• mian75

    Ni som har spädbarn med mjölkallergi

    Har inte läst hela tråden men kan säga att vår son hade inte heller några av symptomen som du räknade upp förutom torr hy och utslag i ansiktet, under hakan och ner på bröstet.

    Vår son var tre månader när mjölkallergin misstänktes men vi kunde tyvärr inte få den konstaterad genom en provokation förrän han var ca 10 månader.

    Barn kan vara mjölkallergiker trots att de inte lider av kräkningar och magproblem. Torr hy och eksem/utslag är också ett vanligt kännetecken för mjölkaallergi.

  • mian75

    Michella: Även om testet är negativt behöver det inte betyda att det är rätt. Vi har tagit pricktest för mjölk och ägg när sonen var 5 månader. Det var positivt för mjölk men negativt för ägg. Svaret var svåravläst och blodprov togs också. Det visade negativt för både mjölk och ägg.

    Vi fick fortsätta med mjölkfri kost och när han var 10 månader gjorde vi en provokation. Vi han dock bara så långt som att sätta en droppe mjölk i armvecket så såg vi att han blossade upp och uppenbarligen var allergisk.

    Trots mjölkfri kost var sonen inte helt bra. Vid sin födelsedag fick han en mjölkfri tårta. Han blossade upp som en tomat i ansiktet och över bröstet. Då började vi starkt misstänka ägg.

    När sonen var 14 månader togs nya blodprov för mjölk och ägg. Det var då positivt för båda.

    Man kan inte lita fullt ut på provsvaren när det gäller små barn. Det bästa är att prova sig fram med kosten. Först utesluta och sedan lägga till igen t ex för att se vad det är barnet reagerar på.

Svar på tråden Ni som har spädbarn med mjölkallergi