Publicerad 9 December 2013

Fotograf:

Ensamt att fira jul isär

Min partner vill fira jul isär. Med sina barn och sin förra frus familj. Jag känner mig bortvald och övergiven till fördel för exets familj, skriver Maja. Relationsexperten ger råd och tips.  
Fråga Charlotte Sander, relationsexpert på Familjeliv.se

Jag har två barn 17 och 22 år som firar jul med sin far och släkt något som jag skapligt förlikat mig med. Min nuvarande sambo har två barn 11 och 15. Han har firat jul med sitt ex släkt senaste tre åren. Jag har firat med min familj men det har varit jobbig att varken fira med sina barn, eller med sambon. Men jag har hittills låtsat att det varit okej.
I år berättade sambon att exet jobbar på julafton och hans barn kommer att vara med oss på kvällen. Detta gav mig förhoppning om att få fira julen tillsammans med sambon hela dagen. Men det visar sig att han ändå tänkt fira med exets släkt på dagen och att jag ska vänta hemma. Överreagerar jag som tycker att han borde tackat nej och sagt att han firar med barnen när de kommer hit istället? Jag känner mig bortvald och övergiven till fördel för exets familj.
Maja

Svar från relationsexperten på Familjeliv.se

Hej Maja!
Det som slår mig är att du inte säger vad du vill. Du firar inte jul med dina barn, du har förlikat dig med det säger du. Du låtsas att du tycker att det är okej att din sambo firar med sitt ex och sina barn.
Jag tycker du ska börja säga vad du vill, hur du vill ha det. Man tror ofta att människor vet vad man tänker men det gör de inte alltid, du måste berätta. Du är inte offer, våga sätt dig i förarsätet och börja köra. Sedan är det så klart viktigt att man möter varann och jämkar men inte till den grad som du verkar göra nu, sträck på dig, du är värd att respekteras !
Varma hälsningar Charlotte Sander, relationsexperten.se och relationsexpert på Familjeliv.se
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Ensamt att fira jul isär
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll