• CherstinBovington

    Kan man rädda nåt man bränt?

    Om vi säger att jag gör en soppa, el. en sås, och så råkar den brännas vid, kan man "rädda" den då? Jag menar nu om det blir bränt i botten på kastrullen/pannan och hela såsen/soppan el. så smakar rök, bränt.

    Kan man "rädda" den på nåt vis, eller är det bara att kasta?

  • Svar på tråden Kan man rädda nåt man bränt?
  • melonpuss

    Om du har bränt såsen så häller du över det i en ny kastrull för så länge du inte rör upp det brända smakar inte såsen bränd.

  • UNDERVERK

    omjag bränner såsen brukar jag sila ner den i en annan kastrull o ha på svagare värme.

  • MayaS

    Har hört att man kan skala en lök och stoppa ner.. har dock inte provat själv så jag vet inte sanningshalten i det hela


  • Phalaenopsis

    Om någon annan, mycket senare, googlar detta:
    En hackad lök i en sil som man häller såsen genom med funkar. Det vidbrända borta! Dock är det väldigt svårt att få bort löksmak från t ex kolasås ,,,

Svar på tråden Kan man rädda nåt man bränt?