Inlägg från: ZeeDeveel |Visa alla inlägg
  • ZeeDeveel

    Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!

    Persilja tar bort vitlöksandedräkt! Om man t.ex. ätit middag och känner att man kan döda ett litet land med sin andedräkt - ta en knippe färsk persilja och tugga på/gnid in fingrarna.

  • ZeeDeveel

    det kanske har gått hål på emaljen? då ser det grått ut.
    finns emaljlack (ser ut som tippex ungefär) som man smetar på. kan vara värt att prova innan det spricker upp ytterligare (kan bli dyyrt annars).
    kolla i välsorterade affärer eller vitvaruhus, järnhandel borde ha..

  • ZeeDeveel

    igår hade jag städdag i min studentkorridor, och envis som jag är gav jag mig på att göra rent ugnen när jag ändå höll på. kanske ska tillägga att ingen har gjort rent den där ugnen iaf sen jag flyttade dit för ett år sedan. det såg typ ut som om nån begått massmord i den...

    efter trekvarts skrubbande med koncentrerad såpa gav jag upp. nån som har nåt tips på annat medel som funkar bättre?

  • ZeeDeveel

    men jag körde den metoden - plus att jag skrubbade. men alltså. deet är så ingrott, tänk dig nio lata studenter på en ugn...(mkt snabbpizza och sånt..haha)

    egentligen tänker jag väl knappast röra den där ugnen igen, flyttar ändå snart. men jag blir så förbryllad :)

  • ZeeDeveel

    alltså..det är väl inte så bra att lägga blöjor i gröna påsar? tanken med de gröna påsarna är väl att de sorteras som just frukt och grönt (vilket blöjor knappast kan räknas till..hehe). eller har jag fel?

  • ZeeDeveel

    baronessan - jag tror att det bara är vissa kommuner som delar ut särskilda påsar för komposterbart avfall. så du behöver nog inte vara rädd att det hamnar fel då, om du inte fått sån info.

    fast det är ju alltid bra att källsortera /lilla miljökämpen

Svar på tråden Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!