Inlägg från: monkeys |Visa alla inlägg
  • monkeys

    Förskolepersonal som bantar

    Det handlar väll också om likheter och olikheter. Alla barn kan inte äta all mat, alla vuxna kan inte heller äta all mat. Att ta med "bantar" mat till jobbet och äta under den pedagogiska måltiden ser ja abbsolut inte som ett problem. Det vitkiga är som det skrevs i tråden innan hur man lägger fram det om barnen funderar på varför fröken inte äter den maten som barnen äter.  Jag får väll hoppas att all personal inom förskolan är tillräckligt kompetent att inte prata bantning, gi osv med barnen eller inför barnen.

    Alla barn äter inte heller all mat av andra anledningar. Vi lär barnen tidigt att alla inte kan äta allt och att vissa äter annan mat för att man tex inte tål maten, inte äter det för att det i den familjen inte äter (i vissa muslimska familjer) osv. En ur vår personalgrupp var vegan och det blev aldrig diskussioner eller problem vid matbordet. Hon berättade för barnen att hon inte tyckte om kött och att hon om nu skulle äta kött som hon inte ätit på så länge så skulle hon få ont i magen. Barnen tog det jätte bra och sa att dem gärna kunde äta upp hennes köttbullar när vi åt köttbullar.  Så den pedagogisks måltiden innehåller så mycket med än exakt villken mat vi äter.

  • monkeys

    April: Tack, tänk va tur barnen som vi jobbar med har att vi redan nu visar dem att alla faktiskt inte kan/vill/bör äta all mat. Skrattande Det är en vitkig del av livet då mat är ju både något man måste ha och något väldigt social och kulturellt betingat. Dock har det varje fall på mina arbetsplatser aldrig blivit någon stor grej av att alla inte äter samma mat utan det har lätt och med full respekt både mot barnen och pedagoger gått att få in i den pedagogsika måltiden.

Svar på tråden Förskolepersonal som bantar