Fem frågor till ...
Forum Barn/funktionshinder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???

  Tis 2 jan 2007 14:07 Läst 2444 gånger Totalt 27 svar
  Tis 2 jan 2007 14:07

  Jag är hemma och idag och är sjuk, givetvis... min sambo fick åka till hjärtultraljudet själv...
  Ringde och berättade att det var ett litet litet litet fel/inget allvarligt, hade han inte haft downssyndrom skulle de troligen inte gjort något åt det.... Vet inga tider men det skulle bli fler kontroller och troligtvis en operation i Göteborg på hjärt...???

  Det hette något ... fosterövergång eller något... ska vanligtvis växa bort av sig själv innan/efter födseln men inte i vårt fall tydligen... huuu... operationer är ju jätte obehagliga å hemska... min stora pojke har opererat halsmandlarna... bara det en hemsk upplevelse och att söva dem... men hjärtat... tanken på att någon ska skära i min bebis är HEMSK! Har någon av er haft detta fel... har ju sett bilder på långa hemska ärr... huuuu... Hoppas in i det sista att det är en pytteliten, snabb och superenkel operation ... Är det något vi ska tänka på om vi hamnar i Göteborg?


  God fortsättning på det nya året.....
  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-02 14:10:49:
  (+ börja äta medicin mot hög sköldkörtel Hoppas att hans mage kommer funka bättre nu!)

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-01-02 21:27:11:
  FOSTERFÖRBINDELSE hette det visst något som alla barn har i magen men som vanligtvis växer ihop inom några veckor. Hade han inte haft DS är det troligt att de inte gjort något åt det.Hoppas nu på att det ska bli någon mer undersökning och att de ska komma på att det inte behövs opereras....halmstrån!!
 • Sarame­dM
  Visa endast
  Tis 2 jan 2007 14:09 #1

  Jag har ingen erfarenhet men sänder en stor kram

  Eller jo, min man har ett ärr efter 4 hjärtoperationer och det är inget man tänker på efter ett tag.

 • Nasse liten
  Visa endast
  Tis 2 jan 2007 14:11 #2

  *kram*
  håller tummarna att allt går bra!

 • Tis 2 jan 2007 14:15 #3

  Jag tänker inte på själva ärren.. utan tanken går till vad som orsakat dem om du förstår vad jag menar... Jag vet inte men jag tänker väl knäppt... större ärr- större operation mindre ärr -enkel operation... inser väl att det kanske inte är så men jag vill ju att det ska vara enkelt och absolut inga komplikationer... Jag tycker att det är mardröm även om många har gått igenom större/värre saker...

 • Tis 2 jan 2007 14:16 #4

  Är det en åder som inte har slutit sig som skulle gjort det. Nät i stil med dactus?

 • lillru­mpan
  Visa endast
  Tis 2 jan 2007 14:17 #5

  Vi har ingen erfarenhet av detta ännu men kommer troligtvis att hamna i samma situation. Moa hade samma fel men det hålet har nu växt igen och nu kvarstår 4 andra små hål.
  Våra tankar finns hos er och hoppas att allt löser sig.

 • Tis 2 jan 2007 14:18 #6

  Har en hjärtOP dotter (två ggr) en öppen med hjärtlung apparat. Tänkte också på ärr och så, det är naturligt att oroa sig även om sånna saker.
  Ring läkaren och fråga och be dem aatt förklara vad det är som är fel och vad som skall åtgärdas. Även om man har fått det förklarat för sig så är man i chock och måste få det beskrivet om och om igen.

 • Tis 2 jan 2007 15:15 #7

  hi My boy who has down syndrome didnt had any heart failure when he was born. I did had a small hole in my heart when I was born it was a very small one and it heal through the years and I took some medicine. I was controlled with exams till I was 6 yrs old then they decided to stop the cardiograms because my heart was ok

  Good Luck ! Hope everything works fine

 • Tis 2 jan 2007 18:58 #8

  Hej!
  Jag har en flicka som är hjärtop 2 ggr i Göteborg. Det är jättetrevlig personal i GBG. Det ni måste tänka på är att kunna skaffa mat. Antingen så kan man göra maten själv på pat hoteller Ronald Mc Donals house (om man får bo där så är det ett supertrevligt ställe att bo på och det finns affär inte långt från sjukhuset) eller köpa mat på restaurangen. VI har bott på ronald och alltid lagat maten själv. =0)

  Som jag förstår (men jag kan ju ha fel) så tror jag att du menar att erat barn har en öppenstående ductus, Det kan kräva en öppen hjärtkirurgoi men jag tror ( är inte alls säker) att man kan stänga den med en ballong operation...alltså att de för in nån grej via blodkärlar som täpper till öppningen.....men som sagt jag är inte säker men jag tycker att ni ska prata med läkarna och få svar. Nått som är viktigt är att ta med en kamera och ev videokamera och föreviga stunden i GBG.....det har jag värdesatt speciellt nu när jennie är väldigt intresserad av sitt ärr....jag kan visa henne på kort vad hon har varit med om som orsakat ärret-

  Många kramar från cathrine...
  under åkomma/sjukdom har vi en hjärtebarns tråd som du är välkommer att skriva i. det heter hjärtebarnsföräldrar#2

 • Tis 2 jan 2007 21:39 #9

  Tack för alla svar å tips, de ska jag ta med mig! ... stärks lite av att det kunde ju vara sååå mycket värre, men är lite ledsen ändå.

 • Ållebå­lle
  Visa endast
  Tis 2 jan 2007 21:48 #10

  Var i Eskilstuna den 10 nov. och träffade en hjärtspecialist från Göteborg. Elliot som nu är 2,5 år ska nämligen operera sitt lilla hjärta. Han har en ASD-sekundum, ett hål som gör att lungorna får jobba lite extra.
  Vi har gått på regelbundna ultraljud och även gjort ett isotop-prov som visar flödet genom hålet.
  Läkaren berättade att man kunde sätta igen hålet på två olika sätt. Det första är att gå ner med ultraljud genom matstrupen för att se om hålet har fina jämna kanter och inte sitter för nära klaffarna. Då går man in i ett blodkärl via ljumsken och sätter igen hålet.
  Skulle inte det fungera, blir det en stor operation med hjärt-lung apparat.
  När den här operationen kommer att ske, vet vi inte riktigt. Någon gång när han är mellan 3-5 år, så det är bara att vänta.
  Hoppas allt kommer att gå bra för er och att ni får träffa en läkare som kan ge svar på alla era frågor.
  Kram från Lena

Svara i tråden: Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Förälder
Svara i tråden...

Innehåll