• cecili­aa
    Äldre 12 Feb 12:44
    53526 visningar
    1380 svar
    1380
    53526

    Nu ställer jag till rabalder...

    I senaste numret av Vi Föräldrar fanns det artiklar om könsuppdelade kläder i butikerna och vice versa. En sjuk bild (som jag får hoppas att det var på skoj) en pojk i PRINSESSKJOL!!! Herregud ska det inte få synas att flickor är flickor och pojkar är pojkar. Ska pojkar ha kjol oxå på sig nu eller? Och flickor ha pojkkläder?
    NÄ vet ni vad, min dotter kommer aldrig ha pojkkläder på sig och får vi en pojk får han minsann inte gå runt i kjol! Rosa är och förblir en typisk flickfärg, MEN det kan va fint på pojkar att ex ha rosa tröja.
    Med detta vill jag säga att allt gått för långt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-12 12:53:55:
    Att barn klär ut sig på dagis är fullt normalt och så SKA de va. Men tänk de föräldrar som tycker det är OK att deras son går runt i kjol...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-28 12:45:00:
    Om det nu är så att många föräldrar mer än gärna skulle klä sin pojk i kjol/klänning i skolan/förskolan, varför gör ni inte det då? Vi ser ju aldrig killar i kjol. Tar ni på era pojkar trosor oxå? Eller flickorna kalsonger? Om ni nu vill ha det så "jämnställt" så kanske jag borde köpa kalsonger åt mig?

  • Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...
  • Leeloo
    Äldre 12 Feb 12:57
    #21
    ceciliaa skrev 2007-02-12 12:56:39 följande:
    listo: Jag stör mig på att föräldrar idag tycker allt ska va så neutralt! Att det inte ska få finnas typiska pojk resp flickkläder. Flickor är flickor och pojkar är pojkar!
    Vad är det egentligen för skillnad på pojkar och flickor förutom deras kön?
    ****Qui tacet consentire videtur****
  • Fastid­ious
    Äldre 12 Feb 12:58
    #22

    Ts: Men det var bla det som stod i artikeln om jag inte minns helt fel.

    Har du läst hela artikeln? Det handlar inte om att likställa alla till ett kön utan om att inte skilja så FB mycket som man gör nu när det gäller design och färger.

  • honypo­nken
    Äldre 12 Feb 12:59
    #23

    hmm...menar du att om du hade haft en son så skulle han inte få ha kjol om han ville??? såklart hade han kommit i en period där han vill testa mammas eller storasysters kläder...

  • cecili­aa
    Äldre 12 Feb 12:59
    #24

    Leeloo
    Moderator
    ställer du frågan till mig eller vet du inte?

  • Joppis­81
    Äldre 12 Feb 13:00
    #25

    Hade jag haft en son så hade han fått bära kjol_om_ han hade velat det. Jag skulle inte satt på honom kjolen utan att han efterfrågat en.

    Och vad gäller kläder till mina döttrar så köper jag kläder från båda avdelningarna på en affär, jag ogillar pojk- och flickkläder, använder hellre ordet barnkläder och låter döttrarna använda en blå tröja med en traktor på likaväl som jag låter dem använda rosa klänningar, det är barnklädesplagg, ingenting annat enligt mig. Glad

  • Äldre 12 Feb 13:00
    #26

    Jag håller faktiskt med TS! Visst det är väldigt könsindelat på klädavdelningarna nu, men det måste väl ändå få vara lite skillnad? Det finns ju faktiskt skillnader mellan könen, annat än att pojkar har snopp och flickor snippa! Alla ska behandlas rättvist, men det betyder ju inte att alla ska vara lika. Visst om min pojke skulle vilja vara prinsessa en dag så får han det, men han vill inte! Ska jag tvinga på honom flickiga kläder bara för att göra könen mer lika varandra? Vad är vitsen med det? Jag har ändå inte uppfostrat honom att vara pojkig, men just nu är det väldigt viktigt för honom att få vara just pojke. Ska jag då hindra honom från det? Huvudsaken är väl att jag ger mina båda barn det just de behöver? Då menar jag inte i kläder, utan i uppmärksamhet och andra behov?

    Även i djurriket är det ju skillnad mellan de olika könen. jag är säker på att det är noga uträknat av naturen att det ska vara så. Varför ska vi då gå in och försöka göra könen lika?

    Jag håller med om att det är för uppdelat nu, men måste det då gå till överdrift åt andra sidan? Måste pojkar leka prinsessor? Räcker det inte med att de leker prinsar? Den dagen våra män börjar gå i rosa kjolar, då kan vi förvänta oss att våra söner gör det med! Det är vi vuxna som måste ändra på OSS, det är inte barnen som ska göra det!


    Man kan inte öppna en bok utan att lära någonting / Kina
  • Fastid­ious
    Äldre 12 Feb 13:01
    #28

    Leeloo: Ingenting. Skillnaderna kommer sen i puberteten.(mer muskler på killar etc) Fram till 10-12 år så är de så gott som lika.

    Det är vi som präntar in skillnaderna i dem och därigenom också cementerar felaktiga uppfattningar om kön och genus.

  • cecili­aa
    Äldre 12 Feb 13:01
    #29

    att testa är aldrig fel! Men pojkar ska inte ha kjol i vardagen!

  • Aunt Molly
    Äldre 12 Feb 13:01
    #30

    Min son är också sådan till sättet att folk kallar honom "pojkig"! Och jag känner att jag inte vill understryka folks uppfattning med superpojkiga plagg utan han får ha könsneutrala kläder. I sitt rum har han en vit spetsgardin och om han vill låna ett hårspänne av mig så får han det! Hittills har ingen tvivlat på att han är pojke trots detta!

    Jag tillhör dem som tror att om man är trygg i sin könsuppfattning så kan man skoja lite med rollerna! Könet sitter väl inte i kläderna! Ni som säger att pojkar är pojkar och flickor är flickor; tror ni att barnen tappar sitt kön om de får "fel" kläder? En pojke är väl alltid en pojke, även i prinsesskjol?

  • Äldre 12 Feb 13:01
    #31

    TS -
    Håller faktist med dig.


    Ett, tu tre,,,,,,Hopp!!
Svar på tråden Nu ställer jag till rabalder...