• Äldre 9 Sep 14:44
    75375 visningar
    36 svar
    36
    75375

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    Björn 611 skrev 2011-09-07 20:33:45 följande:
    Är ingen duktig kattvetare men jag fick problem med min katt som efter 2år började kissa i skinnsoffan.
    Läste på olika forum vad som kunde vara orsaken men hittade inget som passade in på min katt och varför hon börjat bete sig som hon gjorde. Okastrerad honkatt som är inomhus..
    En kastering var en tanke till en början,avlivning en annan men hjärtat sa något annat.
    Provade sätta ut doftblock med citruslukt i soffan,vilket katter ska ogilla. Byta tillbaka kattsanden gjord av pellets från lågprisbutiken till den ordinarie dyra kattsanden köpt på djurafären. Hjälpte i ett par dagar men så långt var det ju bättre än daglig-dags kissande i soffan. Fick ett tips av min syster som har en hund som började kissa inne när han blev ensam hemma och de hade provat Feliway och olika andra metoder utan resultat. De satte helt enkelt på radion när de åkte hemifrån och till jobbet och det gav bra resultat på hunden. Jag provade även det på min katt,klockradion åkte på som sällskap till katten så fort jag åkte hemifrån och till jobbet .Min katt har nu inte kissat i soffan på 7 månader..
    Vad menar du med att du inte hittade något som passade in på din katt? Den var ju okastrerad, det är den absolut vanligaste orsaken till att katter kissar på andra ställen än i lådan. Glad
Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!