Sex års fängelse för asylboendebrand
Forum Grav. komplikationer - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • *Ny tråd för alla med blödningar under sin graviditet*

  Fre 17 dec 2004 16:49 Läst 460245 gånger Totalt 2118 svar
  Sussie­1975
  Visa endast
  Fre 17 dec 2004 16:49 +1

  Hej! Tänkte skapa en ny tråd för alla oss som haft/har blödningar under sin graviditet, kan va skönt o tala med fler som varit med om detta! För ett par dgr sen fick jag åka ambulans med blödningar(färskt blod) från underlivet... Barnet levde och mår bra och allt såg normalt ut, vi gjorde 2 st ultraljud. Läkarna kunde inte se exakt vartifrån blödningarna kom, men trodde att det var ett blodkärl som brustit och stod och pumpa ut blod. Jag fick va kvar ett dygn sedan åka hem, och nu har jag har bruna flytningar i ett par dgr. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Läkarna sa att det kommer in kvinnor med blödningar varje dag, och många av dom åker hem och fortföljer sin graviditeter normalt ändå. Jag är gravid i v. 16

 • Sön 24 jan 00:25 #2105
  Aleeexa skrev 2016-01-23 17:18:21 följande:

  Hej ! Jag är i v. 9, i onsdags va vi på vil och fick se ett litet hjärta slå. Men så blödde jag i morse. Ganska mycket, en kort stund, sen efter toabesök gick det över. Det va brunt och såg inte direkt färskt ut. Har gått med trosskydd hela dagen.. Och lite "rester" Av blod finns i trosan och på papper när jag torkar mig.

  Ringt 1177 som säger att det kan va vad som helst och att jag ska kontakta barnmorskan på måndag....

  Jag är så orolig att jag bara gråter. Någon här som varit med om liknande? Vad ska jag tänka?


  Förstår att du är orolig, men det finns inte mycket att göra. Fick till mig att jag skulle avvakta och kolla symptomen, smärtor och ifall det kommer fler blödningar. Finns det någon klinik som är öppen för akut vul?

  Tycker inte du ska ta ut något i förskott för blödningar (speciellt bruna) är ganska vanligt tidigt i graviditeten. Har du haft något ont eller så och hur ser dina symptom ut?
 • Sön 24 jan 15:36 #2106

  Hur gick det för dig?
  Nej,.. Här finns bara landstinget mvc... Så jag får ringa på måndag och hoppas att de har en tid i veckan... :(

 • Mån 25 jan 06:48 #2107
  Aleeexa skrev 2016-01-24 15:36:26 följande:

  Hur gick det för dig?

  Nej,.. Här finns bara landstinget mvc... Så jag får ringa på måndag och hoppas att de har en tid i veckan... :(


  Det slutade i MA för min del. Blödde lite färskt blod ett par gånger, vilket gjorde att jag sökte gyn och fick bekräftat MA. De tyckte att det var konstigt att jag inte haft något ont så jag antar att det är väldigt vanligt med smärtor som indikation. Mina symptom avtog också runt v. 8-10 och det var tydligen också en indikation på MF.

  Bli inte orolig nu, för BM sa att det är jättevanligt med småblödningar och att det i sig inte betyder att något är fel. Runt den tiden du vanligtvis har mens kan man blöda lite och även efter sex eftersom slemhinnorna är mycket känsligare under graviditeten.
 • Mån 25 jan 08:21 #2108

  Hej allihop!

  Jag fick en ljusbrun flytning i lördags och åkte in och gjorde både vul och ul där bebisen verkade må bra och det fanns hjärtslag. Läkaren sa då att jag var i 7+3. Har tidigare fått ett ma där jag fick en mindre blödning/ flytning i omkring samma vecka som nu, som stannade av för att sedan bli en ordentlig blödning och missfall i vecka 10. Då gjorde jag dock inget ul vid den första blödningen.. Fostret ska ha dött i vecka åtta den gången.. Är så himla orolig att det blir samma den här gången.. Tänker inte på nåt annat och vet inte hur jag ska fungera om dagarna... Bara önskar tiden kunde hoppa fram några veckor.

 • Mån 25 jan 21:58 #2109

  Jag åkte in akut och fick ett vul.. Min lill*s hjärta slog så fint trots blödning! <3

 • Tis 26 jan 17:34 #2110

  Härligt att höra att era små mår bra!

  Zxzx: det finns inget som säger att du har större risk att få missfall en andra gång :) förstår att det kan vara svårt att tänka så, men försök att ta det lugnt. Som gyn sa till mig: du hade bara otur!

 • Fre 11 mar 08:30 #2111
  Stjärnan88 skrev 2016-01-14 12:33:00 följande:

  Tänkte uppdatera lite hur det gått för mig. Fick ju smärta och blödde färskt blod vid julafton. Åkte till akuten 4 dagar senare och fick se ett tickande hjärta. De räknade att jag var 6+4 istället för 7. Fick en ny tid 12/1 men de hade bokat fel så fick gå på VUL idag istället. I söndags fick jag bruna flytningar igen, försvann under måndagen. Och nu hade bebisen växt och allt såg bra ut, skulle nu va i vecka 9 med den nya beräkningen men de sa 8+4 idag, det fanns lite lite blod kvar i livmodern fortfarande men skulle det komma bruna flytningar igen så är det säkert det som kommer ut trodde de. Så nu är det bara att hoppas att allt kommer gå bra fram till KUB den 1/2. Ska försöka njuta av att va gravid och inte oroa mig så mkt.

  Hoppas det går bra för er alla andra med blödningar! :)


  Hej, nu är det ett tag sen du skrev men låter som jag har något liknande dig. Började blöda färskt blod i förrgår, hade ganska ont till och från men det kom aldrig så mycket mest när jag torkade mig och kanske en msk sammanlagt i bindan. Det höll i sig ett dygn iaf och sen i gårkväll har det bara kommit lite rosa på pappret när jag torkat mig. Jag har haft ett mf och då forsade ju blodet, detta var mindre än en mens för mig och bara ett dygn..

  Hur mycket och hur länge blödde du? Vet de varför?
 • Fre 11 mar 08:32 #2112

  Ringde lokala bm med och de hon sa bara att det lät som ett blodkärl och de tar inga blodprov eller något. Om jag vill få blodprov gjort måste jag åka in till gynakuten eller? Tror det är för tidigt att se på vul är bara 5+1.. Tror ni de tycker det är okej att jag kommer in om jag blött färskt blod och haft ganska ont?

 • Lör 12 mar 19:08 #2113

  Hej.. vecka 8 är jag i. I måndags (5 dagar sen) fick jag mensvärk och sprang på toa, började småblöda och blev även lös i magen (???!!!). Dedan dess har jag småblödit varje dag. Bruna, beiga, mörkmörj bruna, mörkröda blödningar. Oftast bara på pappret när jag torkat mig men två dagar nu som jag använt trosskydd. När jag känner i underlivet följer det med långa slemmiga blodiga trådar, är det slemhinnor? Jag har bara stickningar och nypningar vid livmodern och inga direkta värkar som jag inte kan stå ut med. Är detta början till MF? Var kom den där kraftiga menavärken ifrån i måndags?

  Mina andra symptom har avtagit... bara öm i brösten litelitegrann på mornarna. Och ikväll när jag tog av mig bhn. Men annard infet under dagen.

  Ska ringa till gyn på måndag och be om ett VUL som barnmorskan rekommenderade. Hoppas då att få se något positivt! Är så himla rädd och kan inte sluta oroa mig.

 • Ons 23 mar 22:47 #2114

  Följer

 • Mån 28 mar 10:15 #2115

  Hur har det gått för er i den här tråden? Jag ska på vul på torsdag för att se vad mina blödningar har berott på. Ingen rolig väntan!!!

 • Tor 31 mar 22:18 #2116

  Det är så mycket oro i en graviditet, man blir ju smått galen. Jag blödde från start (v4) och trodde såklart att mensen hade kommit men plussade mot alla odds kort därefter., Trots dessa blödningar som höll i sig tom v8 var allt normalt och pyret växte som det skulle. Blödde konstant och mycket men tydligen så har jag känsliga slemhinnor som var grunden till det hela. Ingenting som påverkar fostret.

  I vecka 13, där jag är nu, började jag blöda på natten och denna gång var jag helt säker på att det var missfall, hur kan det komma så mycket blod om det nu inte skulle vara missfall? Vi ringde 1177 och de sa att om blödningen avtar efter en stund, vilket det gjorde, så är det troligen inte missfall. Vågade inte tro på detta så vi åkte till gynakuten och fick dagen därpå träffa en läkare. Det var troligen samma sak som gjorde att jag blödde tidigt i graviditet, känsliga slemhinnor. Barnet levde rövare i magen som inget hade hänt. :)

  Jag vet att det är lätt att måla fan på väggen och svårt att tro på att det är något annat än missfall när det kommer massa blod, det är dock mycket som händer i kroppen och behöver inte alltid innebära att det är någon fara för fostrets liv.

  Lycka till alla oroliga där ute, det ordnar sig ska ni se!

 • Lör 13 aug 11:07 #2117

  Är idag v 5+3 å idag kom de ljusrosa blod på pappren, är galet orolig att jag kommer få missfall :( ingen smärta eller så i nedre delen men övre halvan av magen gjorde sjukt ont i morse.. Va tror ni?

 • Mån 15 aug 01:33 #2118
  Sassaliten skrev 2016-08-13 11:07:26 följande:

  Är idag v 5+3 å idag kom de ljusrosa blod på pappren, är galet orolig att jag kommer få missfall :( ingen smärta eller så i nedre delen men övre halvan av magen gjorde sjukt ont i morse.. Va tror ni?


  Så svårt! att säga. Brukar man inte oftast ha ont i nedre delen av magen (vid livmodern) vid missfall och/eller nedre delen av ryggen (om livmodern lutar).

  Jag hoppas! verkligen att det inte är missfall och jag kan förstå din oro. Jag har 4 missfall I bagaget men också 4 underbara! barn.

  Jag kan säga att jag har blött i ALLA graviditeter.

  Massvis! med mitt första i v.15 (som en väldigt riklig mens), ganska mycket med andra ca i v.16...så att det kom i bindan, bara som en knappnål med trean och ljusrosa på pappret ca v.5 sen v.14 och då var det lite på pappret och i trosorna men inget som kom i bindan.

  Det kan vara att du har känsliga slemhinnor.

  Lycka till!

  För att stilla din oro kan du alltid boka in ett tidigt vul.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!