• Lefo

    Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???

    Hejsan


     

    Fosterförbindelse är öppen ductus.
    Väldigt vanligt hos prematur födda barn och då ofta opereras dessa småttingar.


    Agnes hade öppen ductus och skulle opereras men den sköts upp pga av att Linnéa var så dålig (läkarna ville inte utsätta oss för mer saker just då) och när den väl skulle stängas då höll den på att stängas av sig själv.


    Agnes som du vår ca i v 30 när det upptäcktes fick mycket vatten i kroppen och hennes hjärta fick jobba hårdare, hon fick mycket vattendrivande plus lite mat (den lilla mjölk hon fick ”dopades” med massor av näring i stället).
    Men när barnen är så stora som din kille är det inte lika farligt som när dom är prematurer.


    En kille i min mamma grupp hade en öppen ductus (som öppnades långt efter födelsen) denna stängdes när han var ett år (barnet skulle också väga x antal kg) och då gjordes det genom en ven i ljumsken upp till hjärtat, alltså man öppnade inget.

    Men om din kille ska stänga den nu så är det nog operation som avser.


     

    Lycka till och det kommer gå så bra.


     

    Många kramar från Lena med tvillingtjejerna

  • Lefo
    gräsulv skrev 2007-01-23 14:19:48 följande:
    Nu har jag gått och oroat mig sen 2 jan för operation.... Men nu idag hade jag telefontid med vår doktor. Han hade pratat med läkarna i Göteborg och de hade sagt till vår glädje att;  hade det inte märkts något nu så var det ingen fara,finns inget som kan hända, så det där kunde vi glömma bort, inget de tyckte behövdes åtgärdas. De ska följa honom nu framöver, nytt ultraljud om ca 6 månader sen efter 1 år koll ca vart 3:e år!! Det vanligaste är att det håller sig stabilt eller växer ihop, men skulle det mot förmodan bli större med åren så sätter de en propp från ljumsken sa han.Åååå det är en sån lättnad!!!!
    Men vad bra.

    /Lena
Svar på tråden Hjärtfel i alla fall:-( DS, foster övergång eller vad det hette???