Inlägg från: Jenny81 |Visa alla inlägg
  • Jenny81

    Blivande sjuksköterskor babblar vidare

    Snart börjar termin 4 för min del och det innebär 15 veckors praktik!! KUUL!!

  • Jenny81

    mkk - Jag läser också i Gävle, börjar termin 4 i januari. Du behöver INTE alla de böckerna som är i första kursen. Jag gjorde misstaget att köpa alla böcker i början, gör för allt i världen inte det. Grundläggande omvårdnad böckerna återkommer i många kurser, så de kan ju vara bra att ha.

    Men köp för allt i världen inte författningshandboken och estetik boken!! Estetik boken kommer du använda till 1 uppgift, författningshandboken behöver du egentligen, men det går att ta ut lagarna via internet. Hoppas att det hjälpte något.

  • Jenny81

    NUUU är äntligen pedagogik kursen färdig. Lämnade in min examinationsportfölj igår. Så jädra skönt!! Nu läser vi 5 poäng medicin med start på måndag, och sen jädrar har vi 15 veckors praktik - det blir kul, men en intensiv termin!

  • Jenny81

    Åhhh!! Idag började jag termin 4 och det med en medicin kurs. Så jävla roligt!!! Farmakologi, läkemedelsräkning, gynekologi, obstretik och psykologi! Mycket att ta in på 5 veckor, men ack så roligt när man har läst 5 veckor sociologi och 5 veckor pedagogik de senaste veckorna.... Ingen är gladare än mig just nu!!

  • Jenny81

    Lucasmamma - ja de där kurserna är verkligen aptråkiga. Men de är bara att härda ut. Jag hade svårt att motivera mig under de kurserna, men till slut kom jag fram till att om jag inte läser det här, ja, då blir jag ingen sjuksköterska heller.. Så de är bara att härda ut, de är skittråkigt - men de kommer bättre tider.

  • Jenny81

    Åh. Har tenta på fredag i farmakologi och läkemedelsräkning. Räkningen har jag full koll på, jag måste vara dum som tycker matte är kul?! Men det kanske blir extra kul när man bara flummat runt på skolan i 10 veckor.. Farmakologin har jag lite svårare med, det är intressant men så mycket som händer o interaktioner o farmakokinetik och farmakodynamik är lite knivigt...

  • Jenny81

    Precis kommit hem från en tenta i farmakologi och läkemedelsräkning B. Jag sparade kladdpappret med mina uträkningar på läkemedelsräkningen och när jag börja räkna med miniräknaren på telefon, ja då ser jag att jag har ETT jävla slarvfel. *gaaaaaaaaah* Blir att göra om den ju!!!! Tänkte bara höra, hur har ni när ni tentar på läkemedelsräkning, får ni använda miniräknare?

  • Jenny81

    "Jodå!Annars sku det noga vara 100 fel av 10 möjliga..."

    Vi får inte använda miniräknare whatsoever, och jag tycker det är lite dumt, nog gör man det sen när man är färdig. Lärarna påpekar att det är med miniräknare som de största felen sker, att man tar 10 eller ibland tom 100 gånger för mycke. Men hur säkert är det att stå å räkna i huvudet då.. Hmm Hmm. Jag kan tycka det är lite jobbigt att dividera typ 40.000/1440 o få en massa decimaler o så...

  • Jenny81

    Fast läkemedelstentorna får vi göra om hur många gånger som helst. Klarade A tentan på första, men den här blir de ju omtenta på. Det är väl inte hela världen, men orka åka in 7 mil en lördagmorgon för att skriva om en tenta.. Blä!

  • Jenny81

    KS - Läkemedelsräkning i sig är inte så krångligt, det som kan vara krångligt (tycker jag) är att beräkna dropptakt eller hur lång tid det ska gå in på. Då är det ganska mycke siffror hit o dit, men de går. Men frågor som Kalle är ordnierad 2 mg, hur många ml ger du honom om läkemedlet har styrkan 4mg/ml, tex - de är ju inte så krångligt.

    Eftersom det vi skrev idag var en 2 delad tenta, en del farmakologi och en läkemedelsräkningsdel, så skriver man bara på den delen man blir underkänd på. Så jag hoppas jag slipper skriva om farmakologin!!

Svar på tråden Blivande sjuksköterskor babblar vidare