Publicerad 16 July 2012

Fotograf:

När kan jag börja med fasta sovrutiner?

BVC-sköterskan Carmen Wolters svara på en fråga om sömnrutiner för de minsta. 
Hejsan!

Jag har en dotter som är sju veckor gammal. Jag har fått tips på att jag redan nu ska göra barnet van vid att det är kväll genom att ha dämpad belysning, inte prata onödigt mycket under nattetid och se till att barnet är mätt och har en ren blöja innan läggdax, för att skapa bra sovrutiner redan från början. Är det möjligt? Sen undrar jag vid vilken ålder som man bör införa att barnet lägger sig exempelvis klockan sju varje kväll och vid vilken ålder börjar man läsa sagor för barnet när hon ska sova för natten? Tacksam för lite tips vid nattning av barn när detta är vårat första.
Hälsningar ”Första-gångs-föräldern”

Svar från Familjelivs BVC- sköterska

Hej
Kring fyra till fem månaders ålder är en bra tid att börja visa ditt barn till goda sömnvanor då de börjar få en mer "stabil" dygnsrytm, att visa vad som är natt och dag som ni nu börjat med är ett sätt att introducera rutiner. Sen är det olika från barn till barn hur snabbt barnet anammar rutinerna.
Att läsa för barnet kan var ett bra sätt att ha som "insomningsrutin", går inte säga från vilken ålder man börjar läsa nattsagor, det är bara att prova sig fram och fungerar det så är det en mysig stund oavsett ålder.

Lycka till
Hälsningar Carmen Wolters, BVC-sköterska på Familjeliv.se
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: När kan jag börja med fasta sovrutiner?
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll