• Äldre 11 Sep 23:26
    75366 visningar
    36 svar
    36
    75366

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    Hejsan!

    Har med lite bekymmer med våra 2 honkatter som vi har hemma. Ska försöka berätta lite mer detaljerat då det nog krävs.

    Katterna är nuförtiden 10 resp 8 år gamla. Bott i en lägenhet i stan tills för 1½ år sedan hela deras liv. De har aldrig kommit riktigt bra överens, utan sköter sitt och låter den andra vara typ. Skaffade den andra som sällskap för att den första inte skulle vara ensam, då den hittade på massa hyss när den var själv, och visst slutade den med det, men de är totalt olika i personlighet, där den äldre är reserverad och tillbakadragen, och den yngre är väldigt kelig.

    För 1½ år sedan inför våran andra dotters nedkomst flyttade vi till ett radhus, och utan tvivel lät vi dem gå ut som de ville (mycket grönområde runtom), och det var väldigt populärt hos den äldre, medan den yngre höll sig runt huset hela året. Fortfarande funkade allt som det skulle hemma, de var inte bästa kompisar, men tolererade varandra.

    Denna sommaren började den yngre gå ut mer och mer hon med, och vips som det var så försvann hon iväg och var borta ganska exakt en månad. Vi trodde hoppet var ute då hon var värsta fegisen normalt sett mot andra djur och människor (dock inte mot den äldre katten som hon kunde bråka med stundtals)

    Jätteglada förstås att hon kom tillbaka, men då påbörjades en förändring hos båda katterna. Den äldre har efter detta, mest varit på undervåningen i vårat hus och sovit, eller ätit.
    Den yngre har blivit mycket kaxigare och är ute mycket mer och bråkar med andra katter i närområdet kring reviret.

    Det som även har hänt som då är problemet, är att den yngre katten smyger ner till undervåningen och gör doftmarkeringar där hon känner den äldre kattens lukt. På mattor, på dotterns lektält, på fåtöljer etc, och när då den äldre katten kommer dit och känner det gör hon ju likadant. Så blivit som en ond spiral på det hela, där jag springer och jagar med getoff spray och stänger dörrar och sprutar vatten, men är bara att stänga dörren som hjälper just nu.

    Vi har 2 lådor, båda där nere, men tror knappt den yngre går på lådan just nu då hon är ute hela tiden (även hittat hennes avföring i trädgården), något man kan göra? Börjar bli lite jobbigt minst sagt, plus att den yngre som nu blivit den domderande katten hemma attackerar den äldre när hon har möjlighet, både ute och inne.

Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!