!

Jag BA liksom. Som hade sjukt snygga kläder från Replay på mig.. Galet ju! 

Viktigt att ha en glad och sympatiskt ren i en julshow. Sen gammalt!

Viktigt att ha en glad och sympatiskt ren i en julshow. Sen gammalt!

Ni vill ju förståss se julshowen, eller hur?!! Ni hittar den på Södra teatern och ute i landet. Puss!

Ni vill ju förstås se julshowen, eller hur?!! Ni hittar den på Södra teatern och ute i landet. Puss! Gå in HÄR o håll utkik.. 

Älskar helgen!

Hoppsan har visst glömt bort att jag har en blogg. Verkligheten kom ikapp en såhär på söndagskvisten. Men så går dagarna så in i Norden snabbt. Man fattar ingenting. MEN vi har iallafall haft besök från landet. Eller jag rättare sagt Uppsala. Min kompis Per och hans barn (mina kompisar) kom i lördag. Vi kickade igång lördagen på MOS (mall Of scandinavia) med väldigt många andra. Gjorde ett första stopp för nagelfix sen flanerade vi i ALLA butiker och åt några gånger däremellan dagen avslutades i mataffären för att Inhandla allt man måste ha för ett lördagsgos.

Idag har vi hoppat i hoppborg och kollat på fotboll, gjort världens godaste soppa eller snarare var det Vilja som stod för den. Detta var den FÖRSTA helgen på hundra år som jag var ledig. Väldigt skönt ska jag förtälja. Helgen var så jäkla bra så jag längtar till nästa.  imageimageimage image
image

FAVVOEVENT!

Jag går tyvärr inte sådär jätteofta på event. Jobbar ju lite oangenäma tider ibland så när jag är ledig vill jag ju faktiskt tro det eller ej hänga med avkommorna. När det bjuds på trevliga barnevent tackar man ju inte nej. Det är ju faktiskt riktigt härligt.

När Lindex bjuder upp på dans tackar man såklart ja och går dit med lätta fötter. Alltid lika ljuvligt att få komma dit. Fint som snus, URGOD mat och bara allmänt mysigt att få komma dit. Tror banne mig att jag ska flytta in i deras showroom.

Häromsistens bjöds det på obehagligt god pizza från Fat Franks som man med god aptit tryckte i sig, pyssel, fiskedamm och sen bio med popcorn o grejer. Inte klokt så jäkla tiptop. Kul när det liksom blir majjigt för båda stora och små.

Så återigen TACK SNÄLLA för ni bjuder oss på kalas. Det gillar vi! Hälsningar mamman och avkommorna.

De fina bilderna har jag lånat av Mathias Nordgren. Tack!

MNO_5399MNO_4941MNO_5077MNO_5234MNO_5447MNO_5127MNO_5009MNO_5049

Efter blommor och bin drog vi och åt, drack en smoothie och kollade i affären. Sen vankades det fotbolls match för Myggan. Dom förlorade FAN va sne jag blev. Äsch bara skoja. Nu ska mamma
Sova,el äta?! Oklart.

Blommor o bin!

Påväg mot utvecklingssamtal. Sjukt överladdad i blå Sammetskavaj. Hepp.

Påväg mot utvecklingssamtal. Sjukt överladdad i blå
Sammetskavaj med alldeles för få timmar under västen. Usch. Hepp. 

Man är sällan så snygg som i en bastu. Tränade och sen bastade fröken. Trodde aldrig jag skulle sluta svettas. Har inte slutat än. Fräscht. Hepp.

Man är sällan så snygg som i en bastu. Tränade och sen bastade fröken. Trodde aldrig jag skulle sluta svettas. Har inte slutat än. Fräscht. Hepp. 

Svettig och tomatröd nästintill flådd åkte jag till Replays showroom. Fast mycket härligt för ögat att falla på där förstår ni. Tänk, hur mkt trevligare hade livet blivit med denna pärla tätt mot min kropp...?!!

Svettig och tomatröd nästintill flådd åkte jag till Replays showroom. Fast mycket härligt för ögat att falla på där förstår ni. Tänk, hur mkt trevligare hade livet blivit med denna pärla tätt mot min kropp…?!!

Hämtade sedan upp en goding för att äta chokladboll och kolla på blommor. Marley gillar blommor o natur o sånt. Hennes mamma inte lika mkt.

Hämtade sedan upp en goding för att äta chokladboll och kolla på blommor. Marley gillar blommor o natur o sånt. Hennes mamma inte lika mkt. 

Vet liksom inte vad det är men allt dör i min närhet,ASSÅ DET GRÖNA. Fick en kaktus engång även den fick vingar...

Vet liksom inte vad det är men allt dör i min närhet,ASSÅ DET GRÖNA. Fick en kaktus engång även den fick vingar… 

Min mamma däremot, herregud så GRÖNA OCH REJÄLA fingrar hon har.

Min mamma däremot, herregud så
GRÖNA OCH REJÄLA fingrar hon har. 

Väl inne på plantaget kunde jag återigen ta en selfie och vila mina svettfötter. Har aldrig tagit så selfies ELLER svettats så mkt som i dag.

Väl inne på plantaget kunde jag återigen ta en selfie och vila mina svettfötter. Har aldrig tagit så selfies ELLER svettats så mkt som i dag. 

Ändå rätt gullig denna unge mkt bättre än alla blommor i värden. Hon behöver varken vatten eller gröna tassar. Bevaremejväl! Eller snarare tur för mig!

Ändå rätt gullig denna unge mkt bättre än alla blommor i värden. Hon behöver varken vatten eller gröna tassar. Bevaremejväl! Eller snarare tur för mig!  

Efter blommor och bin drog vi och åt, drack en smoothie och kollade i affären. Sen vankades det fotbolls match för Myggan. Dom förlorade FAN va sne jag blev. Äsch bara skoja. Nu ska mamma Sova,el äta?! Oklart.

Efter blommor och bin drog vi och åt, drack en smoothie och kollade i affären. Sen vankades det fotbolls match för Myggan. Dom förlorade FAN va sne jag blev. Äsch bara skoja. Nu ska mamma
Sova,el äta?! Oklart.

image

Läs mer

image

Grönan!

Asså igår fick fick (fick o fick) man gå på Grönan. Lyckan var så fullständig total. Det är liksom mitt bästa. Jag fullkomligt älskar att åka karusell, blir inte bättre än så enligt mig. Man blir ju sådär extra glad när avkommor håller med mig om detta. Jag o Pers avkommor gjorde Grönan igår. Vilja, Lova och Marely vann varsina gigantiska nallebjörnar trots att jag tjatade dom skulle vinna ostbågar till mig. Dendär stora nallen tar jag större plats än jag själv i hemmet. Vi hängde på Gröna Lund hela dagen. Sen drog vi hem och gjorde hemmagjord pizza, jag somnade i en mening innan de under 12 och dreggelsov tills jag blev ombedd att gå o lägga mig i en säng så de över 12 kunde se film ostört. Gröna Lund ger tydligen fruktansvärda snarkproblem. Bästa Söndagen. Snart e det bara 4dagar kvar till vi kan ta helg igen.  Puss på er! image
imageimage

Brunchhäng!

Jobbade sent i fredags, skönt att komma hem 03 ändå. Speciellt när man får sova ut. Kolla en serie och äta i sägnen och bara ligga och njuta. Lite trött måste jag motvilligt erkänna att jag var. Då gäller det att piffa upp sin trötta dag med de allra finaste kläderna. Göra det bästa av det hele liksom. Äta gott och hänga med sina bästisar. Lite dans med Marluttan och sen brunch på Mr French. Lite marigt att ta sig dit för att väldigt många människor hade beslutat sig för att springa en marathon-lopp i 20graders värme. Oklart. Nån gång kanske jag också ska ta o springa mig en mara.. image

Hela eftermiddagen spenderades på MrFrench uteserveringen, sol och en bättre utsikt bjöds det på medan vi smaskade på minihamburgare, krabba, räkor, potatisgratänger, kött och mkt annat gott. image imageOm det fanns plats i magen kunde götta loss på ett sött buffébord. Inte klokt så GOTT! imageEn Proppmätt tog jag mig sedan till mitt jobb och dansade bort härligheterna..  Mycket nöjd med Mr French, bra uteservering, god mat och bästa personalen. Hejja! image

Dethär med att äta!

Asså jag ÄLSKAR o äta mat. Eller det kanske var en viss modifikation onyttigheter kanske inte faller i den kategorin?! Fullkomligt älskar ostbågar och lösgodis och Coca-Cola,men det har väl ingen missat. Sen händer det att jag chockar kroppen med typ en avocado och keso,jamen det tycker jag väldigt mycket om förstår ni. Gillar faktiskt nyttig mat, kombinationen att blanda det nyttiga med onyttigt faller jag väldigt i smaken. Tycker inte det ena behöver utesluta det andra,nej inte alls mina vänner. Jag tycker att man ska njuta. NJUTA I MASSOR,om man kan.

Men vart vill jag nu komma jo till mina avkommors matvanor. Mina barn äter inte som jag tro det eller ej, ibland äter dom inte ALLS. Denna ständiga kamp… Man kan ju tjata ihjäl sig på just matfronten, ATT DU SKA ÄTA. Känner mig rätt trött på att tjata. När jag pratar med andra ansvariga utgivare till avkommor är mina frågor rätt sammalika, ”när går dina barn o lägger sig?” ”Äter dom bra” oklart om jag verkligen bryr mig eller söker sympati. Finns inget bättre än att höra folk har det som jag.

-nej du vet man tjatar säkert i en timme att dom ska gå å lägga sig. Har jag tur ligger dom i sängen kl21:00.

PUHH, tänker jag! Samma på den adressen.

-nej men asså min barnmorska Sa till mig att låt ditt barn äta vad hon vill. Är det kakor om gäller så låt hen äta enbart kakor.

Då blir jag lite förbryllad?!! O Hjärnkontoret jobbar i högvarv. Så om mitt barn enbart vill äta morötter så låt hen göra det. Men herregud tillslut blir väl avkomman som en lysande mask. Kakor säger du?!! Men ALLTID kakor asså frukost,lunch,middag? Känns ju riktigt bra. Men asså bättre o äta nånting även fast d är samma än ingenting. Såklart!

Mingus drack bara välling o då menar jag bara välling fram till han var 5. Mer eller mindre. Kände en viss stress över det. Men en dag vände det och han bara la av. ”Mamma jag är stor nu då dricker man inte välling” herregud avkomman hade inte en susning om vuxenvälling. Men hur som då var d  lilla problemet ur världen.

Marley vill inte ha välling. Oftast ingenting. Men bunkrar ibland och äter mer än en vuxen karl. Däremellan går jag runt o gnatar om stt hon ska äta. Bara lite iallafall.

Men nu har jag bestämt mig för att lägga ner. Det kommer bli bra även med denna avkomma o hon kommer snart att dansa loss bland bufféborden. Tänk att allt löser sig. Det blir som det ska vara. Dom kommer inte att vilja knuffa mig ur sängen på nätterna o ta mitt täcke o kudde,dom kommer äta mig ur huset, o lägga sig både i tid och i otid. Vetskapen om att allt löser sig är som honung för magen och sammet för själen.

Lagar ni mkt mat från grunden? Är det viktigt att ge barnen nyttigt mat. Är Macdonalds och annan färdig mat fy skam?

Såklart vill jag inte marinera mina barn i massa skit och E-ämnen. Men ibland måste man.
image