• Solari­s
    Äldre 28 Sep 18:32
    75351 visningar
    36 svar
    36
    75351

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    Vet snart inte vad vi skall göra!
    Vi har en 1-årig kattflicka som vi fick ta hand om när hon endast var 5 veckor.
    Hennes mamma hade övergivit henne + 2 syskon. Min mans släkting tog hand om henne i 1 1/2 vecka innan vi fick hem henne, och lärde henne att gå på lådan,lapa mjölk samt börja så smått med uppblött torrfoder för kattbebisar.
    Hon var med andra ord rumsren när hon fick flytta hem till oss.Hon är en innekatt och verkar trivas mycket bra med det. Har alltid skött sig exemplariskt och gått på lådan med undantag då hon blev könsmogen,men vi såg snabbt till att låta sterilisera henne och det problemet var ur världen..... Trodde vi.
    Nu c.a 7,5 månad efter att hon blivit steriliserad har hon börjat att kissa på andra ställen förutom i kattlådan, detta har hänt flera gånger per vecka nu och jag och min man är väldigt trötta på det. Vi har försökt med diverse bestraffningar som att spraya vatten på henne, låta henne lukta där hon kissat etc. Inget tycks hjälpa!
    Kan även tillägga att jag sprayat med sån där kattspray vars doft är väldigt impopulär hos katterna, som får dem att inte vilja vistas i just det området.

    Vad tror ni det kan bero på att hon beter sig så här? vi har en teori att hon protesterar mot något eler så är hon sjuk. Jag tänkte ringa veterinären imorgon för att få klarhet om det inte finns någon djurkunnig eller rentav veterinär/djurskötare härinne?
    Min första tanke var att vi får låta avliva henne, det var mannens förslag,men när jag tog upp det idag med honom var han intel lika positiv.
    Hur tycker ni att jag skall göra?

  • Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!
  • Solari­s
    Äldre 28 Sep 21:53
    #0

    Hej igen!

    delfi2, nope jag väntar inte barn.

    ladyline, tror att de kan vara en orsak det där med kattsanden. Vi har nyligen bytt från sand till en strösort som är baserat på papper.

    Nu har vi pratat genom hur vi skall göra med vår kisse och vad det kan bero på att hon kissar på andra ställen förutom lådan.
    Mannen trodde att det beror på att hon är uttråkad och sur på oss, för att vi kanske inte ger henne mer uppmärksamhet än vad vi gör.
    Imorgon skall jag iaf ringa veterinären för att höra varför hon beter sig som hon gör.

  • Solari­s
    Äldre 29 Sep 23:19
    #0

    Hej igen!

    Har nu ringt veterinären och fått tid för provtagning av hennes urin.
    Känns tryggare att få veta.

Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!