• Awsome

    flytta till annan stad

    Har mamman varit hemma med barnet sedan förlossningen? Då kommer du inte kunna få ensam vårdnad, om du inte kan bevisa att hon är olämplig förälder. Det rekommenderas inte, för då kommer ni aldrig att kunna prata med varann igen.

    Är ni gifta har ni och får ni automatiskt gemensam vårdnad vid skilsmässa.

    Hur långt bort ska hon flytta? Är det under 10 mil så får du hämta och lämna enligt praxis och får umgänge varje helg en övernattning från 1 års ålder. Det rekommenderas 1 övernattning per år (ex 2 nätter för 2-åring) och tätt umgänge.

    Ni kan säkert komma till andra lösningar, ovan är bara praxis.

    Kontakta en advokat. Du har rätt till rättshjälp om du har låg inkomst eller saknar hemförsäkring. I hemförsäkringen ingår rättsskydd. Det står i dina hemförsäkringsvillkor vilka självrisker du har.

  • Awsome
    ängeln 25 skrev 2006-08-03 22:00:31 följande:
    Jag tror man får flytta till annan stad men den får inte ligga mer än ca 40mil bort eller om det var 20... Men ring en advokat och fråga ..Lycka till
    Tror faktiskt att man får flytta hur långt man vill.

    Om du inte skriver på flyttanmälan, så kommer Skattemyndigheten att göra en utredning. De kommer att följa lagen som säger att en person ska vara skriven där denne bor. Om du vill överklaga beslutet, får du gå till domstol. Summa... att du lika gärna kan skriva på.

    Mamman kan inte diktera villkoren för umgänge. Boka tid i Familjerätten. Där får ni (förhoppningsvis) bra hjälp. Små barn ska ha tätt umgänge med den förälder den inte bor hos. Ni får hjälp av den familjerätt i den kommun där barnet är skrivet nu, dvs där du bor. Om familjerättssekreteraren är "knäpp" så byt! Det finns bra och det finns dåliga.
Svar på tråden flytta till annan stad