• Snirke­l
    Äldre 3 Jan 20:59
    3102 visningar
    27 svar
    27
    3102

    Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???

    Tror inte att du behöver oroa dig så mycket. Om det är ductus han har så kan det åtgärdas med en hjärtkateterisering. Då söver de barnet och stoppar in en slang i ett kärl i ljumsken. I denna slang kan de ha en massa pinaler som kamera och små instrument de kan göra ingrepp med. Dutus går ofta att sluta med dessa instrument så det är inte säkert att de behöver skära i honom.

    Min son hade ingen skiljevägg mellan höger och vänster kammare plus att kroppspulsådern satt där lungpulsådern skulle vara och vise versa. När de undersökte honom inför operationen gjorde de det med hjärtkateterisering och det ärret har han nog inte ens upptäckt själv (är 13 år idag)

    Jag har en bekant som är opererad för detta på 70-talet. Då gjorde de ett litet snitt på sidan av bröstkorgen så det ärret är inget hon tycker är missprydande idag. Det försvinner nästan under armen. Tror inte att de operationer de gör idag skulle ge större ärr än operationerna på 70-talet.

    Min son fick förstås en lång, röd "dragkedja" mitt fram, för de har ju byggt om hans hjärta ordentligt, men den har bleknat med åren och dessutom inte vuxit med kroppen så ärret är inte lika långt i förhållande till bröstkorgen som det var när han var bebis och det smälter ihop färgmässigt med huden så det syns knapp om det inte har varit en solig sommar och han blivit brun.

    Så... *klapp på axeln* det blir nog bra, du behöver inte oroa dig

Svar på tråden Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???