Hjärtlig klubbkänsla med Sgt. Pepper's Lonely...
Forum Katter - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

  Tis 28 sep 2004 18:32 Läst 71166 gånger Totalt 36 svar
  Solari­s
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 18:32

  Vet snart inte vad vi skall göra!
  Vi har en 1-årig kattflicka som vi fick ta hand om när hon endast var 5 veckor.
  Hennes mamma hade övergivit henne + 2 syskon. Min mans släkting tog hand om henne i 1 1/2 vecka innan vi fick hem henne, och lärde henne att gå på lådan,lapa mjölk samt börja så smått med uppblött torrfoder för kattbebisar.
  Hon var med andra ord rumsren när hon fick flytta hem till oss.Hon är en innekatt och verkar trivas mycket bra med det. Har alltid skött sig exemplariskt och gått på lådan med undantag då hon blev könsmogen,men vi såg snabbt till att låta sterilisera henne och det problemet var ur världen..... Trodde vi.
  Nu c.a 7,5 månad efter att hon blivit steriliserad har hon börjat att kissa på andra ställen förutom i kattlådan, detta har hänt flera gånger per vecka nu och jag och min man är väldigt trötta på det. Vi har försökt med diverse bestraffningar som att spraya vatten på henne, låta henne lukta där hon kissat etc. Inget tycks hjälpa!
  Kan även tillägga att jag sprayat med sån där kattspray vars doft är väldigt impopulär hos katterna, som får dem att inte vilja vistas i just det området.

  Vad tror ni det kan bero på att hon beter sig så här? vi har en teori att hon protesterar mot något eler så är hon sjuk. Jag tänkte ringa veterinären imorgon för att få klarhet om det inte finns någon djurkunnig eller rentav veterinär/djurskötare härinne?
  Min första tanke var att vi får låta avliva henne, det var mannens förslag,men när jag tog upp det idag med honom var han intel lika positiv.
  Hur tycker ni att jag skall göra?

 • ladyha­wk
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 18:35 #0

  Det finns en tidigare tråd om detta, kolla den, massor med tips.

 • Tis 28 sep 2004 18:37 #0

  väntar du barn?
  min katt börja kissa överallt när ja blev me barn, d va hennes protest, hon fick lukta på magen å hon skulle tom tvätta rent den, hon fick göra d å sen dess har hon slutat me d

 • morots­land
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 18:39 #0

  Nej, avliva henne inte!!! Antingen är hon sur över nåt eller så är hon sjuk, då kan de bete sig sådär. Kolla med veterinären först och hittar de inget får du fundera över om hon har nån anledning att vara sur (det kan vara allt från att ni jobbar mer till att ni bytt kattsand eller flyttat matplatsen). Tryck inte ner henne i kisset, det hjälper inte. Däremot är det viktigt att tvätta riktigt ordentligt (och gärna med citrondoft) så att lukten av kattkiss inte sitter kvar nånstans, om den gör det fortsätter de ofta att kissa där.

 • Mamma Mu med Sparve­n Max
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 18:40 #0

  Detsamma hände med min katt. Hon var också innekatt och vi trodde hon trivdes... Men det gjorde hon tydligen inte. När hon fick vara ute slutade hon kissa inne och var glad och nöjd. Tyvärr har ju inte alla möjligheten att släppa ut kisen.

 • Solari­s
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 21:53 #0

  Hej igen!

  delfi2, nope jag väntar inte barn.

  ladyline, tror att de kan vara en orsak det där med kattsanden. Vi har nyligen bytt från sand till en strösort som är baserat på papper.

  Nu har vi pratat genom hur vi skall göra med vår kisse och vad det kan bero på att hon kissar på andra ställen förutom lådan.
  Mannen trodde att det beror på att hon är uttråkad och sur på oss, för att vi kanske inte ger henne mer uppmärksamhet än vad vi gör.
  Imorgon skall jag iaf ringa veterinären för att höra varför hon beter sig som hon gör.

 • morots­land
  Visa endast
  Tis 28 sep 2004 22:03 #0

  men du då är det säkert sanden! Vår katt började kissa i sängen (inte kul) när vi bytte sort, så det var bara att byta tillbaka

 • Ons 29 sep 2004 18:07 #0

  Det kan finnas många anledningar till att en katt börjar kissa inne. Men oftast beror det på logiska orsaker, för katten men inte för oss människor. För det första så ska du kolla rengöringsmedlet du har för att göra rent på golvet, innehåller det amoniak ska du inte använda det där katten har kissat för det kommer bara driva den dit. Ajax innehåller amoniak. Det finns även något som heter pissoff som jag rekommenderar att man ska tvätta med där katten kissat för det tar bort lukten, då gärna den med citronlukt. Fundera på om du ändrat på något i hemmet som katten kan reagera på, eller om du bytt eller tagit bort något för katten. Katter är som barn dom kräven uppmärksamhet och genom att göra dumma saker så får dom det. Är det så att kissande inte upphör, kolla upp med veterinären för det kan oxå vara urinvägsinfektion, men då märks det ju på mer sätt än att katten bara kissar, den dricker mer och det kan komma blod i urinen. Lycka till och var rädd om dig och din katt.

 • Mamma Mu med Sparve­n Max
  Visa endast
  Ons 29 sep 2004 18:17 #0

  Tji fick jag själv idag.... Min andra katt kissade i min säng....

 • Solari­s
  Visa endast
  Ons 29 sep 2004 23:19 #0

  Hej igen!

  Har nu ringt veterinären och fått tid för provtagning av hennes urin.
  Känns tryggare att få veta.

 • smilla­s matte
  Visa endast
  Sön 3 okt 2004 12:11 #0

  solaris: min minsta katt gör så för att protestera.... dvs när vi inte ger henne tillräckligt mycket uppmärksamhet, så du är inte ensam med detta underbara problem....

Svara i tråden: Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Husdjur
Svara i tråden...

Innehåll