• listo

    Tisseltott: Ja, av TS kan man ju utläsa att det är "sjukt" med pojkar i prinsesskjol...

  • listo

    TS: Du irriterar dig alltså på att andra föräldrar irriterar sig på en sak. Inte för att du har något emot saken i sig, men du stör dig på att andra irriterar sig? Har jag förstått dig rätt?

  • listo

    TS: "Jag stör mig på att föräldrar idag tycker allt ska va så neutralt! Att det inte ska få finnas typiska pojk resp flickkläder"

    Fast nu tror jag att du kanske har missuppfattat det väldigt många tycker...
    För mig (och för en hiskelig massa andra människor), handlar det inte om att det ska vara neutralt = könlöst & tråkigt, utan om att alla barn ska KUNNA ha alla olika sorters kläder utan att det ska innebära en värdering av dem som människor.

    För så är det ju nu. Ser du ett litet barn med keps och Spindelmannentröja så tänker du garanterat första att det är en pojke, av ren vana innan du ser efter ordentligt. Ser du samma barn i rosa klänning så tänker du garanterat att det är en flicka.
    Varför SKA det finnas särskilda pojkkläder och särskilda flickkläder? Varför SKA flickkläder vara tajtare och visa mer av kroppen redan från storlek 80?

    Är vi verkligen så korkade i allmänhet att kläderna är vårt enda sätt att skilja på pojkar och flickor?
    I så fall kanske det är dags att vi inser att problemet sitter hos oss vuxna, och inte hos barnen. För det går ju inte att påstå att det är schysst mot lilla Ebba 3 år som vill ha Spindelmannenkläder: "Nej du Ebba, de där kläderna är för pojkar, sånt kan inte du ha för det är sjukt"

    Stackars stackars barn som får växa upp i en värld där vuxna är SÅ korkade som vi tydligen är.

  • listo

    "ja det hade varit opassande på VÅR flicka som är just FLICKA!"

    Till skillnad från andra flickor (med traktortröjor) som är.... hundvalpar? Kattungar? Små krokodiler?

  • listo

    TS: "vår flicka är en flick-flicka...riktigt flickiga kläder därmed INTE sagt att andras flickor är hundvalpar. Extremt omoget skrivet"

    Omoget? När du kommenterar att ER flicka är just en FLICKA, då lämnar det liksom inte så mycket till övers för andra tolkningar än att andras flickor skulle vara något annat.

    En flick-flicka säger du... och då måste jag naturligtvis fråga vad du säger den dag hon kommer på att hon vill ha en traktortröja, eller en Spindelmannenjacka?
    Eller gud förbjude, om hon vill se något pojkbarnprogram på TV, som t.ex. Byggare Bob?

  • listo

    En dag: "Det kan du ju inte jämföra med här, då handlar det ju om att dom dras till det, dvs är transesviter!"

    Tomas di Leva är såvitt jag vet inte transvestit.

  • listo

    TS: "att se pojkprogram om man e flicka gör väl de flesta eller? Men ingen spindelmannenjacka här inte"

    Så vad är skillnaden? Varför är "pojkkläder" så fel på en flicka (eller tvärtom). Vad gör de för skada? Och varför skulle inte pojkprogram på TV kunna göra samma skada... tänk om din dotter ser t.ex. Byggare Bob och kommer på att hon mer än allt annat på jorden vill ha en sån tröja, med Bob på... vad svarar du henne då?

  • listo

    TS: För att flickan på bilden DEN DAGEN kände för att ha på en rosa klänning. Dagen efter hade hon därmot på en blå traktorpyjamas, och ingen människa påstod att det var fel på något sätt.
    Okej?

    Men tillbaka till frågan: Vad svarar du ditt barn den dag hon vill ha en Byggare Bob-tröja eller något annat pojkplagg? Hur förklarar du för henne att det är "sjukt" och att hon inte får ha det.

  • listo

    Einstein: Jag tror att även du har missförstått den poäng som de flesta föräldrar i den här tråden försöker föra fram...
    Det handlar inte om att tvinga flickor att se ut som pojkar, eller pojkar att se ut som flickor.
    Däremot handlar det om att ALLA barn ska kunna ha ALLA kläder utan att behöva få höra (från sina föräldrar t.ex.) att det är "fel" eller "sjukt".

    Om en flicka vill ha traktortröja så ska hon få ha det, och om en pojke vill ha rosa kjol så ska han få ha det.

    Jag föregår med gott exempel i och med att jag använder kjol ibland, byxor ibland, "tjejiga" färger ibland och andra färger annars. Jag visar mina barn att det går att ha ALLA sorters kläder och att det är helt okej.
    Mina barn (döttrar) har traktorkläder, rosa klänningar och allt möjligt däremellan.

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...