• april
    Äldre 16 Jan 14:25
    2850 visningar
    40 svar
    40
    2850

    Förskolepersonal som bantar

    Xante: Mycket bra inlägg kunde inte ha skrivet det bättre själv , Jag tänkte skriva ungefär som du jag har tidigare arbetat på en allergi avdelning, och där hade vi bland annat en hel del barn som var mat intoleranta av alla de slag.

    Och om vi ex banta och kanske valde bort vissa delar av maten, eller tog med oss egen så talade vi bara helt enkelt om att vi inte kunde äta den vanliga maten. Då vi fick ont i magen eller dylikt.

    Det var inga konstigheter och vi pratade absolut inte om bantning, det kan man ta på rasten med kollegorna.

    Bantning är inget vi behöver lära våra barn i så tidig ålder, även fast vi även har haft barn som pågrund av övervikt också fått mindre fettig mat. Men det är enkelt att bara säga att det smör ni äter är inte bra för henne/honom, men aldrig för att det ska vara dåligt för vikten.

  • april
    Äldre 18 Jan 11:34
    #39

    Stora: Då undrar jag hur man då gör med andra barn som inte kan äta den vanliga pedagogiska lunchen, som av olika anledningar måste äta annan man. Eller special lagad mat som skiljer sig från de andra barnens mat? Där jag har arbetat har det inte varit några konstigheter att vissa inte kan äta den ordinarie maten, och den andra maten är lika pedagogisk den. Och den har ju dessutom fler pedagogiska syften, då barnen även lär sig att alla är olika och inte kan äta samma mat.

    Däremot tycker jag inte att det är ok att prata om att man bantar, vilket jag verkligen hoppas att de som arbetar på en fsk har förstånd att förstå.

    Men vi har ju faktigst både barn från andra kulturer och barn med mat intoleranter, och även vuxna med andra kulturer och mat intoleranter. Verkar inte rimligt att tvinga dem att äta den mat som bjuds eller?

Svar på tråden Förskolepersonal som bantar