• Äldre 29 Mar 19:16
    25893 visningar
    127 svar
    127
    25893

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • eve82
    Äldre 29 Mar 19:21
    #1

    jag undrar oxå, har samma problem... Har visserligen blivit gravid två¨ggr under de tre åren vi försökt, men ena ggr blev det ett missfall och andra ggr ett utomkveds. Är nu ett år sedan jag var gravid sist, jag undrar precis som dig om min sparsamma mens har med detta att göra, jag har stark ägglossning (kollat med hormonprov hos gyn). Hoppas det finns nogn som vet här på FL. Tyvärr kan jag inte ge dig något svar TS, bara hjälpa dig att puffa upp tråden! Hoppas du snart får +. Hur länge har du försökt?


    vill oxå ha en bula på magen
  • eve82
    Äldre 29 Mar 19:22
    #2

    glömde, jag blöder i tre - fyra dagar och klarar mig oxå i prencip med trosskydd....


    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric
    Äldre 29 Mar 19:22
    #3

    Hej!
    Min gyn menade på att det finns ett samband mellan sparsam mens och tunn slemhinna. Jag gjorde vul och då var min slemhinna endast 4,5 mm tjock, vilket är för lite. Jag har nu börjat äta Membrasin som finns att köpa i hälsokostaffären, det ska hjälpa o stärka slemhinnorna i kroppen. Har också sparsam mens.

  • eve82
    Äldre 29 Mar 19:24
    #4
    Papegoja: tack för tipset! har membrasinet hjälpt dig?? gjort något VUL sedan du började äta dem? Hur många tab. tar du per dag???
    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric
    Äldre 29 Mar 19:27
    #5

    Jag vet inte om det har hjälpt tyvärr, har inte gjort vul sedan jag började. Har ätit dem nu snart en månad, 4 om dagen!! Fick tipset från en annan tjej här på FL, hon sa att hon hade bevis på att det funkade. Ganska dyra piller men vad gör man inte...

  • Äldre 29 Mar 19:29
    #6

    Åh, vad skönt att det finns fler med samma undran.
    Jag har försökt sen december -04 och jag har aldrig plussat, så jag vet ju inte vad det kan bero på alls. Har påbörjat utredning i februari men vet inte så mycket ännu om provsvaren. Även jag tycks ha ägglossning varje månad, har testa med stickor i över ett år och det är alltid utslag.

    Hoppas att det finns nån annan där ute som kanske har svar...

  • eve82
    Äldre 29 Mar 19:29
    #7

    skall genast köpa, har du haft någon mens sedan du började äta dem?? Tänkte om de hade ökat mens mängden.. Hur länge har du försökt bli gravid???


    vill oxå ha en bula på magen
  • Äldre 29 Mar 19:32
    #8

    Papegoja: Membrasin sade du, tack för tipset. Har du haft mensen efter att du började med det och i såfall har du fått mer mens då?

  • Äldre 29 Mar 19:34
    #9

    Det ska jag också genast köpa.

  • Oliwa
    Äldre 29 Mar 19:34
    #10

    Jag har nästan "ingen" mens, känner inget alls och blöder bara lite smådroppar.

    Blev gravid på första försöket, så nej, det BEHÖVER inte höra i hop!

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?