• Mallem­us
    Äldre 12 Oct 15:43
    13600 visningar
    42 svar
    42
    13600

    lättöl = halvt glas vin???

    I debatten om antal gram alkohol måste ju även mängden vätska vara relevant. ½ glas vin är ju enbart ngr ynkliga cl medans en lättöl är 33 cl. Man kan inte jämför äpplen och päron.

    Jag tror (obs tror) inte att gram är ett relevant sätt att räkna alkoholen på, utan det är volymprocent man skall använda för att kunna jämföra olika typer av alkoholhaltiga drycker.

  • Mallem­us
    Äldre 12 Oct 16:11
    #0

    Men även om du dricker ett glas vin med ett glas vatten till så blir koncentrationen starkare (nu tror jag igen). Mao är volymprocenten en bättre måttstock (det torde ju också vara därför som man räknar alkohol på volymprocent för det mesta? eller?). Antal gram du dricker har ju inte med vilken procent du får i blodet... för det beror ju också på hur snabbt det förbränns samt under hur lång tid du dricker det.

    Jag vill dock poängtera att jag inte (här iaf) har ngn åsikt om huruvida det är bra eller dåligt att dricka lättöl, vin osv. Det var mer att diskussionerna som böljar fram och tillbaka i denna tråd inte rikitgt jämför samma saker hela tiden!

  • Mallem­us
    Äldre 12 Oct 16:12
    #0

    Dessutom så kan man ju enligt den devisen kanske dricka ett glas vatten samtidigt med ölen också? man kan ju inte ta med det i jämförelsen. Jag personligen dricker också alltid vatten till vinet, men det kan man ju i böcker och på liknande ställen ej ta för givet att man gör.

Svar på tråden lättöl = halvt glas vin???