Publicerad 4 December 2013

Lek för den tidiga utvecklingen.

Fotograf:

Familjeliv i samarbete med Pampers Är vissa leksaker bättre än andra för tidig utveckling hos barnet?

Vill du hjälpa till med ditt barns tidiga utveckling? Få ut det mesta av lekstunden genom att utforska de här bebisaktiviteterna och lekarna.
Fråga: Jag vet att det är viktigt att läsa för mitt barn för hennes utveckling, men vilka andra aktiviteter och bebisleksaker kan hjälpa att bygga hennes färdigheter för den tidiga utvecklingen?

Svar: Att läsa böcker är ett jättebra sätt att hjälpa ditt barn att arbeta med sina kognitiva färdigheter och förbereda henne för läsning. Du kommer att upptäcka att många andra bebislekar och aktiviteter kan hjälpa hennes tillväxt och utveckling också. Prova de här förslagen för att fokusera på olika sensoriska färdigheter och uppmuntra säker, aktiv lek.

Synen
Leta efter bebisleksaker som stimulerar visuellt och som tilltalar din bebis. Försök hitta föremål med starka färger och enkel design som är lätta att leka med. Bebisar tycker om att titta på sig själva i den här åldern så bilder på deras ansikten eller okrossbara speglar är också jättebra bebisleksaker.

Hörseln
Din bebis hörsel håller på att utvecklas i det här skedet, så enkla bebisleksaker som låter kan tilltala henne. Böcker med sidor som prasslar eller leksaker som hon kan rassla med är båda bra alternativ.

Beröring
Din bebis utforskar världen genom att röra, så varför inte introducera nya och spännande strukturer? Du kan hitta leksaker, böcker och till och med enkla hushållsföremål som erbjuder olika upplevelser, från slätt och silkigt till lurvigt och strävt.

Kom ihåg det här när du väljer bebisleksaker:

Välj aktiva leksaker
Försök hitta föremål som din bebis kan sträcka sig efter, hålla i, suga på och använda för att framkalla ljud.

Säkerheten först
När det gäller din bebis kan du aldrig vara för försiktig. I det här stadiet är det sannolikt att hon vill testa allting med sin mun, så bebisleksaker ska inte vara så små att de kan sväljas eller ha små bitar som kan lossna. Dubbelkolla att hennes bebisleksaker inte har några vassa kanter och inte lätt går sönder eller flisar sig. Se till att du väljer leksaker som är målade med gift- och blyfri färg och att de är lätta att göra rent.

Se hur hon utvecklas
Allt eftersom ditt barn blir större kommer de leksaker och lekar som hon tycker är intressanta och som uppmuntrar hennes utveckling att förändras. Följ med henne in i den nya världen av småbarnsskoj och lekar.
Textstorlek 1 2 3

Innehåll