Barnstjärna lämnar agent efter sexanklagelser
Forum Kvinnosjukdomar - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Prolaktin

  Ons 28 jan 2004 08:37 Läst 23630 gånger Totalt 8 svar
  jasmin­e
  Visa endast
  Ons 28 jan 2004 08:37

  Hej,
  jag var i förra veckan hos min gyn då jag undrarde varför det kommer mjölkliknande vätska från mina bröst om jag klämmer på dem. Min gyn tyckte att detta var konstigt då jag aldrig har fått barn eller varit gravid och då dessutom mensen är helt regelbunden. Tog i alla fall ett blodprov för att mäta prolaktinvärdet.

  Har hört att man ej ska vara stressad vid denna provtagning då stressen i sig tydligen kan påverka värdet. Problemet för mig är att jag är fruktansvärt spruträdd så ett blodprov i sig innebär hög stress för mig. Har ni hört att stressen kan påverka prolaktinet?

  Vilka prolaktinvärden ska man egetnligen ha?

  Är det någon här som har mjölkliknande vätska i brösten utan att vara gravid eller utan att ha förhöga prolaktinvärden?

 • Cassan­dra
  Visa endast
  Ons 28 jan 2004 16:24 #0

  Hej Jasmine!
  Jag upptäckte det igår efter duschen. Det kom typ mjölk ur bröstvårtorna
  Jag vet inte så mycket om detta själv mer än att det kan bero på hormonerna efter man slutat med P-piller. Eller att man kan vara gravid!? Jag själv slutade i Aug. 2003.
  Jag å min man försöker att få barn så jag hoppas själv nu på det sista!
  Slutar detta inte å min mens kommer så ska jag ringa en BM.
  Kram Cassandra.

 • jasmin­e
  Visa endast
  Fre 30 jan 2004 15:18 #0

  Hej igen,
  fick mitt provsvar idag, prolaktinvärde 16. Min gyn sa att värdet ska ligga mellan 10-20 så mitt ligger inom en ok gräns. Är det någon som vet om prolaktinprover egentligen ska tas på fastande mage? Mitt gjordes inte det. Frågan är ju nu varför jag har mjölk i brösten trots att prolaktinet var ok. Min läkare sa bara att det kan man inte veta, men jag skulle gärna vilja ha en lite mer vetenskaplig förklaring.

 • Felici­a
  Visa endast
  Tor 5 feb 2004 19:59 #0

  Hej!
  Jag känner igen mig i din beskrivning... Märkte att det kom mjölkliknande vätska, främst ur mitt ena bröst, för ca 1,5 år sedan. Har ju inte kunnat låta bli att klämma då och då, och jag har fortfarande det så. Har inte haft en aning om vad det kan ha varit förrän jag upptäckte den här sajten! Har inte "vågat" gå till läkaren med detta. Kan tillägga att jag aldrig varit gravid och åt inga p-piller när det började. Skulle också vilja ha mer info!

 • Tissa2­2
  Visa endast
  Tis 24 feb 2004 22:53 #0

  Jag vätska som kom ur brösten, men tänkte inte mer på det. När jag slutade med p-piller så kom inte mensen igång och jag gick till en barnmorska. Hon tog ett prolaktinprov som visade sig för högt. Jag fick då vidare till magnetröntgen, och det visade sig vara en hypofystumör, men de är ofarliga. Det enda problemet är att den sitter så nära synområdet så man får äta tabletter som gör att den inte väer och förhoppningsvis försvinner. Men när man har en sån så får man även för högt prolaktinvärde. Läkaren sa att det är inte ovanligt bland kvinnor. Lycka till och jag hoppas på det bästa för er skull
  Kram på er

 • Monica m Amanda 03
  Visa endast
  Fre 27 feb 2004 11:05 #0

  Tänkte precis skriva samma som Tissa22 skrev. Jag har också haft höga prolaktinniåver, och mjölk i brösten. Dessutom försvann mensen. Detta pga. tumör på hypofysen.

  Jag fick tabletter som skulle hjälpa och då fick jag tillbaka mensen. Sen blev jag gravid och nu 8 månader efter förlossningen är mensen inte tillbaka. Jag ska gå och ta nya prover i april för att se om jag behöver fortsätta mediciner eller ej. Tydligen kan tumören försvinna av sig själv.

  Om du vill kan du maila mig monica@duprez.org

 • Tis 30 mar 2004 10:19 #0

  jag har också mjölk eller något liknande i brösten när jag trycker på dem. har haft det i ca 2 år tror faktiskt att det kom i samband med att jag slutade med p-piller men jag är inte säker. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och hon sa att det kan bero på en cysta men det tror jag inte eftersom man sällan har cystor i båda brösten. men jag ska iallafall ringa gyn idag för test. jag blev riktigt orolig när de nämnde att det kunde vara en cysta.

  men jag har också hört att man kan ha så när man har för mycket eller för lite av vissa hormoner.

 • Lilltö­sa
  Visa endast
  Tis 30 mar 2004 10:46 #0

  Hej, jag skrev just ett inlägg själv om detta. Min gyn tyckte inte man ska oroa sig så länge man har regelbunden mens. Man ska inte klämma på brösten. Läcker dem så kanske man ska oroa sig men absolut inte annars. Jag behövde inte ta ngt prov heller.

 • Puppy0­70
  Visa endast
  Tis 30 mar 2004 10:57 #0

  Jag har mjölk i brösten fastän jag inte är gravid. Jag kollade prolaktinvärdet och det var inte förhöjt. Men har läst mig till att prolaktinvärdet kan vara förhöjt när man har mjölk, men inte är gravid. Om det är så behöver du inte bli orolig ändå för det kan vara så att en körtel i hypofysen är förstorad och därför procuderas prolaktin i högre doser. Det är inte farligt utan kan medicneras bort.

Svara i tråden: Prolaktin
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Planerar barn
Svara i tråden...

Innehåll