• SSK studen­t
    Äldre 22 Mar 22:11
    30179 visningar
    606 svar
    606
    30179

    Blivande sjuksköterskor babblar vidare

    Hej. Hoppar in på tråden. Läser til ssk och har ett år kvar. Men har nu blivit sugen på att läsa till läkare så jag skall plugga naturvetenskapligt år efter att jag jobbat ett år sedan så skall jag söka in. Jag vill verkligen läsa vidare på en högre nivå. Jag tycker medicin är otroligt spännande och vill veta ALLT om det. Känner inte ni så. Är bara 23 så jag hinner nog med detta med skulle jag tro. Man har många år av arbete framför sig så varför inte satsa högt?

  • SSK studen­t
    Äldre 26 Mar 18:59

    Nej du ska inte kunna allt som står i böckerna men du skall kunna grunderna. Läs på det som står i studiehandledningen och ingenting annat för du kan inte "ta in" mer än det för stunden, det blir bara rörigt då. Resten återkommer under hela utbildningen. Visst är det kul med latinska ord? Jag älskar dem, fråga på om det finns något som jag kan hjälpa dig med...Man skall använda varandras kunskaper. Jag brukar fråga om allt, annars lär man sig inte.

  • SSK studen­t
    Äldre 26 Mar 19:07

    Tycker ni att det är svårt att få ihop skola, familj. jobb, socialt liv och träning? Jag får ihop det men kan ju erkänna att ibland är jag TRÖTT. Jag ska inte klaga men ialla fall så är det tufft ibland. Har precis varit ute på praktik i 9 veckor med tre tentor under den perioden, En skriftlig på 13 sidor, en klinisk examination + en muntlig inför grupp. Helgen efter avslutad kurs arbetade jag fredag och Lördag natt men det var inga problem sedan på Söndag eftermiddag hade vi barnkalas med 17 barn hemma (Huvudvärk) ha ha, Idag påbörjade jag min nya kurs och om några veckor är det åter praktik, Ska jobba natt kommande helg och upp på det går jag och tränar för utan träning varannan dag så orkar jag inte vara aktiv. Herregud, låt sommaren snart vara här ha ha. Skall föressten läsa en extra kurs till hösten -juridisk översiktskurs. Den går kvällstid.
    Har NI diagnosen på mig? Angina Pectoris, Hypertoni osv..ha ha ha

    LYCKA TILL MED ERA STUDIER,

  • SSK studen­t
    Äldre 27 Mar 21:57

    Min gamla arbetsgivare skickade hem ett schema till mig idag om natt tider inför sommaren. Herregud nu börjar jag bli nervös. Jag behöver inte jobba särskilt mycket så jag kommer vara ledig i 1 1/2 månad och sen då långledigt imellan som det brukar vara. Men nu till min fasa så skall jag vara LEDIG. Ja lite konstigt låter det när jag säger så, säkert men nu hör till saken att jag är aktiv och visst blir jag trött men jag gillar att fräsa på i 200 km/h, jag kollade efter sommarkurser men hittade ingen..Är jag inte riktigt klok frågar jag mig själv ibland men jag har lite överskottsenergi. En klasskompis frågade mig senast idag hur jag orkar med mig själv med den farten ha ha ha. Vi skrattade gott. Jobb till helgen igen (som tur är) Ha ha ha.

    HA DET SKÖNT I VÅRVÄDRET

Svar på tråden Blivande sjuksköterskor babblar vidare