• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Visar filmen andeprat eller cold reading?
  • Johan

    SkåneP:


    Mmm, jo. Det är ju väldigt underligt att medium som pratar med de som gått vidare oftast nämner problem som är vanliga och att andar oftast gått över i de mest vanliga sjukdomarna och åkommorna*. Man tycker ju att de kanske borde vara lite speciella. Men tyvärr, de som går till seanser, både avlidna och levande är som vilka andra människor som helst, och har samma sorts problem med hälsan som alla andra (andarna slipper ju de problemen nu iof).

    Då kan vi vara överens om att det är svårt att gissa ålder, "middle of his life" tolkar jag som runt 45-50, även om det är OMÖJLIGT för något att gå bort "in the middle of his life"    Och det hade väl varit bättre om hon omdefinierade åldern i en siffra, men jag vet inte om termen är vanligare förekommande och bättre definierad i England.


    Sen är ju tyvärr inslaget förkort för att göra en helhetsbedömning, jag får intrycket av att det är klippt, vad tror du?

    * Ironi


    Mediala.se - en hemsida för oss mediala.se
  • Raketnos

    Johan
    Jag vet inte om du menar SkåneP eller alla vi som tyckt oss se cold reading i inslaget när du skriver ni. Men jag svarar i alla fall efter hur JAG har uppfattat det.

    Jag tycker det är tråkigt att du skriver:
    "Tro inte för ett ögonblick att ni kan se bortom er tro och vara objektiva." Du vet inte vad jag tror på. Jag gör även mitt bästa för att vara objektiv. Det jag har läst om coldreading jämför jag med vad jag såg i filmen. Betyder det att jag har rätt? Nej. Men det var fortfarande vad jag såg. Var det inte mig du vände dig till så ber jag om ursäkt.

    Om tandproblem: Det kan vara vad som helst som t. ex. karies, ilningar, fläckar, lösa tänder osv. Hon sa bara: "You've been having problems with your teeth" Ja någon gång under sitt 0-40 (jag vet såklart ej exakt ålder) så har kvinnan säkert haft problem med tänderna. Det har de allra flesta haft. Kvinnan bekräftade detta för mediet med att ange en tidpunkt som mediet kunde fortsätta efter. Kvinnan kunde sagt ja åt någon gång i hela sitt liv... Mediet borde ha sagt: Du har har haft problem med tänderna de senaste veckorna. eller något liknande tycker jag för att det ska kännas mer äkta.

    Tråkigt igen att du måste dra in personliga saker som att om vi har så mycket problem med tänderna så får vi väl borsta dem bättre. Vad har det med saken att göra? Jag utgår inte från mig själv när jag säger att många har haft problem med tänderna.

    Börjar på ett nytt meddelande nu så det inte blir för mycket och så jag hinner läsa allt som skrivs.

  • Raketnos

    Vad jag vill få fram med hjärt- och lungproblem är att det är ett för brett område där hon inte kan precisera sig. Nej det kanske inte är konstigt att hon nämner det, för det är trots allt väldigt vanligt. Men jag tycker hon kunde gå in djupare på det och säga vilket fel som mannen hade. Cancer? Hjärtinfarkt? KOL?

  • ming

    Jag fick välja "Jag orkade inte ens se filmen." fast egentligen funkade inte filmen hos mig.


    Så det så!
  • Raketnos

    ming
    Tråkigt! Min spelades i Windows Media Player, kanske är det som är problemet? Om du inte har det vill säga. Fast den kanske spelas i flera olika spelare, jag vet inte så mycket om sånt här.

  • Johan

    Raketnos:
    Du får jättegärna svara du också
    Tandborstning grejen var ett skämt, ursäkta om jag glömde den glada gubben
    Hur som helst är det bara en person i min umgängeskrets som klagat på tandproblem, men man kanske inte pratar högt om det? Sen bör det ju vara ett problem som hon haft den besökaren gick över till andra sidan kan man tro, eftersom sittern får bevis att anden varit med henne efter att han gick bort.

    Vad gäller lung/hjärtproblem så är det ju inte alltid man som medium får sjukdomen textad för sig (även om det också händer). Man brukar oftast känna problemen på sig själv, hon hade kanske kunnat precisera var i bröstet det var och sådant, men exakta sjukdomar är svårt.

    Men som sagt det går lite för snabbt fram för att jag inte ska tro att det är klippt, så det är kanske inget bra exepel ändå.


    Mediala.se - en hemsida för oss mediala.se
  • Raketnos

    Johan
    Ok, då förstår jag. Jag läser nog lätt in fel ton om inte de fina gubbarna finns med
    Jag vet inte om det är vanligt att prata om tandproblem. Har hört många som beklagat sig över småhål och tandsten. Jag har inte haft så mycket problem själv med tänderna, men till problem räknar jag att jag råkat slå av en tand och har haft några få hål. Blev kanske lite OT här.

    Hur menas med att få "sjukdomen textad för sig"? Är det som att man läser en bok eller nåt? Går det att förklara på något annat sätt?

  • Raketnos

    Hur brukar en seans gå till annars? Frågar med tanke på ditt sista stycke.

  • Johan

    Vet inte vad jag ska svara på hur en seans brukar gå till, ska jag beskriva en seans? Oftast brukar man få en massa information först och sen får man bekräfta om man känner igen någon som stämmer in på beskrivningen.

    När man får kontakt som medium, eller rättare sagt, de gånger jag gjort det, så fungerar det som så att jag får egentligen bilder eller tankar genom intuitionen. Det känns som gamla bleka minnen. Om du t.ex. tänker på den första bilen som din familj hade och som du kommer ihåg, ungefär sådana bilder får jag upp i skallen, och då kan det vara svårt att se exakt hur fälgarna såg ut. Jag får också upp känslor, man kan känna sig lång eller kort, om man har problem med halsen, tänderna ;) eller benen. Man kan få en inlevelse om hur personen gick över, en gång var det en man som skjutit sig som tog kontakt med mig, och då gjorde det plötsligt väldigt ont i ena sidan av huvudet och smärtan gick snabbt från den sidan till den andra. Man kan också känna lukter ibland. Var det någon som uppskattade förklaringen och förstår något mer nu?


    Mediala.se - en hemsida för oss mediala.se
Svar på tråden Visar filmen andeprat eller cold reading?