Publicerad 10 May 2012

Fotograf:

Gör ditt eget födelsedagskort

Skapa kreativa födelsedagskort till barnkalaset – kanske kan du göra dem tillsammans med födelsedagsbarnet eller som en överraskning.
Sugen på att piffa upp lite extra inför barnkalaset och trött på alla vanliga kalaskort i affären. På ett enkelt och kreativt sätt kan du skapa egna. Gärna med en tvist som gör inbjudningarna användbara och roliga även under kalaset.

Födelsedagskort 1
Gör inbjudan till en lek. Vik en loppa i ett färgglatt papper och dekorera. På varje hörn/flik skriver du ett ord, så att orden på utsidan bildar en mening till exempel: Kom på X kalas. I loppan under flikarna kan du sedan fylla i: vad, vem, var och när.

Födelsedagskort 2
Bjud in med ett mysterium. Gör en inbjudan som ni dekorerar med pärlor, glitter och klistermärken. Fäst sedan en pusselbit i ett snöre som hänger samman med kortet. Pusselbiten ska sedan tas med till kalaset för att barnen ska kunna lösa mysteriet tillsammans på plats. Kanske finns det en ledtråd på baksidan eller i bilden som pusslet visar, som hjälper barnen att hitta skatten. Ett tips är att ha en dubblett av pusslet om något barn inte kommer.

Födelsedagskort 3
Inbjudan på en kalashatt. Vik en kalashatt i papper, fäst eller skriv inbjudan direkt på hatten och dekorera partyhatten, kanske är det sjörövartema på kalaset. Sen kan barnen ta med hatten till festen. Gör hatten vikbar så blir det lättare att skicka den med posten.

Födelsedagskort 4
Bjud in till skattjakt. Använd små pappåsar istället för kuvert. Instruera barnen i inbjudan att ta med påsen till kalaset för att kunna samla ledtrådar till skatten. Påsen kan sedan användas för att bära hem fiskdammsöverraskningen eller för att samla ledtrådar eller svar vid en tipspromenad.

Födelsedagskort 5
Måla ett kort. Skicka inbjudningskort med omålade teckningar där bara konturerna syns som barnen får färglägga efter eget bevåg. En kul grej för de inbjudna barnen eller be barnen färglägga och ta med teckningen till kalaset så kan du tillsammans med fotografier från partyt skapa en liten minnesbok med bilder och teckningar från alla som var där.
Källa: Parents.com

Vilka är dina bästa födelsedagstips?
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Gör ditt eget födelsedagskort
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll