Inlägg från: Ctazy |Visa alla inlägg
  • Ctazy

    Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!

    sarahsimonee skrev 2014-09-26 03:23:41 följande:
    Köpte min katt för 1 år sedan då hon var 2,5år. Efter cirka en vecka tog jag henne till vetrinären för rakning (hon va inte så bra behandlad hos sin gamla ägare) och kastrering. Näst intill varje natt kissar hon runt om sin låda... Jag har testat ALLT!! Gör rent lådan flera gånger om dagen (även testat att inte göra det!), bytt kattsand, bytt låda, bytt plats. Skrubbat platserna hon kissar på med såpa med citrondoft.. Ringde den förra ägaren som påstår att hon var helt rumsren hos henne. Kissar inte bara hemma hos mig, utan även hos mina föräldrar när hon varit där, så borde inte ha något att göra med att hon inte trivs i hemmet. Kan över tillägga att jag försökt med positiv förstärkning genom att ge henne godis varje gång hon går på lådan.

    Ringde vetrinären för ca ett halvår sedan då jag ville åka in och undersöka henne. Fick bara svar att testa Felliway (vilket inte heller har fungerat..). Är så otroligt trött på att vakna vid 3-4 varje natt nu och behöva torka upp kiss.....
    Precis som ovan skriver så behöver katten bli undersökt av en bra veterinär. Feliwayveterinären är dålig.

    Ifall det skulle visa sig att katten inte har problem med urinvägar eller njurar så är det troligen någonting med lådan som är fel. Hur många katter har du? Man brukar rekommendera en låda per katt + en extra. Så ifall du har en katt ska du ha två lådor, två katter ska ha tre lådor och så vidare. En del katter vill kissa på ena lådan och bajsa i den andra. Sedan vill (nästan alla) katter ha finkornig, klumpande kattsand i sina lådor, då det är mjukt för tassarna och lätt att gräva i. Katter är ju ökendjur från början. 
Svar på tråden Arghhh!!!!! Katt som kissar runtom hemma!