• Äldre 7 Sep 22:06
    75348 visningar
    36 svar
    36
    75348

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    Och jag hoppas den är kastrerad vid det här laget.

  • Äldre 16 Apr 18:57
    #26

    Har katten kissat runt i två år? Vad har ni gjort mer för att komma till rätta med problemet? Jag skulle absolut bokat ny tid till vett för en grundligare undersökning först och främst för att utesluta fysiska besvär, urinprov igen, ultraljud av blåsan.. mm
    Skaffa även en eller två lådor till föra att se om det blir bättre, ställ på olika ställen även där han kan vara ifred. Använd bra klumpbildande sand, tex Ever Clean. Fundera sedan riktigt ordentligt vad som hände just när detta började, förutom renoveringen. Någon flyttat, flyttat in, katten ensam mer, aktiverar ni katten? Har han klösträn och leksaker? En katt kissar inte runt för att jävlas och det är ni ägare som ska ta reda på vad som felas katten.
     http://www.kattstatus.se/sida19.html 

  • Äldre 15 Aug 16:32
    #31
    maggangbg skrev 2013-08-15 14:43:20 följande:
    Hej..MIn dotter tog hand om en katt tjej som kanske va ca 5 veckor,katten va vildkatt..I dag är katten 3-4 år och vi har 4 hundar hemma..Katten kissar i hundarnas sängar,i våra sängar och soffan..Ja känner att ja inte orkar längre..Vi har steriliserat henne för ett par år sedan..Hon är väldens snällaste katt men detta kissande....Köpte ny soffa för ett par månader sedan och den är i tyg..Har folie och annat i soffan...Hon kan hoppa upp på tvättställningen om vi lagt kläder över ställningen så kissar hon på dom..Veterinären sa att det sitter i huvvet och kommer aldrig att försvinna...Min dotter vill inte avliva henne och inte ja heller egentligen..Men ja vill inte ha det som ja har nu helelr ....Kanske lika bra att ta bort henne......
    Jag förstår inte riktigt varför folk skriver här om sina bekymmer med sina djur istället för att självklart ta dom till veterinär och detta förbannade avlivandet om djuren inte gör som man förväntar sig!
    Hon har med största sannolikhet uvi, inflammation, kristaller eller tom urinsten vilket katten kan dö av om det tar tvärstopp. Hon kissar på mjuka saker för att hon förknippar lådan med smärta.
    Boka omedelbart tid till veterinär då hon troligtvis har mycket ont.
    Vad får hon för foder? 
  • Äldre 26 Sep 09:31
    #35

    Vad har du för låda? Vad för sand? Katten måste till veterinär och ta ett urinprov, annars kan inte sjukdom uteslutas. Blir så trött på alla idioter till veterinärer (och kattägare också för den delen) som inte fattar att ett simpelt urinprov ska tas när katten kissar fel.
    Hon sätter sig utanför lådan för att hon förknippar lådan med smärta.
    Om inget syns på urinprovet så be om Metacam som är dels smärtlindrande och anitinflammatoriskt. Ibland får katter en idipatisk cystit (inflammation i blåsan)

    Och.... gå inte till den veterinären som rådde dig till Feliway.

Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!