• ceciliaa

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • xax

    Ja visst håller jag med om att vi har olika kroppsform och visst är det vanligare att tjejer har killkläder än tvärtom.
    Ni missförstod mig, min dotter har biltröjor, och klänning.

    Jag menar bara att samhället ÄR könsindelat ....och våra barn riskerar därför att bli illa behandlade (ex småkillar i kjol) eftersom så många har så mycket åsikter om hur det SKA vara.

    Därför menar jag att vi vuxna måste jobba mer för detta...alltså mer MÄN i kjol och klänning i så fall inte bara små pojkar....

  • studenten

    ceciliaa: Vad är det som är farligt med att blanda ihop flickigt och pokigt? Det är en uppriktig undran från mig för jag har lite svårt att förstå dina resonemang. Ett barn är väl så mycket mer än sitt kön, eller? De har massor av olika egenskaper och pojke eller flicka är väl inte särskilt viktigt. Eller är det viktigt?

  • Tussetösen
    arev76 skrev 2007-02-12 13:26:16 följande:
    Härlig diskussion såhär på eftermiddagen!! Kul att se att detta engagerar.....Det handlar ju om att ge sitt barn de bästa förutsääningarna och inte begränsa!Nä, nu måste jag hämta sonen på förskolan....och han kommer självklart ha sin rosa hjälm med maskar på sig som vanligt när vi cyklar hem :)Kram Vera
    va sött
  • ceciliaa

    listo: Du drar detta till de yttersta med "sjukt". Tror du på fullaste allvar att JAG tror att barn med "fel" kläder blir sjuka? *skrattar*

  • Wilowa
    Corpset skrev 2007-02-12 13:22:44 följande:
    Einstein:Varför är det obehagligt att gå i kjol/klänning för småpojkar/vuxna män? Är det plagget i sig, eller är det attityden att det är fel/omanligt?För övrigt så hade pojkar och flickor barnklänningar/koltar för inte alls längesen.
    Ja, min man skulle då inte känna sig bekväm i en kjol, så varför skulle då min son göra det? Jag kan ju inte begära saker av mina barn som jag och barnen pappa inte kan göra själva! jag säger inte att det är fel att män går i kjol, men i nu läget är det inte accepterat i samhället. Jag kan inte begära av mina barn att de ska få ta det ansvaret och ändra på vad som är rätt och fel i samhället! Jag skulle med nöje klä dem i mer könsneutrala kläder, men inte över könsgränserna om de inte själv vill!
    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Aunt Molly

    Tur att man är född på 70-talet och hade brun-orange-randiga kläder för hela slanten! Då var det inte så uppdelat som nu!

    Det man kan trösta sig med idag är att eftersom trender går och kommer kanske unisex är inne när våra barn är tonåringar! Skönt tycker jag om eventuella döttrar slipper midjekorta tröjor och högklackat och istället kan ha stora sköna tröjor och gympaskor när de går i högstadiet!

  • Tussetösen
    Lindaaas skrev 2007-02-12 13:27:27 följande:
    skulle inte heller låta min pojk gå i kjol och klänning om ja hade haft nån de skulle han få köpa själv när han blev äldre om han ville... men bara för det behöver inte en tjej ha rosa eller en kille blått...min dotter använder både rosa och blåa kläder... men ifrån tjejavd...inte finns det väl någon här som handlar kläder på motsatt avd...ja skulle då aldrig köpa herrkläder till mig själv...!!
    nä men tror du inte att din åsikt hade ändrats om du hade VELAT köpa något från herravd...??

    varför sätta gränser där ERA åsikter går...???
  • listo

    TS: "listo: Du drar detta till de yttersta med "sjukt". Tror du på fullaste allvar att JAG tror att barn med "fel" kläder blir sjuka? *skrattar*"

    Jag ifrågasätter bara det du skriver, det är inte konstigare än så. Om du inte tycker det är "sjukt", varför skriva det?
    Och om du skriver "sjukt", så är det väl inte orimligt att förvänta sig att du kan förklara vad du MENAR med det?

    Jag tror ingenting, jag FRÅGAR dig vad du menar med "sjukt". Har du lust att svara?

Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...